Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Astrologi & Numerologi Aura & Chakra Bilderna i tarotleken Böcker - CD Dagens hälsningstråd Den nya Jorden Drömmar och drömtydning Energier och krafter Existensiellt och livsåskådning IFokus info Gott & Blandat Humor och skoj Kanalisering Köp, Byt & Sälj Meditation och avslappning Musik o Videor - Youtube Månadens/Veckans/dagens kort Orakel/änglakort Pendel och andra redskap Sajten och medlemmarna Snackistrådar - vi snackar om allt! Stenar och kristaller Symboler Tarotleken Tarotstjärnor Våra tarotlekar Tolkningar Totem och kraftdjur Tävlingar och lekar Universums Lagar Våra bilder och foto Våra egna berättelser Övningar
Tolkningar

Hur vet jag?

2013-04-20 23:51 #0 av: Tarotstollan

Hur kan jag med säkerhet veta att korten visar mig det jag behöver veta och inte visar mig det jag vill att de skall visa mig?

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-04-21 00:04 #1 av: Amandla

Menar du hur du skiljer på intuitionen och att se det du önskar i korten? Ja du... om jag vill vara helt säker på att inte önsketolka så drar jag ett kort och slår upp i någon bok. Eller lägger några kort och om helheten liksom ploppar upp direkt så litar jag på den, men om jag måste börja rota och känna efter så är det ingen idé.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2013-04-21 00:58 #2 av: Tarotstollan

Ja, frågan är kanske lite svår men om jag tänker att jag nu skall lägga positiva kort och lägger för att jag vill ha positiva kort och få ett positivt svar och korten visar positiva saker, är det för att jag tolkar positivt eller är det så att korten ger mig positiva vibbar för det är det jag vill ha?

Haha, det blir nog inte rörigare än så här!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-04-21 08:27 #3 av: Skogshumblan

Det är svårt att stänga av alla tankar och bara lita på kort, speciellt innan man kommit så långt att man kan stänga av eller när man lägger för sig själv eller någon man står nära.

Men jag håller med Amandla, bra förklarar.

Anmäl
2013-04-21 15:09 #4 av: Pagan

Hm ja det var en lurig fråga det Stollan, men om du bara har din fråga väldigt klar innan och vänder upp ett kort i taget och riktigt känner in hur kortet besvarar din frågeställning och bara fokuserar på just det och inte på en massa annat och sedan inte ser på de omkringliggande korten förrän själva stjärnan är klar - då tror jag du får det lättare.

Ungefär som att lägga för och emot stjärnan och kommer till "det värsta tänkbara i situationen" och få upp solen, som för mig är ett genom positivt kort kan ge mig en tankesnurr, men även ett genompositivt kort kan varna för saker som är i faggorna, bara man tänker en extra gång.

Anmäl
2013-04-21 18:51 #5 av: Tarotstollan

Tackar för svar, ja det blir nog att fundera ett varv till eller flera Skrattar!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-04-21 20:19 #6 av: [Ravenna]

Du kan också testa dig själv innan du lägger korten. Men det kräver att du är helt ärlig mot dig själv. Fråga dig själv om du verkligen vill veta sanningen, eller om det du egentligen söker genom korten är tröst eller hopp. Och detta vet du, om du är ärlig.

Många vänder sig till korten av den sistnämnda anledningen. Vill veta, men vill egentligen inte veta. Då är det lätt att tolka in saker som egentligen inte stämmer.

Om du inte vill veta vad korten har att säga dig, inte är redo att möta budskapen som de är, så kanske du ska ta en paus från korten. Antingen det, eller så bestämmer du dig för att du endast tänker söka efter positiva budskap. Det är ju inget fel i det heller.

Sen finns det ett perspektiv till på det hela och det är: att allt i livet inte är svart eller vitt utan mer en blandning, en mix. Då blir det svårare att tolka utifrån "positivt" och "negativt" eftersom de begreppen riskerar att låsa fast sinnet mer än det öppnar upp för möjligheter.

Hoppas jag inte krånglade till det. :-)

Min hemsida Katten & Kvasten - helande, häxkonst, tarot


Anmäl
2013-04-21 20:44 #7 av: Tarotstollan

# 6. Nej, inget krångel alls bara kul att flera försöker ge ett svar på en krånglig fråga. Du har helt rätt, ibland tror man att man vill ha svar fast men egentligen innerst inne inte vill!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-04-22 12:39 #8 av: [Ravenna]

#7 Glad

Min hemsida Katten & Kvasten - helande, häxkonst, tarot


Anmäl
2013-05-08 10:10 #9 av: vresrosen92

Jag har haft samma fundering flera gånger. Slutade med att jag i princip inte lägger för mig själv längre (med undantag för dagens kort och andra små läggningar) - jag tolkade in för mycket som jag ville helt enkelt.. :P

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.