Grattis!!! Ät massa god mat och tårta åt mig också! Hoppas du får en toppendag! :)
Grattis finaste amandla, fina fina! Har du bakat en egen tårta, ätit något annat gott, eller har några andra (två) fixat det?
Kram på dig!
Sajtvärd på Övernaturligt
Tack sötaste ni! <3 Jag gjorde en kolapaj och bjöd familjen på, vi är en snaskälskande släkt så det är inte en enda liten smula kvar Om jag hade envisats så hade säkert sönerna gjort den, men jag älskar att baka och greja så det gick så fint Middag blev ugnsstekta revbensspjäll, icke färdigmarinerade (såna är så rent ut sagt äckligt salta) och de blev riktigt bra, klyftpotatis och cole slaw som jag också fick till *mallig*
Mums, oj vad gott det lät!
Jag är jättehungrig också, dumma dig
Grattis igen och vad roligt att det blev så lyckat!
Sajtvärd på Övernaturligt
Tack!
Grattis på din dag!!! Många kramar från mig!!
Och både middagen och snasket lät riktigt gott.
GRATTIS, så här på kvälls/nattkvisten! Kul att du haft en trevlig dag.
Kola paj låter gott, det har jag aldrig ätit.
Har du något bra recept att dela med dig av?
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Tack rara ni! Kolapajen är en höjdare! Kolan är i stort sett samma som knäcksmet, men pajskalet innehåller inget socker. Om man äter den ihop med bär så blir det inte fullt så sött som man kan tro
KOLAPAJ ca 8-10 bitar
Pajskal:
125 g smör
1 dl havregryn
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Kola:
2 dl grädde
2 dl socker
2 dl sirap
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
+ 3-4 dl bär till servering, och glass om man vill.
Smält smöret, blanda med havregryn, vetemjöl och vatten. Tryck ut tunt och låt kanterna bli ganska höga i en pajform med löstagbar kant, låt stå i kylen 30 minuter. Nagga, grädda i 25 mnuter i nedre delen av ugnen, 200 grader. Låt svalna.
Häll grädde,socker och sirap i en kastrull, låt koka 10-15 minuter eller det som behövs. Testa smeten genom att droppa litegrann i ett glas kallt vatten, det ska inte flyta ut men vara formbart utan att stelna. Ta av från värmen.
Rör ner vaniljsocker och smöret skuret i tärningar. Låt svalna.
Häll ner den avsvalnade kolasmeten i pajskalet och låt kallna helt. Kan förvaras i kylskåp.
Jag brydde mig aldrig om att låta det ogrädda pajskalen stå i kylen idag, det hann jag inte med. När jag gräddat det ställde jag ut det en stund, sen i kylen. Kolasmeten ställde jag i vattenbad tills den var ljummen, sen hällde jag den i pajskalet. Sen in i kylen. Funkade hur bra som helst Vi brukar ha hallon och björnbär till.
Tack för receptet, skriver så pennan glöder!
Den skall testas………..
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
I receptet står att den ska räcka till 16 bitar *lol* Det gör den inte här, kan jag lova. Vi var åtta och det kunde gärna varit lite mer paj kvar den tog slut direkt.
Sådana portionsbitar är för folk som är rädda för kalorier, vad det nu är för något?!
Är jag sugen på något, så äter jag det tills jag blir nöjd!
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Grattis i efterskott
Grattis Amandla, jag missade visst firandet igår. Hoppas att haft en fantastisk dag och blivit ordentligt bortskämd!
Grattis i efterskott, amandla! Jag hoppas att du hade en underbar dag!
Corgisaurus - mitt huvud i ettor och nollor
Ni får gärna titta in och hälsa på.
Tack, ni är allt ena riktiga godingar! Jag blir glad för vartenda litet grattis