Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Astrologi & Numerologi Aura & Chakra Bilderna i tarotleken Böcker - CD Dagens hälsningstråd Den nya Jorden Drömmar och drömtydning Energier och krafter Existensiellt och livsåskådning IFokus info Gott & Blandat Humor och skoj Kanalisering Köp, Byt & Sälj Meditation och avslappning Musik o Videor - Youtube Månadens/Veckans/dagens kort Orakel/änglakort Pendel och andra redskap Sajten och medlemmarna Snackistrådar - vi snackar om allt! Stenar och kristaller Symboler Tarotleken Tarotstjärnor Våra tarotlekar Tolkningar Totem och kraftdjur Tävlingar och lekar Universums Lagar Våra bilder och foto Våra egna berättelser Övningar
Snackistrådar - vi snackar om allt!

Vilsen...

2013-09-10 10:23 #0 av: åkerhumla

Jag vill bara skriva av mig, begär inte att någon ska läsa, tycka synd om mig eller något annat. Är det helt fel forum, ta bort det, kändes bäst att skriva här då ingen vet vem jag är och lägger värderingar i det jag skriver.

Jag började på ett nytt jobb för två år sedan, jag och en till tjej skulle bygga upp en organisation på skolan jag jobbar i, såg fram emot jobbet och den nya prövningen men det blev platt fall. Tjejen som jag skulle jobba med visade sig ha ett grymt kontrollbehov och ville gärna vara bäst, för att kunna ha kontroll och vara bäst var hon inte sen att köra över mig med en vägbult. Jag hade då skinn på näsan och sa ifrån, det fick jag surt tillbaka då jag var hemma för något, då hade hon gjort om då jag kom tillbaka. Hennes väg eller ingen alls. Detta har fortsatt och tyvärr så får jag inget gensvar från arbetsledare då hon är grymt manipulativ. Vi har bytt arbetsledare varje år och iom detta även fått lägga pusslet på nytt varje höst. Skulle kunna skriva en hel roman om vad som händer på jobbet och många skulle nog häpna över hur vissa får bete sig.

Detta har lett till att jag blivit en grå, tyst mus som inte vill synas, höras eller märkas. Jag har även börjat ifrågasätta mig själv, om jag duger. Helt galet, jag vet... Jag har en grym ångest innan jag ska till jobbet men min arbetsmoral är hög så jag puttar undan känslan och åker iaf. Har tappat bort mig själv någonstans, är sällan glad och har svårt att se det positiva. Det är inte heller bara jag som lider utan även familjen, bra mamma? Vad är det? 

Jag har nu kommit till insikten att det här inte fungerar längre, jag måste göra något åt saken. Prata med ledningen är lönlöst så letar nytt jobb men törs jag? Duger jag? Skulle helst vilja krypa in i en kokong, hela mig själv inifrån och komma ut som den fjäril jag en gång var. 

Små ord och handlingar kan göra stor skada hos en annan människa och skadan här är ett köttsår som jag försöker laga med plåster. 

Anmäl
2013-09-10 11:21 #1 av: Amandla

Helt rätt kategori och fråga, det vill jag klargöra Tummen uppMen trist att du har det så, det är inte bra för dig. Eller för skolan... Har du talat med facket? Det här borde ju vara något som även drabbar andra, stämmer det? 

Och självklart törs du söka nytt jobb! Räkna med att det som varit nu är en nyttig erfarenhet, du har blivit medveten om hur du inte vill ha det på din arbetsplats och du kommer lättare att upptäcka felaktiga förhållanden på nästa ställe. En tanke slog mig, är du intresserad av fackligt arbete själv så kan det vara en tänkbar variant på vidareutveckling för dig.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2013-09-10 11:52 #2 av: åkerhumla

Jodå jag har talat med facket men det finns inget att göra i dagsläget, hon är slug nämligen. När det är flera personer med så är hon ärtig och tjäck (stavning?) men så fort vi är ensamma så får jag över skallen. Hon ser till att ingen annan hör då häver ur sig hur dålig jag är både som person och lärare. Funderade ett tag på diktafon men tror inte det är direkt lagligt. Jag har printat ut varje mail hon skickat åt mig som varit "dåligt" och gett åt fackrepresentanten men vägen till ruta 2 känns lång.

