Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Astrologi & Numerologi Aura & Chakra Bilderna i tarotleken Böcker - CD Dagens hälsningstråd Den nya Jorden Drömmar och drömtydning Energier och krafter Existensiellt och livsåskådning IFokus info Gott & Blandat Humor och skoj Kanalisering Köp, Byt & Sälj Meditation och avslappning Musik o Videor - Youtube Månadens/Veckans/dagens kort Orakel/änglakort Pendel och andra redskap Sajten och medlemmarna Snackistrådar - vi snackar om allt! Stenar och kristaller Symboler Tarotleken Tarotstjärnor Våra tarotlekar Tolkningar Totem och kraftdjur Tävlingar och lekar Universums Lagar Våra bilder och foto Våra egna berättelser Övningar
Tarotleken

Stora Arkanan / 9 Eremiten.

2013-06-06 23:35 #0 av: Tarotstollan

Dags att diskutera Eremiten / The Hermit kortet. Vad känner du när det kortet kommer upp? Tankar och funderingar?

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-06-07 10:20 #1 av: gevalina

för mig  står eremiten att man ska kanske  dra sig undan tex vid osämja...men även att man behöver fundera vad man vill och vem man är......

Att man kanske kan känna sig utanför och ensam ibland fast man egentligen vill vara en social person.

Att man trivs med att få vara enskild/ensam och göra på sitt sätt precis när man känner för det.

Negativt med eremiten är att man blir inlåst i sina tankar och det kanske kan vara risk för depression...etc.
Anmäl
2013-06-07 12:09 #2 av: Jessica Holländare

Åh, eremiten.. Det står för mig att det är dags att gå undan för lugn och ro, rannsaka sig själv och lyssna på sig själv. Strunta i vad andra tycker och tänker.


Anmäl
2013-06-07 20:22 #3 av: [Lynx1]

Stillhet, lugn och ro, och eftertänksamhet behövs.. djupare inre frågor behöver besvaras för att komma vidare i utvecklingen. Mycket känslor & tankar har blivit uppskjutet ett tag och behövs gås igenom.

Anmäl
2013-06-07 20:48 #4 av: Tarotstollan

Eremiten står för mig för självvald ensamhet. Tid att tänka och reflektera på vad som varit och komma skall. Planera för framtiden. Meditation. Isolering. Ensamhet. Koppla av och hämta styrka mm.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-06-07 23:11 #5 av: Pagan

I Cosmic Tarot är eremiten en ung man med slutna ögon, långt hår och skägg, sittandes i meditationsställning under stjärnorna och i bakgrunden ser man solen gå upp och månen gå ner. Framför sig har han en lykta med klart sken och man ser lövverk och blommor riktigt glänsa vid honom. Han är så långt inne i egna tankar och ser väldigt tillfreds ut att jag känner att han har ro i sig själv, klarar att ta beslut tagna efter eget noga övervägande, han behöver inte en massa utbyte från andra och är väldigt rogivande. Han talar om att det är viktigt med egen tid, lyssna inåt och känna efter, lugnet och friden av eget sällskap är nog. Han är en man jag skulle lyssna på om han delade med sig av sina åsikter så jag tror att i kölvattnet av denne eremit så kan jag få en del goda råd på vägen om jag skulle vara i behov av det. Mycket klokskap och visdom i kortet.

Anmäl
2013-06-08 08:38 #6 av: [Melodica]

Eremiten för mig: att våga vara ensam för att samla sig, titta inåt och söka svar, avskildhet, våga uttrycka behovet av att vara ensam (som ibland anses lite märkligt i vår kultur), att bli ensam och även kunskap och utbildning (som har med självförverkligande att göra). Att allt finns inom oss och att vi inte behöver söka svaren i omvärlden.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.