Tolkningar

Att lægga tarot utan frågor eller specifika mål?

2015-07-13 11:09 #0 av: Adelheid

Hej.

Jag ær ganska ny på tarot. Jag hade en lek nær jag var I tonåren men kunde aldrig få en psykisk kontakt med just den leken att jag aldrig riktigt lærde mig tarot. Så nu har jag startat igen med en lek jag kænner jag verkligen får kontakt med. Dock så har jag inte så många frågor eller mål just nu men jag tycker ændå om att gøra olika spreads eller dagens kort och liknande. Mest før att læra mig tolka dem och vilka bilder och kænslor jag får.

Ær det fel? Bør jag endast lægga nær jag har specifika frågor?

Varje dag så gør jag en tre korts spread. Dær førsta kortet står før jag, andra kortet før dagen och tredje kortet før inom nærmaste framtiden (Ex I natt, I morgon.). Ofta stæmmer dom vældigt bra och de flesta kort ger mig mycket information. Kan jag fortsætta så? Gør det något om jag lægger samma typ av spread flera ganger om dagen?

Anmäl
2015-07-13 13:12 #1 av: Amandla

Nej, du behöver inte ha specifika frågor utan det funkar fint att göra som du. Jag brukar lägga för "vad behöver jag veta just nu om mig själv". 

Visst kan du lägga kort som visar morgon, dag, kväll, natt om du vill. 

Att lägga samma typ av läggning i en bestämd fråga, till exempel "kommer jag att flytta snart" flera gånger om dagen finns det däremot ingen vits med. Korten har en tendens att bli röriga (eller snarast visa blaha blaha) om man gör så enligt min erfarenhet. Såna frågor räcker det att ställa max en gång i veckan eller mer sällan.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2015-07-13 14:35 #2 av: Adelheid

Ær helt enig med dig nær det gæller frågor. Det blir som att kasta en boll mot en vægg om och om igen och førvænta sig att den pløtsligt ska gøra något annat æn att stuttsa tillbaka.

Men supert. Då kænner jag mig lite mer bekvæm. Jag ønskar att øva upp min intuition och jag har funnit ut att den spreaden jag gør nu ær super før det. Førsta kortet visar om mig sjælv, hur jag kænner och hur jag mår vilket ær vældigt informationsrikt, medan mitten kortet ger en pekepinne på hur dagen kan bli (vilket ofta stæmmer har jag mærkt) och tredje kortet på framtiden. Oftast tænker jag inte længre æn næsta dag. Før nær jag dokummenterar det hær ser jag nu efter några dagar hur alla korterna børjar hænga ihop. Det ær vældigt spænnande faktiskt. :)

Anmäl
2015-07-13 16:00 #3 av: Skogshumblan

Håller med Amandla. Ibland kan det vara kul och lärorikt att lägga lite olika stjärnor (läggningar) för samma fråga för att lära sig vad som funkar bäst för en samt hur korten samspelar med varandra. Exempelvis element, numerologi, om körts olika positioner i läggningar påverkan på varandra osv.

Lycka till och såklart. Välkommen in i en underbar värld!

Anmäl
2015-07-13 16:09 #4 av: Amandla

Ah, där missade jag nåt, Skogis! Som du säger, att titta på en fråga med hjälp av olika slags läggningar kan vara väldigt lärorikt Glad

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2015-07-13 16:29 #5 av: Skogshumblan

KärKramas

Anmäl
2015-07-13 21:17 #6 av: Tarotstollan

Välkommen hit in Adelheid!
Tycker du fått bra svar och jag tycker att det är bra att du själv kommit på hur du skall göra för att lära känna din lek igen. När du känner dig redo för andra stjärnor/läggningar så kan du titta under tråden "Tarotstjärnor", där hittar du en hel del att testa.
Lycka till!
Nyfiken på vilken lek det är du har?

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2015-07-14 08:28 #7 av: Adelheid

#6 Tack så mycket. :) Ja jag fick vældigt bra svar hær.

Jag har just nu två stycken. Den ena ær en Waite och Smith som har lite mjukare færger och motiv æn de vanliga som jag kænner ær mycket behagligare før øgat. Denna har jag med mig I væskan hela tiden før att ha møjlighet att bruka nær jag kænner jag har tid, lust och møjlighet. http://www.aeclectic.net/tarot/cards/universal-waite/

Sen har jag en revelations deck av Zack Wong http://www.aeclectic.net/tarot/cards/revelations/ som ser ut som målat glas. Helt fantastisk att se på och perfekt om man vill læsa reversed (något jag inte ænnu gør.) Denna har jag tænkt att anvænda mig av nær jag blir lite mer bekvæm. Just nu sitter jag bara och ser på dem før de ær så fina. Dock så tycker jag inte baksidan av korten ær så fina så det ær lite trist.

Sen så blir det førhoppningsvis en till om den finns kvar. Jag hittade en helt ny på en second hand butik. Jag køpte den aldrig før tænkte två ræcker men den var så fin och jag ångrar mig vældigt så skall tillbaka på torsdag och se om den ær kvar. Hoppas hoppas. Vet dock inte vad den heter.
Ændring: Jag hittade vad den heter. Thoth. http://www.aeclectic.net/tarot/cards/aleister-crowley-thoth/

Anmäl
2015-07-14 09:08 #8 av: Skogshumblan

Oj vilken vacker lek revelations var!

Hoppas du hittar din Thot snart.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.