Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Astrologi & Numerologi Aura & Chakra Bilderna i tarotleken Böcker - CD Dagens hälsningstråd Den nya Jorden Drömmar och drömtydning Energier och krafter Existensiellt och livsåskådning IFokus info Gott & Blandat Humor och skoj Kanalisering Köp, Byt & Sälj Meditation och avslappning Musik o Videor - Youtube Månadens/Veckans/dagens kort Orakel/änglakort Pendel och andra redskap Sajten och medlemmarna Snackistrådar - vi snackar om allt! Stenar och kristaller Symboler Tarotleken Tarotstjärnor Våra tarotlekar Tolkningar Totem och kraftdjur Tävlingar och lekar Universums Lagar Våra bilder och foto Våra egna berättelser Övningar
Snackistrådar - vi snackar om allt!

OT. Fyrverkerier.

2015-12-03 20:54 #0 av: Tarotstollan

Vad tycker ni om fyrverkerier? Är det nödvändigt till nyår?

Själv är jag inte förtjust i sådant som smäller, dånar, tjuter och framför   allt skrämmer våra vilda djur men även djuren inomhus.
Sen är det ju mycket skrämmande för människor också, då det tyvärr trots lagar och bestämmelser mest verkar vara "folk" i åldersgruppen 8-15 som är roade av just det, att skrämma djur och människor!
Helst skall det ju smällas långt innan jul och sen då fram till nyår då  en ny åldersgrupp tar vid.
Här där jag bor verkar det vara tradition att när ungarna börjar vårterminen efter Trettondagshelgen, så skall de sista och värsta bomberna smällas av på morgonen på väg till skolan!Arg

Själv önskar jag att det fanns något som kan ge fina färger, milt ljussken och något som kan dala ner vackert utan ljud och som försvinner utan att förstöra naturen!Glad

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2015-12-03 20:56 #1 av: thea_thea

Jag tycker inte om fyrverkerier alls. Är väldigt skotträdd och ljud/ljuskänslig så nyår är inte min favoritdagLedsen


Anmäl
2015-12-03 20:57 #2 av: Leffe

Jag är emot fyrverkerier

Anmäl
2015-12-04 13:17 #3 av: Amandla

Jag gillar inte heller fyrverkerier, och då är det ljudet jag menar. Kemikalierna som sprids, ståltrådsdelar och massor med pappersskräp som tillsammans kan skada djur av alla de slag. Det räcker gott om varje kommun (eller stadsdel i större städer) har ett fyrverkeri för de som vill titta. 

Värst är det slumpmässiga smällandet och tjutandet, min stackars lille Albin blir jätterädd. Guskelov får han bra hjälp av Adaptil, så det börjar jag ge honom (sätter en lätt dusch på en scarf som han får ha  runt halsen) någon dag innan nyårsafton och så fyller jag på några gånger under ett par dagar. 

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.