Sen är det bara jag och hon i arbetslaget så ingen annan på jobbet drabbas, vad jag vet iaf, så det drabbar bara mig och min familj. 

Hmm, fackligt arbete vet jag inte om det är min grej. Jag gillar visserligen papper och ordning men det andra med paragrafer...

Anmäl
2013-09-10 12:02 #3 av: Amandla

Usch för såna manipulativa personer! Angående om det drabbar andra, jag menar det jobb ni tillsammans utför - den organisation ni bygger upp som du skrev, om det påverkar andra på något vis, förstår du hur jag menar?

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2013-09-10 12:05 #4 av: åkerhumla

Nja... inte riktigt Funderar elever? Mina drabbas inte, hennes vet jag inte. Förstod jag rätt? (Jag skyller på bomullshjärna)

Anmäl
2013-09-10 12:21 #5 av: Amandla

Teflonhjärna här, goddag! Skrattar

Den organisation ni bygger upp tillsammans är det väl inte bara du och hon som använder? Är den inte menad att kunna nyttjas av andra lärare och elever? 

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2013-09-10 12:28 #6 av: åkerhumla

Aha du menar så! Jo, det är bara jag och hon som är lärare på denna del av organisationen. Vi har nyanlända ensamkommande flyktingar och här är de få så därför är det bara vi. Det finns andra lärare som har andra ämnen med eleverna men de tillhör en annan organisation.

Organisationen är grymt rörig och svårjobbad och det blir inte lättare med henne.

Anmäl
2013-09-10 12:38 #7 av: Amandla

Okej, nä det låter inte bra alls. Kan du dokumentera arbetet på något vis, så att det går att visa hur rörigt det är? 

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2013-09-10 12:53 #8 av: åkerhumla

Jodå, dokumenterat och gett rött flagg många gånger utan resultat. Jag har känt att ledningen egentligen inte vill ha våra elever på skolan utan är ett beslut som de bara måste "fixa" och detta ger även Hon större utrymme till att domdera.

Anmäl
2013-09-10 12:56 #9 av: Amandla

Aha! Går det att gå högre upp, ovanför skolledningen? 

Annars är det nog dags att du söker dig vidare, men tala om det för skolledningen och varför Skämtar

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2013-09-10 13:03 #10 av: åkerhumla

Min rektor är obrydd, skolchefen tror jag inte heller bryr sig, vi hade denne som rektor första året... Ja, du ser eländet. Kommunen vet jag inte hur de skulle reagera... 

Fast denna kommun är lite speciell, de klappar sig gärna på bröstet och säger hur bra och duktiga de är men har massor skit under mattan. Jag är glad jag bor i en annan kommun. 

Jag har sökt ett nytt jobb, helt nytt, har inte ens med undervisning att göra och just nu håller jag tummarna hårt. Det är visserligen bara 3-6 månader men under den tiden kanske jag har fått rull på mitt företag. 

Korten jag fått lagda av en jag känner sa "förändring kommer" så jag hoppas det är detta. Jag har t.om. övervägt att säga upp mig utan nytt jobb, så illa är det.

