Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Astrologi & Numerologi Aura & Chakra Bilderna i tarotleken Böcker - CD Dagens hälsningstråd Den nya Jorden Drömmar och drömtydning Energier och krafter Existensiellt och livsåskådning IFokus info Gott & Blandat Humor och skoj Kanalisering Köp, Byt & Sälj Meditation och avslappning Musik o Videor - Youtube Månadens/Veckans/dagens kort Orakel/änglakort Pendel och andra redskap Sajten och medlemmarna Snackistrådar - vi snackar om allt! Stenar och kristaller Symboler Tarotleken Tarotstjärnor Våra tarotlekar Tolkningar Totem och kraftdjur Tävlingar och lekar Universums Lagar Våra bilder och foto Våra egna berättelser Övningar
Våra tarotlekar

En "konstig" tarotkortlek?

2012-06-12 14:50 #0 av: mayolica

Hej! jag har två olika tarotkortlekar, en är en vanlig tarotlek men den andra verkar lite konstig eller lite olik dom vanliga? Jag har aldrig sett någon sådan förut,  är lite nyfiken på vad det egentligen är för en lek?

Kanske någon här känner igen en sådan lek eller vet något om den?

~ mayolica ~

Anmäl
2012-06-12 15:05 #1 av: Jina.

Har jag aldrig sett förut men är intressant att läsa vad andra vet om den.

Vad är det som gör den så olik de andra? Är det en 78 korts lek?

Anmäl
2012-06-12 15:35 #2 av: [C Stark]

Det verkar vara en högst vanlig 78 korts lek från Scarabeo.
Vad är det du tycker är ovanligt? Glad

Anmäl
2012-06-12 18:41 #3 av: Skogshumblan

Läckra kort!

Anmäl
2012-06-13 17:21 #4 av: mayolica

#1. #2. Vad som gör den annorlunda.

Det finns stora o lilla arkanen,  sviterna är ganska lik dom vanliga fast bilderna stämmer inte riktigt med dom vanliga.  Vissa verkar stämma överens,men några ser ut som om dom bytt plats. Stora arkanen har andra figurer. Dom vanliga beskrivningarna för tarotkorten stämmer inte med den här leken.

Det är vad som gör att den är annorlunda.

~ mayolica ~

Anmäl
2012-06-13 18:00 #5 av: Amandla

Stora och lilla arkanan finns i de allra flesta tarotlekar. Det finns lite olika traditioner, till exempel kan styrkan och balansen byta plats i vissa lekar. Sen är många tarotlekar gjorda av konstnärer som antingen tolkar kortens betydelse själva eller har fått i uppdrag av en tarotkunnig att måla bilderna. Därför kan de variera i betydelse.

Till exempel det kort som ofta heter Döden, det står för transformation, nyfödelse, övergång, en nödvändig förändring. Det kan såklart tolkas på  helt olika sätt bildmässigt, det måste inte alls vara den klassiska Liemannen.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2012-06-13 21:48 #6 av: [C Stark]

Eller jag kanske ska fråga vilken du tycker är vanlig?
Det finns ju hundratals "vanliga" enligt mig. 78 kort, stora och lilla arkanan men olika utformade beronde på konstnär och förlag...
Glad

Anmäl
2012-06-13 22:56 #7 av: mayolica

Nu vet inte jag så mycket om olika tarotkortlekar,men dom jag ser som  "vanliga" har sådana här och liknande blider. (78 kort ,stora o lilla arkanan)

tyvärr blev blev det ingen bra bild,men jag hoppas korten går att känna igen ändå.

~ mayolica ~

Anmäl
2012-06-13 23:00 #8 av: Amandla

Jag förstår Glad De korten tillhör det som kallas Rider-Waitetraditionen, och är oftast väldigt lätta att känna igen från lek till lek. Här kan du se en del lekar och hur man kan kategorisera dem: Albideuter

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2012-06-13 23:02 #9 av: [C Stark]

Ja nu förstår jag hur du menar... Glad nuförtiden finns det ju en uppsjö av lerkar på nätet. Hundra och tusentals olika varianter på de "vanliga" lekarna... Har du sett dig omkring på internet tillexempel?
Jag tror att dom du tittar runt lite så kommer du upptäcka många nya "vanliga" och otroligt vackra lekar! Glad

Anmäl
2012-06-13 23:44 #10 av: mayolica

Oj så många tarot-lekar det finns, o vissa har väldigt fina bilder Glad

Nere i den blå rutan ser jag även att den jag frågade om finns  "Sola-Busca" Glad

 

 

~ mayolica ~

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.