Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Astrologi & Numerologi Aura & Chakra Bilderna i tarotleken Böcker - CD Dagens hälsningstråd Den nya Jorden Drömmar och drömtydning Energier och krafter Existensiellt och livsåskådning IFokus info Gott & Blandat Humor och skoj Kanalisering Köp, Byt & Sälj Meditation och avslappning Musik o Videor - Youtube Månadens/Veckans/dagens kort Orakel/änglakort Pendel och andra redskap Sajten och medlemmarna Snackistrådar - vi snackar om allt! Stenar och kristaller Symboler Tarotleken Tarotstjärnor Våra tarotlekar Tolkningar Totem och kraftdjur Tävlingar och lekar Universums Lagar Våra bilder och foto Våra egna berättelser Övningar
Övningar

stensöta/ ormbunke andlig betydelse?

2012-05-15 21:52 #0 av: Skogshumblan

Körde en meditation i kväll, och fick upp stensöta. Förstår så mycket som att färgen grön vill visa mig helande, stensötan är seg en. Har funnits med i årtusenden, men vad finns där mer?

Anmäl
2012-05-15 22:10 #1 av: tarotlasse

Stensöta är ju en av dom riktgt gamla läkeväxterna och började användas av både grekerna och romarna för över 2000 år sedan.

Den användes även i dag för samma sak mot Bronkit, gallbesvär och för lättare förstoppning eftersom den är milt avförande.

Den är även maskdrivande.

Lasse

Anmäl
2012-05-15 22:19 #2 av: Skogshumblan

Ok, spännande budskap du gav Lasse:)

Anmäl
2012-05-15 22:41 #3 av: tarotlasse

Glömde att säga att det är själva roten man använder som läkeväxt inte bladen. Man torkar roten och den smakar milt av lakrits och är lite sötaktig i smaken o man använder den i läkemedels industrin i vissa hostmedeciner.

Lasse

Anmäl
2012-05-15 22:44 #4 av: Skogshumblan

Hmmm
Jag fick själva bladen mest men skit samma. Du har svarat på en fråga jag egentligen inte ställde men behövde höra svaret på :)

Anmäl
2012-05-15 22:49 #5 av: tarotlasse

ja så brukar det vara det händer ofta att jag under meditationer och healing sesioner får upp växt namn.

Men eftersom jag själv inte har den kunskapen om växter som min guide har så har jag skaffat mig en del böcker om läkeväxterna så jag får slå upp dom för att se vad dom är bra för och det stämmer alltid med personens eller mina egna kroppsliga besvär.

Lasse

Anmäl
2012-05-15 22:50 #6 av: Skogshumblan

Så spännande Lasse! Tack för dina svar och hjälpen du gav.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.