Anmäl
2013-09-10 13:16 #11 av: Amandla

Okej, då förstår jag hur svårt det är med nuvarande jobbet. Om inte ledningen är med på noterna eller ens de högre upp... då är det nog ganska omöjligt. Vi får väl önska dem lycka till då utan dig, för du hittar lätt något bättre! Glad(oavsett om det blir en anställning eller som egen)

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2013-09-10 13:33 #12 av: åkerhumla

Vi får göra det Glad

Tack för att du orkade lyssna på min frustration Blomma

Anmäl
2013-09-10 13:39 #13 av: Amandla

Kramas

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2013-09-10 19:59 #14 av: Pagan

Ja fy sjutton så du har detStorgråterAtt vissa människor får hållas och kan köra över andra på detta sätt. Men jag vet, jag har haft med två chefer att göra med psykopatiska drag. Jag lyckades faktiskt med konststycket att få bort först den ena och efter tre år också den andre. jag kopplade in facket och det ska inte spela någon som helst roll vad hon säger. Din upplevelse kan de inte ta ifrån dig. Din arbetsmiljö är ju rent horribel. Jag kan tycka att de borde se till att ge dig lön i ett halvår medans du söker nytt jobb för du har lidit skada av att arbeta med denna människa och du har inte fått gehör fast du tagit upp det flertal gånger. Be facket hjälpa dig att ansöka om denna lön, skadestånd, vet inte vad den heter men du kan driva detta rätt långt. Just den pykosocialaarbetsmiljön är prio ett för facket att ta tag i och de kan inte neka att ta tag i ett tillbud med den rubriken. Din arbetsgivare har 14 dagar på sig att agera. Annars kommer arbetsmiljöverket och lägger en 66A och det är de hårda nyporna.

Appråpå att spela in så har du all rätt att göra det, så länge du själv är närvarande. Så spela in och skriv ner varenda detalj du kan komma på som hänt sista åren så du har på fötterna i en kommande förhandling. kanske kan de se efter hur hon var på sina senaste jobb och hur hon var som kollega där.

Orkar du stå på dig så kan det bli du själv som styr på stället inom kort och hon får svårt att skaffa sig ett nytt jobb. 

Jag fattar att du just nu är låg och vill ge dig av snabbast möjligt, men det kan vara rätt skönt att ge henne en näsbränna kan jag tro.

Läs om hur psykopater fungerar. Vi har en artikel här på sajten om just det, annars så googla och du kan lätt se hur väl hon passar in i mallen. Det finns goda råd om hur man ska hantera dem. De är ena hala typer.

Å avslutningsvis vill jag säga att jag är glad att du ventilerar för det är lite av boten eller hur. Sätta orden på pränt, dela med sig och få svar från andra som varit i liknade situationer. Det är starkt.


Anmäl
2013-09-10 21:20 #15 av: Tarotstollan

Skickar varma kramar till dig KramasBlomma. Stå på dig!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-09-10 22:24 #16 av: fridelfina

Kram på dig Åkerhumlan, din arbetssituation låter väldigt jobbig och dränerande. Förstår att du känner behov av att "kokonga" dig. Känner så jag också, men det är inte möjligt... Men det är bra att få skriva av sig på en helt neutral arena bland alla gulliga människor som finns här på sajten, eller hur! Håller tummar för att vicket på 3-6 månader blir av och att får igång ditt företag!

   
Anmäl
2013-09-11 08:27 #17 av: åkerhumla

Tack goa ni Blomma

#14 Jag har kollat upp hennes senaste arbeten och det är en sak jag inte förstår. Visst brukar man försöka gå UPP på karriärstegen och inte NER? Hon går fel väg... Sen förstår jag inte varför man flyttar från "gräddhyllan" i en stor stad och upp till Norrland igen Funderar 

Då ska jag spela in möten hädanefter Glad

Läste artikeln och hon är en klockren psykopat... Förra året var ett rent helvetesår, vi hade många dödsfall inom familjen och jag var på 10 begravningar. Det var ingen på jobbet som frågade hur det var och hon verkligen red på mitt mående. Var till chefen och förklarade saker och fick till svar: "Du måste lära dig att skilja på privatliv och jobb". Ett svar som gjorde att jag åkte hem och grät.

