Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Astrologi & Numerologi Aura & Chakra Bilderna i tarotleken Böcker - CD Dagens hälsningstråd Den nya Jorden Drömmar och drömtydning Energier och krafter Existensiellt och livsåskådning IFokus info Gott & Blandat Humor och skoj Kanalisering Köp, Byt & Sälj Meditation och avslappning Musik o Videor - Youtube Månadens/Veckans/dagens kort Orakel/änglakort Pendel och andra redskap Sajten och medlemmarna Snackistrådar - vi snackar om allt! Stenar och kristaller Symboler Tarotleken Tarotstjärnor Våra tarotlekar Tolkningar Totem och kraftdjur Tävlingar och lekar Universums Lagar Våra bilder och foto Våra egna berättelser Övningar
Tarotstjärnor

Hjälp tyda?

2014-10-24 08:55 #0 av: konstverket

Beställde tarot för 12 månader genom http://www.irenemedium.com

En av månaderna stod det så här "Djävulen: Falsk egokänsla. Perversion. Själviskhet. Observera att det är svårt att skilja mellan bra och dåligt, sant och falskt, gott och ont.. Kan därför betyda känslomässiga eller beteendemässiga beroenden. Slaveritillstånd under känslomässiga begär och beroenden. Illusion. En ond människa, en som ljuger och bedrar. En negativ influens i ditt liv. Den negativa influensen kan komma inifrån eller utifrån. "

Ska jag tolka det som att det kommer utifrån emot mig, eller att det kommer inifrån mig själv?

Anmäl
2014-10-24 09:06 #1 av: Magi-cat

Hmm...Inte lätt att veta vad den ordmassan står för mer konkret.
Föreslår att du frågar den som gjorde tolkningen vad hon menar...Har man fått en tolkning tycker jag man ska kunna fråga vidare. Den som gjort den vill säkert ha feed-back också.

Som jag lärt mig står Djävulen för ego, men det behöver inte vara negativt utan utan att man står upp för sig själv med ett "djävlar-anamma", vilket kan behövas ibland. (Mycket mer också förstås.)
Men att fråga först vad hon menade kanske är bäst.

”Hej, sa Sniff. Jag har hittat en alldeles egen väg. Den ser farlig ut.” ”Hur farlig”, frågade mumintrollet. ”Jag skulle närmast säga enormt farlig”, sa Sniff. ”Då måste vi ha smörgåsar med oss”, sa mumintrollet. ”Och saft.”

Anmäl
2014-10-24 20:58 #2 av: Tarotstollan

Ja, det var väldigt mycket negativt uppräknat. Står det ingen förklaring på vad hon menar utan bara uppräknat så här?
Även om Djävulen räknas som ett negativt kort av de flesta så finns det även positiva saker med kortet, allt är inte negativt och det måste man hela tiden tänka på när man tolkar. Alla kort har ju en positiv och en negativ sida, beroende på frågan.

I alla fall är det min personliga åsikt!Tyst

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2014-10-24 21:18 #3 av: fridelfina

Hm, är det en professionell tolkare du beställt av och du har betalat för tolkningen? Känns som om personen endast raddat upp lite betydelser av kortet och inte satt kortet i ett sammanhang? 

Men själva frågan då "Ska jag tolka det som att det kommer utifrån emot mig, eller att det kommer inifrån mig själv?"

Jag tolkar det som att tolkaren lämnat detta öppet, antingen är det du som uppfattar (inre) någon som en "ond människa, en som ljuger och bedrar" dig eller så är det någon som verkligen är det och utsätter dig för detta (yttre). Hänger du med på skillnaden?

   
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.