Etiketterstenarkristaller
Läst 8951 ggr
Pagan
2012-02-24, 20:34

Saltstenslampa

Vi pratade om dessa inne på en annan sajt. Är det någon här som har en sådan? Jag har en lykta och den ger väldigt varmt och mysigt ljus.

Så här skriver de på Göinge:

http://www.goingevaruhus.se/manadenstips/Saltstenslampan

Saltstenslampan är inte bara dekorativ utan också bra för hälsan!

Saltstenslampan förbättrar luftens kvalitet genom att producera negativa joner. Detta påverkar vår prestationsförmåga och vårt välbefinnande. 

Negativa joner "renar" luften från skadliga partiklar och kan därför lindra och minska mottagligheten för bl a förkylningar och huvudvärk och även stärka immunförsvaret. 

Höga koncentrationer av negativa joner produceras bl a i fjällen där vi upplever luften som frisk och stärkande. 

Idag producerar vår omgivning mycket mera positiva joner än förr i tiden, vilket skapar en obalans i luften. Kyl- och värmesystem, avgaser, cigarett-rök och elektriska apparater ger positiva joner. Detta gör att vi mår sämre. 

Placera därför gärna saltstenslampan i ett rum med mycket positiva joner! Undvik starkt solljus och fuktiga platser. 

En tänd saltstenslampa producerar mera negativa joner än en släckt!

Om du tror att du vet allt, är du dåligt underrättad

Sajtvärd Tarot

Pagan
2012-02-24, 21:15
#1

Så här skriver de på:

http://www.halsokliniklitoni.se/kategori/saltstensprodukter/

Det ser inte ut som det spelar någon roll om den går på el eller levande ljus – den ger samma effekt ändå. Men att det gick efter vikt och yta var ju intressant:

Saltstenslampor och lyktor är en naturprodukt som överlever alla trender. Den ger inte bara stämningsfull belysning, utan har även stort värde för vår inomhusmiljö då den skyddar oss mot elektromagnetiska fält, de minus-joniserar nämligen luften.

De är tillverkade av äkta saltstenskristaller, vilka bryts i Himalaya. (läste någonstans att de är 250 miljoner år gamla). Varje lampa och lykta är unik i sin form, eftersom de har fått behålla sin naturlighet då varje saltsten är handklyvd. Liksom vi människor har de en egen personlighet och du hittar säkert din egen favorit. Låt den bli en viktig del av inredningen, särskilt under långa och mörka dagarna på hösten och vinter.

De flesta av oss tillbringar de flesta av dygnets timmar inomhus, så självklart är vår hälsa beroende av luften vi andas. Det måste finnas en balans mellan pkus- och minus joner. Forskning har visat att TV-apparater, datorer, mikrovågsugnar, elektriska element och andra elektriska produkter är källor till överflöd av positiva joner. Dessa kan orsaka ohälsa såsom koncentrationssvårigheter, sömnlöshet och andra stressymtom. Saltstenslampor och lyktor är en bra källa till att få en balanserad och neutraliserad inomhusluft, då den berikar luften med minus joner. De negativa jonerna som lampan och lyktan utsöndrar tar ut de positiva joner som avges av de elektroniska apparaterna. De fungerar som luftrenare och deras neutraliseringseffekt ökar då man har den tänd. Man kan inte överdosera dess effekt!

En lampa eller lykta på 1kg täcker/avjoniserar luften på ca 20 kvadratmeter. Vikten på lampan eller lyktan avgör alltså hur stor yta den klarar att rena.

Varje saltstenslampa och lykta har sin egen färg och skapar därmed olika ljuseffekter och ger oss olika upplevelser. De som lyser med ett orange ljus har en avstressande och lugnande effekt, ökar livsglädjen och kreativiteten. De som lyser med vitt ljus förbättrar koncentrationsförmågan och minskar spänningar. En lampa eller lykta med vitt ljus rekommenderas i ett rum där man arbetar mycket med datorn. Det ljusa och behagliga skenet från saltstenslampan och lyktan ökar även trivseln för våra husdjur och krukväxter.

Saltstenslampor och lyktor ska användas inomhus, annars suger de fukt från luften och blir våta. Om detta skulle ske, låt den stå tänd under en längre tid. Man gör rent saltstenslampan och lyktan med en lätt fuktig trasa eller borste.

Prislista
Saltstenslykta: 80 kr - 125 kr
Saltstenslampa: 300 kr – 475 kr beroende på vikt

Om du tror att du vet allt, är du dåligt underrättad

Sajtvärd Tarot

Isa56
2012-02-24, 21:40
#2

Har funderat på sådan, men inte blivit färdig med att köpa någon. De är fina. Skrattande

"Om du inte gillar något, ändra det. Om du inte kan ändra det, ändra din attityd. Beklaga dig inte. " Maya Angelou"  

[MorganLeFey]
2012-02-24, 22:15
#3

Ja, det diskuterades inne på Illuminati, en sajt som inte längre syns i nätverket.

