Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen Astrologi & Numerologi Aura & Chakra Bilderna i tarotleken

Böcker - CD Dagens hälsningstråd Den nya Jorden Drömmar och drömtydning Energier och krafter Existensiellt och livsåskådning IFokus info Gott & Blandat Humor och skoj Kanalisering Köp, Byt & Sälj Meditation och avslappning Musik o Videor - Youtube Månadens/Veckans/dagens kort Orakel/änglakort Pendel och andra redskap Sajten och medlemmarna Snackistrådar - vi snackar om allt! Stenar och kristaller Symboler Tarotleken Tarotstjärnor Våra tarotlekar Tolkningar Totem och kraftdjur Tävlingar och lekar Universums Lagar Våra bilder och foto Våra egna berättelser Övningar
Bilderna i tarotleken

Att be om lov fungerar

2014-03-24 13:46 #0 av: [Svartkajan]

Hej! 

Jag ville bara tipsa om att om man kontaktar företagen som publicerar tarotlekar och frågar om lov att använda deras bilder gratis på personliga hemsidor brukar det gå bra. Bra att tänka på om man vill skriva om de underbara tarotkorten. Så var inte rädd att fråga dem.

Bonus för dig är ett rent samvete

Svartkajan


Anmäl
2014-03-26 00:31 #1 av: Vander-sten

Bäst är det ju alltid att fråga, särskilt om man lånar bilder med tanke på upphovsrätten och liknande. Det finns ju också exempel där motiven i sig på korten kan räknas till public domain och gör detta genom dem nyttjats av allmänheten under många decennier. T.ex verk som Rider Waite mfl. Det är möjligt U.S Games som i de fallet sitter på rättigheterna gärna skulle vilja ha ett finger med i spelet men ur den synvinkeln så har dem inget annat att åberopa mer än rätten till att själva trycka korten ur ett kommersiellt perspektiv.


Och den rättigheten vilar väl lite på en skör tråd då preskriptionstiden på 70år man förlitat sig till i princip har passerats precis nyligen sen dem ursprungliga båda skaparna A.E Waite och Pamela Coleman Smith, lämnade livet.


Men sen såklart är det ju en helt annan sak vad gäller material som publicerats på webben, självklart är ju detta då något som i många lägen tillhör någon annan, explicit om det tillhör företag och artister.

 

Anmäl
2014-03-26 02:07 #2 av: Tarotstollan

Här är en länk till ett uttalande just om detta från Lo Scarabeo. Kan ju alltid vara bra att veta hur de som publicerar lekarna ser på det!
http://www.tarotforum.net/showthread.php?t=189286

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2014-03-26 12:19 #3 av: [Svartkajan]

Lo Scarabeo är ena riktiga guld-människor. Alltid trevliga att kontakta, alltid lösningsfokuserade, alltid hjälpsamma och så har de vackra kortlekar också. Jag önskar att jag kunde köpa allihop

Anmäl
2014-03-26 18:47 #4 av: Tarotstollan

Du är inte ensam om att vilja ha flera av deras lekar men man får köpa allt eftersom man får råd. Måste dock säga att det finns lekar som de gjort som jag inte vill ha också.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2014-03-26 23:12 #5 av: Vander-sten

#2 Precis det blir som han beskriver, det utmanar inte lika mycket om man agerar i privat regi som ifall man företräder ett intresse/varumärke.

#3 Allihop?...Oh kära nån Tummen upp

#4 Jag har bara ett par än sålänge men det är som du säger, dem skiljer sig lite jämfört med andra och har sin egen "medelhavs" stil.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.