Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Astrologi & Numerologi Aura & Chakra Bilderna i tarotleken Böcker - CD Dagens hälsningstråd Den nya Jorden Drömmar och drömtydning Energier och krafter Existensiellt och livsåskådning IFokus info Gott & Blandat Humor och skoj Kanalisering Köp, Byt & Sälj Meditation och avslappning Musik o Videor - Youtube Månadens/Veckans/dagens kort Orakel/änglakort Pendel och andra redskap Sajten och medlemmarna Snackistrådar - vi snackar om allt! Stenar och kristaller Symboler Tarotleken Tarotstjärnor Våra tarotlekar Tolkningar Totem och kraftdjur Tävlingar och lekar Universums Lagar Våra bilder och foto Våra egna berättelser Övningar
Tarotleken

Tips på hur jag kan lära mig starseed tarot?

2016-03-18 17:01 #0 av: dullidullen

Hejsan! Jag har sysslat med orakelkort innan men fastnade för en tarotlek och köpte den..  Sirian starseed tarot. Jag är ju då inte jättebra på engelska å förstår inte så bra i häftet. Googlat lite men får inte upp så mycket. Undrar om nån vänlig själ här inne har tips på hur jag kan komma vidare för att komma igång med kortleken?:)

Anmäl
2016-03-19 01:46 #1 av: Tarotstollan

Hej och välkommen hit in till oss!
Just Sirian Starseed Tarot vet jag endast en medlem mer än mig själv som har och tyvärr är medlemmen inte aktiv här inne längre.
http://www.aeclectic.net/tarot/cards/sirian-starseed/

Jag förstår att du fastnade för den leken då den dels är väldigt vacker och dels påminner mycket om just orakelkort.
Det är svårt att råda dig till vad du skall göra, då det mig veterligen inte finns något skrivit om denna leken på svenska.
Jag har själv inte arbetat med leken och kan ur den synpunkten inte ge några råd.
På de bloggar och sajter jag lyckats hitta lite information, verkar det mer eller mindre vara så att alla tycker att leken talar till dem direkt, utan att de använder boken särskilt mycket.

Jag personligen, tycker ju inte att denna leken är särskilt nybörjarvänlig men var och en väljer den leken man själv vill ha!
Det enda jag skulle rekommendera dig är att som med alla nya lekar, sätta dig ner och gå igenom kort för kort och skriva ner vad du får till dig och vad du känner för dem.
Sen kan du ju se om du vill, om det du tycker och känner för dina kort är något liknande  med det som står i boken. Om inte , så har du flera alternativ att ta till dig med vad det kan betyda men kom ihåg, dina egna tolkningar går alltid före boken!
Om du inte har jämfört leken med en s.k. vanlig Rider - Smith / Waite, så är det viktigt att du vet att både namnen på korten och sviterna är utbytta mot annat än det vi i vanliga fall kallar korten och sviterna. Även det kan vara förvirrande om du är nybörjare på tarot.

Hoppas att du skall kunna komma igång med dina tolkningar. Lycka till!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2016-04-05 11:19 #2 av: dullidullen

Tack så jättemycket för att du delade med dej av dina tankar å tips! Jag ska nog sätta mig ner å skriva ner de jag får upp i varje kort! :D Låter roligare att lita på sina tolkningar :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.