Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Astrologi & Numerologi Aura & Chakra Bilderna i tarotleken Böcker - CD Dagens hälsningstråd Den nya Jorden Drömmar och drömtydning Energier och krafter Existensiellt och livsåskådning IFokus info Gott & Blandat Humor och skoj Kanalisering Köp, Byt & Sälj Meditation och avslappning Musik o Videor - Youtube Månadens/Veckans/dagens kort Orakel/änglakort Pendel och andra redskap Sajten och medlemmarna Snackistrådar - vi snackar om allt! Stenar och kristaller Symboler Tarotleken Tarotstjärnor Våra tarotlekar Tolkningar Totem och kraftdjur Tävlingar och lekar Universums Lagar Våra bilder och foto Våra egna berättelser Övningar
Tolkningar

Stora Arkanan / 13 Döden.

2013-07-16 23:54 #0 av: Tarotstollan

Dags att diskutera en av de mer skrämmande korten i leken! Vad har ni för känslor och funderingar när Döden / Death dyker upp?

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-07-17 08:11 #1 av: undrarens

lägg tillbaks kortetSkrattar

sol är mkt bättreSol

Anmäl
2013-07-17 09:07 #2 av: Skogshumblan

Döden är för mig ett kort vars namn borde bytas ;)

Jag ser döden som en förändring i livet. Ett stadie slutar och ett nytt tar vid. Väldigt sällan har jag tyckt att döden dyker upp som en negativ varnande arketyp utan som sagt oftast visar på att en fas dör och en ny tar vid.

Skulle hellre se bilden som ett ägg som börjar spricka, en puppa där invånaren är halvvägs ute eller varför inte ett trapphus där trapporna går uppåt och nedåt i spiraler, eller liknande. Och namnet...transformation kanske?

Anmäl
2013-07-17 09:45 #3 av: [Sol69]

För mig är döden ett slut på något och en början på något nytt.. så det kan vara positivt och en nystart..

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2013-07-17 11:26 #4 av: [Melodica]

I Gendron tarot-leken heter Döden "Transition" vilket är bra tycker jag. Framför allt när det gäller den man lägger för: den kan bli rädd när den ser korten som heter "Döden". Korten för mig, betyder att man behöver släppa taget totalt om något/någon för att ge plats till något nytt, bättre. Att våga lämna något/en situation/en person och så att något nytt "kan födas".
Vid ett tillfälle har kortet dykt upp då jag kände att kortet betydde fysisk död, fast jag bett om att inte få information om sånt. Då blev lite rädd faktiskt. Höll informationen för mig själv, såklart.

Anmäl
2013-07-17 20:19 #5 av: gevalina

en förändring i livet  som "du" kommer att göra eller behöver göra för att  kunna gå vidare...

ett nytt sätt att  se på saker och ting

en ny förståelse för det man ev förnekat...


Anmäl
2013-07-19 01:41 #6 av: Ilandra

Jag gillar döden! Lite beroende på vilka kort det har sällskap av såklart, men kortet i sig känns för mig fullt av energi: ostoppbar, förgörande, men för det mesta god! Renande på något sätt. Det kanske gör ont en stund, men efteråt kommer allt att vara bättre.


Och i min shadowscapes-lek är den underbart gestaltad av en slags fenix-fågel!

(Bild för den som är intresserad:
http://www.shadowscapes.com/Tarot/cards.php?suit=0&card=13)

Anmäl
2013-07-19 21:59 #7 av: Pagan

Döden är väl lite skrämmande då den väl kommer upp. I min cosmic är döden avbildad som ett skelett i trasig cape, med en lie bakom nacken och en svart korp på fingret. Runt omkring honom ser man spillror av gravstenar, dödskallar och andra söndriga ting. Allt i grått och svart. Men bakom honom ser man hur himlen sakta antar ljusblå form och att en sol, vars strålar sakta växer, skapar mer ljus omkring honom. Ett tydligt tecken på att förintelsen är på väg att ta slut och något nytt sakta spirar i horisonten. Det som låg framför honom är ingenting av värde medans det som antar form i bakgrunden är värt att vänta på. 

Anmäl
2013-07-20 10:45 #8 av: fridelfina

Gillar fågel fenix i form av döden. När kortet döden kommer upp är det dags för det sista skälvande stunden av vad det än må vara som pågått, bara för att man ska komma ut på andra sidan med ny kunskap, ny energi och livsanda...

   
Anmäl
2013-07-20 20:14 #9 av: Tarotstollan

När Döden kommer upp tänker jag att nu är det dags att ta nya tag. Verkligen avsluta och börja på ny kula.

I min Jolanda sitter Döden på en häst klädd i röd mantel, guldkrona och lien slängd lite nonchalant över axeln. Han ser verkligen bekväm ut av sig! Bakom honom är solen antingen på väg upp eller ner. Det finns en stjärna också, en fladdermus och fiskar varav två bär kronor?!
Det står i boken om Dödens färg att den kan vara blodröd och tjockflytande (som färgen på manteln och hästen) eller midnattsblå som (himmelen) eller azurblå, precis som på kortet.
Hittade ingen förklaring till fiskarna men vatten betyder ju liv, så det kan vara nya liv som spirar. 

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-07-20 23:38 #10 av: Maikailoa

Död, förlust och avslut; Till skillnad från att det skulle fortsätta på samma vis som det har.

Anmäl
2013-07-22 20:02 #11 av: undrarens

ja man får ju verkligen hoppas att andra sidan(döden) är ljus, livsanda och fyllt av nya ställen att söka "kunskap". 

annars är ju döden inte nån hit o ha med o göra om de inte skulle va så som jag skrev ovan.

Anmäl
2013-07-22 20:05 #12 av: undrarens

alla kort går ju vända som tur/otur är eller allt de är ju också förvirrande de med att man kan göra så...

alltings tvetydighet....

Anmäl
2013-07-23 13:46 #13 av: fridelfina

Fast det är egentligen inte döden personifierad, utan mer ett avslut och så början något nytt... så tänker jag iallafall. Alla händelser vi är med om kommer att ge oss kunskaper som på ett eller annat sätt ger oss verkyg till det fortsatta livet. Döden är i mina ögon inte ett obehagligt kort, men nu är jag en positivt lagd person som ser möjligheter i att lösa ett problem snarare än problem och stagnation. Det är väl kanske en av varningarna som kortet Döden har, fortsätta på samma bana innebär "död" dvs stagnation? Funderar Jösses vad klok man blir när man låter fingrarna svara utan att fundera ut först helt och hållet vad man vill skriva Får idé

   
Anmäl
2013-07-24 23:31 #14 av: Maikailoa

Även förstörelse och korruption.

Döden rider rakt över både kungar och biskopar.

Man ska nog passa sig för att överdriva aspekterna om förnyelse; Döden innebär inte automatisk förnyelse, men ett avslut ger möjlighet till förnyelse/omstart, och där finns ju möjlighet till förbättring.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.