Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen Astrologi & Numerologi Aura & Chakra Bilderna i tarotleken Böcker - CD Dagens hälsningstråd Den nya Jorden Drömmar och drömtydning Energier och krafter Existensiellt och livsåskådning IFokus info Gott & Blandat Humor och skoj Kanalisering Köp, Byt & Sälj Meditation och avslappning Musik o Videor - Youtube Månadens/Veckans/dagens kort Orakel/änglakort Pendel och andra redskap Sajten och medlemmarna Snackistrådar - vi snackar om allt! Stenar och kristaller Symboler Tarotleken

Tarotstjärnor Våra tarotlekar Tolkningar Totem och kraftdjur Tävlingar och lekar Universums Lagar Våra bilder och foto Våra egna berättelser Övningar
Tarotleken

Din första tarotlek?

2018-09-03 05:55 #0 av: Tarotstollan

Berätta om din första tarotlek?Tummen upp

Har du den kvar? Använder du den fortfarande?
Varför valde du den? Känns den speciell eftersom det är din första?
Något speciellt du vill berätta om leken?

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2018-09-03 06:14 #1 av: Tarotstollan

Min första tarotlek heter "Tarot of the Cat People" och skickades efter från Vattumannen redan 1992. Den kom i december och kostade ungefär 100 :- mindre än vad den kostar idag.

Jag har använt den i 1 år men numera ligger den i högen av de lekar jag arbetat med, tyvärr inte så många.

I katalogen jag fick, så fanns bara svartvita bilder så det var inte lätt att se hur lekarna såg ut.
Kan väl säga att jag köpte den på vinst och förlust för att det var den enda leken som hade både katter i namnet och på korten. Vilket jag då trodde skulle vara ett säkert köp, eftersom jag gillar katter.

Det är klart att den känns speciell eftersom det är den allra första!Tyvärr, tror jag inte att jag kommer att arbeta så mycket mer med den, eftersom jag känner att jag måste studera folkslagen och deras värld som representerar de olika sviterna mycket mera än jag har lust.

Det är en typiskt 70 -80 tals lek med höga och stora hårfrisyrer och i dagens läge ganska så omodern.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2018-09-03 10:04 #2 av: Amandla

Min första var Aleister Crowleys Thoth Tarot. Jag valde den för att bilderna tilltalade mig, jag var helt oerfaren. Fick ju rådet i affären jag var i att istället välja en nybörjarlek, men si jag blir alltid tvärsemot när någon tycker att jag ska "göra  som alla andra" Galen

Jag använde leken flitigt under ett par år, de åren var omtumlande på många sätt och energierna kändes som att de lagrades i leken. När jag senare köpte nästa lek så valde jag att bränna den första, den kändes helt omöjlig att använda och den var väldigt sliten så att ge bort den var inget alternativ. 

Men jag har kvar boken till Thoth Tarot, det är väldigt fina affirmationer till varje kort och ibland använder jag boken istället för att dra kort. Slå upp boken på ett ställe som känns bra och läs vad som står GladSå gör jag även med mitt symbollexikon, det fungerar fint det med.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2018-09-03 18:31 #3 av: [NeferNefer]

Min första är samma som Tarotstollans, Tarot of the Cat People. Bilderna är mycket tilltalande, men tyvärr talar inte kortleken med mig. Jag måste använda mig av boken om jag ska använda den.

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2018-09-05 07:43 #4 av: Tissa

Min första och enda "lånar" jag av min mor. Bara stora arkanan. Får använda boken mycket. Har haft den i ca 6 månader. Hoppas att träning ger resultat 😏

Anmäl
2018-09-05 08:54 #5 av: [NeferNefer]

Tissa: av det lilla jag har sett hittills tycker jag att du är mycket duktig Blomma

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.