Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Astrologi & Numerologi Aura & Chakra Bilderna i tarotleken Böcker - CD Dagens hälsningstråd Den nya Jorden Drömmar och drömtydning Energier och krafter Existensiellt och livsåskådning IFokus info Gott & Blandat Humor och skoj Kanalisering Köp, Byt & Sälj Meditation och avslappning Musik o Videor - Youtube Månadens/Veckans/dagens kort Orakel/änglakort Pendel och andra redskap Sajten och medlemmarna Snackistrådar - vi snackar om allt! Stenar och kristaller Symboler Tarotleken Tarotstjärnor Våra tarotlekar Tolkningar Totem och kraftdjur Tävlingar och lekar Universums Lagar Våra bilder och foto Våra egna berättelser Övningar
Tarotstjärnor

Kortens positioner.

2013-07-31 22:59 #0 av: Tarotstollan

Är det viktigt för er att lägga korten precis som det står i stjärnan?

Ta t. ex. Keltiska korsets 10 kort, måste ni lägga ut det som det brukar avbildas eller kan ni tänka er att lägga 10 st. kort efter varandra i en lång rad?

Eller är det just charmen med läggningen, att vi kan lägga dem i bestämda stjärnor som folk använt i vissa fall i kanske hundra år eller mer?
Eller har ni någon annan tanke om positionerna?

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-07-31 23:17 #1 av: Amandla

Jag tycker att vitsen med att lägga korten i ett visst mönster är att man minns vilken position som ska visa vad, lägger man dem på en lång rad är det mycket krångligare. Inte om det är fyra stycken kanske, men tio är besvärligare att hålla reda på. 

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2013-08-01 12:03 #2 av: Skogshumblan

Nä jag kan lägga hur som. Jag har alltid papper och penna till hands så allt kommer på pränt och i rätt ordning.

Anmäl
2013-08-01 12:12 #3 av: [Sol69]

Det viktigaste måste ju vara att du vet hur du ska tolka korten och inte hur de ligger.. Har du inte plats för att lägga ut korten så får man ju kanske ändra om lite. så det fungerar där man är just på.

Oftast sitter jag i vardagsrummet och lägger ut korten på bordet eller vid datorn..

Tar ett kort i taget och tolkar det i lugn och ro, Skriver in det som kommer till mig direkt i datorn. Lätt att lägga till och ändra i texten om det kommer mera då.

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2013-08-01 23:47 #4 av: Tarotstollan

Ja, jag ändrar lite också och lägger dem där det finns plats. Brukar dock försöka lägga dem som det visas i böckerna. Har också papper och penna framme, annars kommer jag inte ihåg någonting av det som poppar upp i huvudet.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.