Anmäl
2013-09-11 11:58 #18 av: Amandla

Är chefen också psykopat? Djävlas

Det blir allt tydligare att du behöver byta arbetsplats, men snälla ta striden först! Inte bara för att få upprättelse själv och sätta kollega och chef på plats utan även för eventuella efterträdares skull. Inte vill du att någon intet ont anande person ska behöva gå igenom samma elände? 

Kramas

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2013-09-11 20:14 #19 av: åkerhumla

Säker är han det...

Jag har iaf idag på eftermiddag suttit på min sten, mitt på "älven" och funderat. Kom fram till att jag ska inte vara kvar där, kommer aktivt att leta nytt jobb. Jag kommer att prata med facket också så får vi se var det landar.

Blomma

Anmäl
2013-09-11 20:29 #20 av: Pagan

Bara att ta ett beslut kan ju kännas som en lättnad. Då kan man sätta upp lite riktlinjer och se vart man vill gå. Lämna en del bakom sig och se framåt. men ett snack med facket skulle jag också ta. Har du funderat på att lämna in en tillbudsrapport? Jag kan tänka mig att om du driver detta så så kan du slippa känna press att hitta nytt jobb i brådrasket. Att arbetsgivaren får stå för fiolerna.

Anmäl
2013-09-11 20:58 #21 av: Tarotstollan

Bra att du kommit till ett beslut!Tummen upp Ibland kan vägen dit bli så oerhört svår och jobbig så bara det kan vara knäckande!Kramas

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-09-13 12:26 #22 av: åkerhumla

En liten uppdatering:

Jag har idag pratat med fackrepresentanten och fick till svar att Hennes beteende fick jag lära mig tackla Yrar och kanske gå hos någon för att prata om hur jag ska hantera henne. Kändes nästan som att vi pratade om en problemhäst som jag skulle lära mig förstå. 

Hennes senaste drag är att ändra i mitt schema och lägga till två timmar lektioner samt säga att jag var ålagd att planera för min vikarie då jag var sjuk. Hmmm... Rektorn är bortrest och tyvärr lär jag inte få någon stöttning där heller då det tydligen är R som sagt att jag var tvungen planera. Facket höll inte riktigt med där men jag var tvungen prata med R. Suck...

Anmäl
2013-09-13 12:27 #23 av: Amandla

Nej men vad är det för dumskallarnas sammansvärjning du råkat ut för?! YrarKramas

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2013-09-13 12:30 #24 av: åkerhumla

Jag undrar hur jag ska kunna planera om jag blir långtidssjukskriven eller gud förbjude, medvetslös... Funderar

Anmäl
2013-09-13 17:45 #25 av: fridelfina

Åkerhumlan: sök ett nytt jobb! Själv har jag också tungt, men ändå finns det massor med positiva saker på mitt jobb som ändå gör att jag är kvar (ett tag till iallafall, men har faktiskt gjort en prenumeration på AF sida på jobb som passar så kommer det rätt upp kanske jag söker?).

   
Anmäl
2013-09-13 21:03 #26 av: Pagan

Låter ju inte klokt! Vad är det för en facklig representant??? Har du varit i kontakt med huvudskyddsombudet?

Å hur i jösse namn kan din kollega - som ju har samma åtagande som du - ha rätt att lägga sig i dina arbetsuppgifter och ålägga dig fler? Hur ser hennes plan ut i fall att hon själv skulle vara borta?

Detta är ju i alla avseenden helt åt skogen.

Funderar på om du kan ta kontakt med arbetsmiljöverket direkt? Kan du gå ett snäpp över din fackliga rep? Din sektion måste ju ha ett huvudkontor.

Anmäl
2013-09-14 15:54 #27 av: [Saoirse]

Alltså, jag hittar inga ord för det här! Fy f*n vad hemskt! Att du ska behöva stå ut med det varje dag och facket inte gör någonting. Det är ju bara så... så... usch, fy och blä! Så himla äckligt beteende! Hoppas att du hittar ett nytt jobb snart som du kan trivas på, och att du kan klämma till henne riktigt ordentligt innan du slutar.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.