Jag tror det är väldigt viktigt att vi balanserar den torra och uppvärmda luft vi vistas i under vinterhalvåret. Mina nässlemhinnor protesterar vilt så fort det blir för torrt. Jag brukar sätta ut en massa vatten i olika kärl i rummen och ser till att alla växterna får vatten.

Skulle gärna vilja ha en sådan lampa.

Färgerna är ju också väldigt viktiga. Ljud, ljus och färger påverkar oss mer än vi tror.

Pagan
2012-02-24, 22:23
#4

jamen visst Morgan - good feng shui!Skrattande Jag var lite orolig att min lykta skulle skada underlaget - min fina gamla ekskänk, så jag införskaffade ett litet underlägg - tog sin tid innan jag fann det rätta underlägget, färg och storlek kan jag tala om. Blev en tjusig sak som man har till vinflaskor, kostade skjortan!! Dyrare än lyktan!! Glad satte jag den under och märkte att den redan stod på tassarSkäms så då vet Ni ju det…….att man kan känna det med handen under eller varför inte vända på denTungan ute så slipper man införskaffa underlägg……..

Om du tror att du vet allt, är du dåligt underrättad

Sajtvärd Tarot

Isa56
2012-02-24, 22:31
#5

Jag har nån svart tyg, är för att inte skava,med lim på baksidan som jag klistrat på en del prydnadssaker. Bland annat stenunderlägget till kaffemuggen. Skrattande

"Om du inte gillar något, ändra det. Om du inte kan ändra det, ändra din attityd. Beklaga dig inte. " Maya Angelou"  

Pagan
2012-02-24, 22:42
#6

Det är ju himla bra att ha, fast jag har en himla snygg sak som jag numera inte har en aaaaning om var jag ska ha. Kan ju inte ha en vinflaska till prydnad. Fast en kan ju duka fint om man nu får nobla gäster någongång. Men då måste jag ju införskaffa en nobel vinpava med…….å nu blev det ju jobbigt!Skrattande

Om du tror att du vet allt, är du dåligt underrättad

Sajtvärd Tarot

Isa56
2012-02-24, 22:56
#7

En snygg skål med antingen lite blommor eller glasstenar i olika färger och vatten. Eler frukt. Eller bara fantasin sätter gränser. Själv har jag en kristallskål i fönstret med vita, röda och blå runda prydnadstenar i glas fylld med vatten, enkelt och snyggt.

"Om du inte gillar något, ändra det. Om du inte kan ändra det, ändra din attityd. Beklaga dig inte. " Maya Angelou"  

Pagan
2012-02-24, 23:03
#8

Har du ju rätt i. Något för tulpanerna kanske. ÄÄÄÄlskar tulpaner. klart de ska få ett fint underlägg.

Om du tror att du vet allt, är du dåligt underrättad

Sajtvärd Tarot

Isa56
2012-02-24, 23:07
#9

Tungan ute Är vasen i glas kan det bli snyggt md några fina stenar i botten.

(alltså skålen är fylld med vatten och stenar i botten. Ser att det står lite konstigt) Oskyldig

"Om du inte gillar något, ändra det. Om du inte kan ändra det, ändra din attityd. Beklaga dig inte. " Maya Angelou"  

Pagan
2012-02-24, 23:10
#10

Har faktiskt sten jag skulle kunna använda till det, har ju även en massa ametister och Rosenkvarts som blivit överTungan ute

Om du tror att du vet allt, är du dåligt underrättad

Sajtvärd Tarot

[MorganLeFey]
2012-02-24, 23:16
#11

Helt rätt Isa! Ljusbrytningar kan åstadkomma ljuvliga upplevelser! Kan man inte kalla detta för ögongodis? Flört

Isa56
2012-02-24, 23:19
#12

Jo Gilla. Det är vackert med kristallernas ljusspel när solen lyser på dem. Skrattande

"Om du inte gillar något, ändra det. Om du inte kan ändra det, ändra din attityd. Beklaga dig inte. " Maya Angelou"  

walkinbeauti
2012-02-25, 07:43
#13

Kristall är underbart,har en stor saltsenslampa och ett kristallfat med saltesten och belysning i.Det avger en enormt skön luft och värmer upp rummen.

Men vet ni vad jag gjorde för dumt häromdagen med kristallfatet,det har stått i öppna spisen så det blev sot på saltstenen.Jag badade dom och det ser ut som dom krympt lite Skäms dom där kanske inte alls ska vara i kontakt med vatten,så dum man kan va men vackra och härliga det är dom i alla fall .

Om inte mitt öga lurar mig så nog ser dom mindre ut,snacka om att vara en vandrande katastrof Skrattande

plutopellis
2012-02-25, 09:47
#14

Har  tittat på sånna här lyktor innan och bara tyckt: vad dyra dom är.. Men nu fattar jag lite varför och vad de är bra till, tack Pagan! Ska verkligen införskaffa någon.. Hade velat ha två i gillestugan och någon uppe men får väl börja med en kanske Tungan ute

Upp till toppen