Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Astrologi & Numerologi Aura & Chakra Bilderna i tarotleken Böcker - CD Dagens hälsningstråd Den nya Jorden Drömmar och drömtydning Energier och krafter Existensiellt och livsåskådning IFokus info Gott & Blandat Humor och skoj Kanalisering Köp, Byt & Sälj Meditation och avslappning Musik o Videor - Youtube Månadens/Veckans/dagens kort Orakel/änglakort Pendel och andra redskap Sajten och medlemmarna Snackistrådar - vi snackar om allt! Stenar och kristaller Symboler Tarotleken Tarotstjärnor Våra tarotlekar Tolkningar Totem och kraftdjur Tävlingar och lekar Universums Lagar Våra bilder och foto Våra egna berättelser Övningar
Tarotleken

Cosmic tarot

2012-07-06 15:27 #0 av: Winta

Hejsan!

Har köpt de för ett tag sen och förstått ganska bra. Men en undran som jag undrar över med beskrivning över varje kort vad de betyder. Problemet är att det stod i beskrivning med både postiva och negativt ord på samma kort så man inte vet vilken som är rätt.

Eller är det något man inte vet om? Det sägs om när jag lagt fram kortet som är vänd i andra "fel" som upp och ner...så ska man ta negativt?

Vore tacksam för hjälpen!

Anmäl
2012-07-06 17:38 #1 av: Skogshumblan

När det gäller tolkning av kort kan man precis som du skriver tolka kort från hur de ligger, alltså rätt- eller felvänt. De kan vara en bra början. Efterhand som man lägger och utvecklas kommer du märka att din intuition säger vilket som gäller.
Jag har inte hållt på med tarot så länge men märkte ganska snart att man bara fick en känsla för om det var positivt eller negativt kortet skulle tolkas.
Inget kort i leken är på förhand ont eller gott.
Hoppas det var svar på din fråga.

Anmäl
2012-07-07 21:25 #2 av: fridelfina

Ibland blir ju tolkningen av kortet olika beroende på frågans art. Jag brukar inte ha korten åt olika håll utan jag tolkar kortet antingen i det negativa eller positiva "av mig själv", inte om kortet ligger rätt eller upp och ned.

   
Anmäl
2012-07-07 23:04 #3 av: Winta

Ok tackar för era svar! Vad jag har märkt av att det nog inte finns bok för comic tarot? Desto bättre förklaringar och sånt? Har en liten broshyr som finns i kortpaket.

Kanske finns bara på engelska? Jag är tyvärr inte proffs på det.

Anmäl
2012-07-08 00:49 #4 av: Tarotstollan

Det skall tydligen finnas minst två böcker om Cosmic Tarot, båda på engelska. Jag har dock bara sett att en finns att köpa. Tror inte att det kommer någon svensk översättning, det har det ju hittills aldrig gjort med sådana böcker.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2012-07-08 12:52 #5 av: Winta

Ok synd det inte finns på svenska... får försöka lära mig dem vidare.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.