Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Astrologi & Numerologi Aura & Chakra Bilderna i tarotleken Böcker - CD Dagens hälsningstråd Den nya Jorden Drömmar och drömtydning Energier och krafter Existensiellt och livsåskådning IFokus info Gott & Blandat Humor och skoj Kanalisering Köp, Byt & Sälj Meditation och avslappning Musik o Videor - Youtube Månadens/Veckans/dagens kort Orakel/änglakort Pendel och andra redskap Sajten och medlemmarna Snackistrådar - vi snackar om allt! Stenar och kristaller Symboler Tarotleken Tarotstjärnor Våra tarotlekar Tolkningar Totem och kraftdjur Tävlingar och lekar Universums Lagar Våra bilder och foto Våra egna berättelser Övningar
Tolkningar

Stora Arkanan / 11 Rättvisan

2013-06-24 23:16 #0 av: Tarotstollan

Dags att diskutera ett nytt kort och nu är det Rättvisan/Justice som gäller!
Eftersom detta kort byter nummer i vissa lekar så kör vi med Rättvisan här oberoende vilket nummer det har i din lek!

Så vad har ni för tankar och känslor om Rättvisan?

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-06-25 10:42 #1 av: [Melodica]

Rättvisan för mig står för ett viktigt beslut som ska tas. Detta beslut är ett avstamp till något helt nytt i livet. Väga för och nackdelar. Det är ett kort som symboliserar strukturer, logik, rätt och fel. Och som inte är kopplat "till hjärtat" utan mer kopplat "till huvudet" tycker jag. Kan betyda rättsliga processer av alla slag och/eller att få upprättelse.

Anmäl
2013-06-25 15:43 #2 av: Pagan

Jag tycker Rättvisan är svår, mycket med tanke på att det oftast hänt en del otrevligheter samma dag jag dragit det. Tidigare så var det ett kort som handlade en del om avtal och beslut, nu är det med oj då vad händer i dag. Sist jag drog det så drog jag ett stödkort och vad får jag upp....jo ett nytt Rättvisa! Det var en jobbig dag också.

Anmäl
2013-06-27 22:41 #3 av: gevalina

rättvisan är för mig kontroll ,tillrättande av saker och ting på ett eller annat sätt.

att ta ett slutgiltigt beslut...ordning och reda...avtal...

inte alltid att det blir som tänkt beroende på omgivande kort ....

Anmäl
2013-07-02 18:27 #4 av: Tarotstollan

Ja, Rättvisan är svår tycker jag också!
Skall jag tolka som att jag själv äntligen får min hämnd mot någon som jag kanske tycker behandlat mig fel eller....är det jag som skall betala för gammal ost?!

Står för balans och harmoni, något skall ställas tillrätta, handlar om lagar och bestämmelser, ordning, sanning, hämnd mm.

Rättvisan är blind i vit mans lag! Här är ju hon oftast avbildad med bindel över ögonen och en våg i handen och ett svärd! Vilket innebär att vågen inte alltid är rättvis eller förbarmande!

På mitt kort i Jolanda leken är det Maat som är avbildad, hon var egyptisk gudinna och var Rättvisans gudinna. Hon ser, och dömer med öppna ögon. Ser helheten i allt innan hon dömer. Funderar på om det kan vara millimeter rättvisa hon visar på kortet då både sol och måne finns med, likaså djävul och ängel, natt och dag och även symbolen liten och stor som visas som pyramider men även då har anknytning till Egypten där Maat reagerade en gång.
Maat =rättvisa. Hon är klädd i fjädrar och den hieroglyfiska tecknet för sanning är en fjäder.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-07-02 18:32 #5 av: Pagan

Även i min Universal Goddess tarot är rättvisan avbildad med Maat. Där skriver författaren/skaparen: Dina handlingar betalas med samma mynt.

Anmäl
2013-07-02 18:37 #6 av: Tarotstollan

Karma lagen då med andra ord!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.