Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Astrologi & Numerologi Aura & Chakra Bilderna i tarotleken Böcker - CD Dagens hälsningstråd Den nya Jorden Drömmar och drömtydning Energier och krafter Existensiellt och livsåskådning IFokus info Gott & Blandat Humor och skoj Kanalisering Köp, Byt & Sälj Meditation och avslappning Musik o Videor - Youtube Månadens/Veckans/dagens kort Orakel/änglakort Pendel och andra redskap Sajten och medlemmarna Snackistrådar - vi snackar om allt! Stenar och kristaller Symboler Tarotleken Tarotstjärnor Våra tarotlekar Tolkningar Totem och kraftdjur Tävlingar och lekar Universums Lagar Våra bilder och foto Våra egna berättelser Övningar
Tarotleken

Skadade kort.

2013-01-02 03:22 #0 av: Tarotstollan

Är irriterad till max!

Min "Jolanda den tredje" lek har så konstiga kort, de är inte lika bra ihopklistrade eller vad jag skall kalla det som de "vanliga" tarotlekarna är.
Så gott som varje gång jag använder korten så är det ett eller flera kort som delar på sig, värst är ju hörnen men även mitt på kanterna kan det släppa. 
Hittills har jag klarat korten så att de inte blivit av med någon del av bilden.

Jag har två olika lekar en grå och en med blå kant på, de är inköpta med 7 års mellanrum, men är lika dant konstruerade med dessa tunna dåligt ihopfogade kort! Den första inköpt 2001 och den andra 2008, de har varit sådana här från första början!

Jag är väldigt försiktig med mina kort, så jag blandar dem även försiktigt, men nu är jag trött på att behöva klistra ihop kort varje gång jag använt dem.
För tillfället använder jag "Karlssons klister", vilket gör att jag måste vänta med att använda korten ett bra tag efter att jag limmat ihop dem.

Jag har inte kunnat använda korten så mycket som jag velat p g av detta problemet, men nu har jag valt denna leken att arbeta med under 2013 och då vill jag ju att den skall gå att använda varje dag!

Är det någon annan som har samma problem med sin "Jolanda", eller med någon annan lek?
Förslag på bättre klister? Eller annat, som gör att korten håller ihop?

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-01-02 07:08 #1 av: Skogshumblan

Jag tycker du ska kontakta tillverkaren och återförsäljaren för så dåligt ska de inte hålla!

Laminera är mitt enda ord ditt problem :)

Anmäl
2013-01-02 21:58 #2 av: fridelfina

Jag tycker mina är svåra att blanda, jag får liksom "slänga ner några kort i taget i mottagarhanden", kan inte trycka ner dem som man gör med vanliga spelkort. Men jag vet inte om jag tycker att det är just Jolandas, utan även på mina andra lekar. Jag har fått för mig att det beror på att jag har små händer och korten är stora... I bland när jag inte orkar "slänga ner" kör jag sån där traditionell "korthajs"blandning med halva leken i vardera handen och ... Fy vad det var svårt att beskriva hur man blandar korten Tungan ute

 

Svar: nej mina Jolanda har inte delat på sig speciellt värre än andra... Flört

   
Anmäl
2013-01-02 23:09 #3 av: Tarotstollan

Humblan det är försent att kontakta några säljare osv, kommer inte ens ihåg från vilken bokklubb jag köpte dem. Det är ju redan 11 år sedan jag köpte den äldsta och ca 4 år sedan den senaste.
Jag har försökt att kolla de korten som nu finns till salu, det verkar som om de är lika dana som de äldre. Antagligen har de slutat att trycka nya lekar och det finns bara de gamla kvar.
Har förstått att de kan vara svåra att få tag på, i alla fall för de som bor utomlands.

Fridelfina jag förstår hur du blandar, jag gör likadant. Så är det bara om leken är helt ny och jag inte hunnit använda den så mycket. Den behöver "slipas" ner lite innan det går lättare att blanda. Korthajsgrejen har jag aldrig kunnat lära mig, försökte förut med gamla kortlekar men jag fick aldrig till den rätta knycken!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-01-03 07:31 #4 av: Skogshumblan

Äsh då, ja då är det definitivt inget att vända sig dit nä...

Men det där med stor lek och små händer känner jag igen. :)

Anmäl
2013-03-10 04:09 #5 av: Tarotstollan

Upptäckte nu när jag fick byta till min andra Jolanda lek (p.g. av att ett kort saknades) att den andra leken har mycket bättre kort än den första.
Det är helt underbart att slippa klistra kort och vara rädd att de skall bli skadade så fort jag använder dem.
Första leken var tryckt utomlands och den andra här i Sverige. Kanske var det så att de upptäckte att första tryckningen inte var bra och sen bytte tryckeri. Den känns som vilken vanlig tarotlek som helst nu. Glad


 

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-03-10 08:53 #6 av: Skogshumblan

Så bra! :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.