Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Astrologi & Numerologi Aura & Chakra Bilderna i tarotleken Böcker - CD Dagens hälsningstråd Den nya Jorden Drömmar och drömtydning Energier och krafter Existensiellt och livsåskådning IFokus info Gott & Blandat Humor och skoj Kanalisering Köp, Byt & Sälj Meditation och avslappning Musik o Videor - Youtube Månadens/Veckans/dagens kort Orakel/änglakort Pendel och andra redskap Sajten och medlemmarna Snackistrådar - vi snackar om allt! Stenar och kristaller Symboler Tarotleken Tarotstjärnor Våra tarotlekar Tolkningar Totem och kraftdjur Tävlingar och lekar Universums Lagar Våra bilder och foto Våra egna berättelser Övningar
Tarotleken

hjälp med att börja

2012-05-16 21:13 #0 av: PiganX

Ingen kunskap om tarot sen tidigare men nu har jag beställt min första tarotlek, en Sharman-Caselli tror jag det var. Har läst om hur man på bästa sätt ska bekanta sig med den, så ska försöka göra som det stod när den kommer.

Har däremot ingen aning om hur man ska lägga korten sen. Ska de läggas med bilderna uppåt, eller upp och ner? Ska korten ligga i en hög man drar från, eller 2 olika högar? Ska man blanda dom?

Tacksam för hjälp av er kunniga! :)

Anmäl
2012-05-16 21:20 #1 av: plutopellis

Jag använder min lek såhär:

Jag tar ett par djupa andetag och håller leken under tiden (jag brukar sniffa lite på den Skäms). Sen blandar jag samtidigt som jag tänker på eventuell fråga och eventuellt om det är för någon annan jag lägger åt. Sedan kuperar jag några gånger och efter det drar jag antingen korten som ligger överst eller lite huller om buller i leken (håller den upp och ner så jag ej ser bilderna). Beroende på vilken läggning jag tar så drar jag det antalet kort och lägger ut dom (brukar bli i soffan Skäms) med bilden neråt. Sedan vänder jag och börjar tolka och känna in med sinnet och med min fuskbok Glad

I början är det lättast att bara lära känna, bläddra runt, spana in alla kort och få en känsla till dom. Sedan börjar man med exempelvis ett kort för dagen och kanske sedan utöka till tre kortsläggning. Ofta får man med ett häfte med leken med nyckelord i och där brukar finnas enkla läggningar, sedan har vi olika läggningar här inne under tarotstjärnor när du kommit så långt.

Men inte är rätt eller fel! Så här gör jag Glad

Lycka till och hoppas du kommer trivas med din nya vän!

Anmäl
2012-05-16 21:34 #2 av: PiganX

Okej, då lät det ju inte så himla komplicerat! :)

Anmäl
2012-05-16 21:36 #3 av: plutopellis

Inte alls egentligen. Felet jag gjort från början var att läsa på för mycket istället för att känna vad korten ville säga Glad men kommer nog fler som berättar hur de gör så du får fler tips och ideer. Och sedan när du fastnar i en tolkning (det gör vi alla nån gång, ibland många gånger Oskyldig) så finns vi här och hjälper till Glad

Anmäl
2012-05-16 21:38 #4 av: plutopellis

Såg att jag skrivit tokigt! Ska ju inte stå inte är rätt eller fel, det heter ju INGET är rätt eller fel! Skäms

Anmäl
2012-05-16 22:10 #5 av: Isa56

Jag gör lite som Pluto. Stillar mig med några lugna andetag en stund. Blundar och blåser lite på leken (varför? Ingen aning, känns bara bra) Sen tänker jag på personen jag ska lägga för och frågan medan jag blandar och kuperar.

Sitter alltid vid skrivbordet (min favoritplats) Drar korten överst och lägger ut med framsidan upp. Sen tittar jag på alla korten och känner efter om jag får fram något. Sen går jag ifrån ett tag och sätter mig och funderar lite på korten.

Tar fram papper och penna och börjar tolka korten ett och ett. Det är när jag skriver som min intuition går igång. Så ibland får jag skriva fort för att hinna med. Till slut gör jag en sammanfattning.

Jag tycker du ska prova dig fram till ett sätt som du trivs med och känner dig nöjd med. En bra början är att dra ett kort om dagen och skriva ner din tolkning. Sen kan du på kvällen se lite om det stämde.

Och vi finns alltid härinne för att hjälpa till om du har frågor. Skrattande

Lycka till.Kyss

Kram Isa

"Om du inte gillar något, ändra det. Om du inte kan ändra det, ändra din attityd. Beklaga dig inte. " Maya Angelou"                                                                 Medarbetare på Tarot

Anmäl
2012-05-16 23:20 #6 av: PiganX

Tack för att ni delar med er av era kunskaper och hur ni gör! :)

Anmäl
2012-05-17 07:59 #7 av: Skogshumblan

Jag gör nog ungefär som Pellis & Isa.
Tar upp leken, håller alltid så att baksidan är vänd uppåt mot mig, andas djupt och sen blandar jag tills jag känner att det är klart. Ibland händer det att jag får en "känsla" och drar kort utifrån det men allra vanligast är att jag lägger uppifrån och nedåt ur högen. Jag vänder ett kort i taget och tolkar klart innan jag går på nästa.
När alla kort är klara ser jag på helheten och försöker se mönster och så.

Men som Isa skrev så är det som känns rätt för dig det du ska göra. :)

Här inne, bland flikarna till vänster finns en mapp som heter "tarotstjärnor". Där hittar du lite olika läggningar som kanske kan vara ett stöd när du lägger.

Lycka till och välkommen hit!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.