Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Astrologi & Numerologi Aura & Chakra Bilderna i tarotleken Böcker - CD Dagens hälsningstråd Den nya Jorden Drömmar och drömtydning Energier och krafter Existensiellt och livsåskådning IFokus info Gott & Blandat Humor och skoj Kanalisering Köp, Byt & Sälj Meditation och avslappning Musik o Videor - Youtube Månadens/Veckans/dagens kort Orakel/änglakort Pendel och andra redskap Sajten och medlemmarna Snackistrådar - vi snackar om allt! Stenar och kristaller Symboler Tarotleken Tarotstjärnor Våra tarotlekar Tolkningar Totem och kraftdjur Tävlingar och lekar Universums Lagar Våra bilder och foto Våra egna berättelser Övningar
Tarotleken

The hanged man

2015-08-16 12:10 #0 av: rara

Snurrade just runt på diverse Tarot-sidor på nätet och upptäckte att den hängde mannen nästan överallt tolkas som ett negativt kort.

Undrar faktiskt varför, för om man studerar kortet lite närmare ser man att han har en Gloria runt huvudet och är upplyst. Han ser varken ut att må  dåligt eller att behöva hjälp utan han ser helt avslappnad ut och att vara i harmoni.

Guden Odin hängde nio dagar och nio nätter upp och ner på världsträdet Yggdrasil och fick på så sätt visdomen och kännedomen om runor. 

Merlin ska också ha hängt flera dagar och flera nätter i den här positionen och det finns också liknande schamanska ritualer.

Armar och huvud bildar en trekant, benen går  i kors och bildar en omvänd fyra. Trekant och kors tillsammas är den alkemistiska symbolen för eld.

Han ser världen från en annan synvinkel och följer inte flocken. I vanliga fall är människorna förbundna med jorden med deras ben, men den här mannen är förbunden med himlen.

Vem som vill läsa mer om den hängde kan läsa här: LÄNKEN BORTTAGEN PGA ATT DEN INTE FUNGERAR KORREKT

Redan på första  sidan beskriver Rachel Pollack hur man i olika kulturer och traditioner använder sig av den här ställningen för att nå visdom och upplysning. Och på sida 88 beskriver hon kortet ännu närmare för den som intresserar sig.

Anmäl
2015-08-16 17:02 #1 av: gevalina

Tror att man ibland behöver vända upp och ner på världen /saker och ting/tankar etc... för att komma till insikt att man kanske har fel för att på så sätt bli varse  sanningen om sig själv eller andra. ....Tack för länken.

Anmäl
2015-08-17 05:27 #2 av: rara

För mig fungerar länken korrekt.... Synd att den togs bort då boken som Rachel Pollack skrivit är enligt mitt tycke den bästa tarotbok som någonsin skrivits.

Anmäl
2015-08-17 17:06 #3 av: gevalina

för mig fungerade länken också perfekt..förvisso svårt att förstå den engelska texten som jag ej hann läsa  så mycket...men kul om länken kom igen

Anmäl
2015-08-17 19:12 #4 av: fridelfina

För mig betyder kortet ungefär att man bör ta sig en paus och se saker från ett annat perspektiv, inget negativt alltså! Skämtar

Men det verkar som om vi är fler ser kortet i positiv meningSkrattar

   
Anmäl
2015-08-17 22:19 #5 av: Tarotstollan

Tycker det är lite svårt att tolka just det kortet, eftersom det ser olika ut i många lekar.
Grundsynen är för mig att känna sig bunden och måste försöka se saken ur en annan vinkel för att kunna ta sig ur situationen.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2015-08-19 17:17 #6 av: rara

#5

För mig är det snarare tvärtom. Eftersom han hänger upp och ner symboliserar det en annan syn på saker och ting än vad folk som simmar med flocken har. Han är självständig och befriad från andra människors inflytande och därför har han glorian runt huvudet. Han hänger bara i en slinga som han lätt kan ta sig ur och är så att säga inte fängslad utan han hänger där frivilligt. Det syns inte om han är fastbunden med händerna bakom ryggen eller om han bara håller händerna bakom ryggen.

Det finns andra tarotlekar än Rider där dom formar trekanten med armarna ovanför huvudet i stället för att ha händerna bakom ryggen men för det mesta är han inte fastbunden. Därför är syftet med armarnas position  snarare att forma en trekant som börjar med huvudet och går till armbågarna.  Skulle han inte hänga upp och ner skulle trekanten vara det alkemistiska tecknet för eld, men upp och ner blir det till vatten. Det kan man se som att han förbinder elementen med varandra.

I Golden Dawn tarot symboliserar inte bara trekanten vatten utan han hänger ovanför vattnet. http://www.albideuter.de/html/gd-12.html En del konstnärer har ritat honom med armarna utbredda ovanför huvudet så att det där  bildar tecknet för eld.  I Golden Dawn har man bundit fast händerna utsträckta över huvudet och i stället ritat en trekant. Golden Dawn tarot designades långt efter Rider tarot så de fastbunda händerna är en egen tolkning av Chic Cicero.

Grenen som han hänger på har en stor likhet med stavarna som också symboliserar eld i tarot. Det är nog mycket mer symbolik i sättet som han hänger på än att han skulle vara ofrivilligt fastbunden.

Upp och nedvänt kan man tolka kortet som avsaknad av egenskaperna som kortet symboliserar och då skulle man komma närmare din tolkning.

Anmäl
2015-08-19 18:09 #7 av: rara

#3

Har sjäv boken som pocketbok hemma. Jag rekommenderar den verkligen  och jag rekommenderar också att man läser den från början till slut och att man inte bara bläddrar i den. Här hittade jag en kort recension av boken som någon skrivit.

http://www.taroticallyspeaking.com/book-review/seventy-eight-degrees-of-wisdom-by-rachel-pollack/

Anmäl
2015-08-19 18:13 #8 av: rara

Vad dum jag är, Rider Waite heter det ju och inte så som jag ville bokstavera det...

Anmäl
2015-08-19 22:38 #9 av: Tarotstollan

Intressant! Jag har inte kommit så långt och djupt i mina tolkningar ännu så jag tolkar vad jag ser på korten inget annat. Det finns ju så många lekar där konstnären har tagit sig friheten att inte ens bundit fast "den s.k. hängde mannen", då ser man ju inte det samma som när han är fastbunden. I vissa lekar ser man klart och tydligt att det finns ingen chans att han skall kunna ta sig loss och i andra ser man klart och tydligt att det bara är en symbolisk handling. Spännande det här!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2015-08-20 12:13 #10 av: vinden är min mor

Det här är ett av de kort jag funderat mest över.

I min värld är det att något nytt inträffar som vänder världen upp och ner.

Att man får en chans till nya perspektiv.

Den hängde mannen ser allt på ett annat vis och jag tycker att han ser ganska nöjd och harmonisk ut med det.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.