Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Astrologi & Numerologi Aura & Chakra Bilderna i tarotleken Böcker - CD Dagens hälsningstråd Den nya Jorden Drömmar och drömtydning Energier och krafter Existensiellt och livsåskådning IFokus info Gott & Blandat Humor och skoj Kanalisering Köp, Byt & Sälj Meditation och avslappning Musik o Videor - Youtube Månadens/Veckans/dagens kort Orakel/änglakort Pendel och andra redskap Sajten och medlemmarna Snackistrådar - vi snackar om allt! Stenar och kristaller Symboler Tarotleken Tarotstjärnor Våra tarotlekar Tolkningar Totem och kraftdjur Tävlingar och lekar Universums Lagar Våra bilder och foto Våra egna berättelser Övningar
Snackistrådar - vi snackar om allt!

Måndag 7 maj.

2012-05-07 06:48 #0 av: Skogshumblan

God morgon alla fina.
Hoppas ni haft en skön helg, fått ladda om lite så att ni är redo för en ny vecka med nya tag.

För er som vill har jag en liten utmaning, varje kväll du lägger dig, ta en stund och ge "Jantelagen" en känga där han behöver det. Se dig själv som den unika, härliga person du är. Googla Anti-Jantelagen och affirmera på!

Ha en bra dag & vecka alla!

Anmäl
2012-05-07 08:59 #1 av: [C Stark]

God morgon!

Jag älskar Måndagar, alltid en ny chans till nya krafter och nya tag!

Mycket bra tanke skogis, den där jante har ett oförskämt och oförtjänat stort rykte om sig här i Sverige!

Härlig vecka till alla!! Kyss

Anmäl
2012-05-07 10:06 #2 av: Jessica Holländare

Godmorgon eller nåt... Obestämd Energinivån ligger i källaren och krälar, som den gjort ett par dagar... Men, men.. Inatt är det dags att jobba igen, ska bli skönt!

Kram


Anmäl
2012-05-07 13:16 #3 av: Jessica Holländare

Nu har jag gjort ett ryck och packat sängkläder, handdukar, gardiner, dukar, endel prydnadssaker, massa skit jag samlat på mig inne på toaletten och endel köksgrejer... I eftermiddag ska jag ge mig på alla mina julsaker. Hoppas jag får flytta snart!!


Anmäl
2012-05-07 17:49 #4 av: plutopellis

Mitt ord för dagen: Morr! Mutter! Grrr! Snark! Och ont. Hoppas ni haft en bättre dag Foten i munnen

Anmäl
2012-05-07 17:59 #5 av: Skogshumblan

Starkis, jajamen varje dag är en ny början;)
Nämen Pellis?! Hoppas du kan pigga på dig lite nu mer "killarna" dina.

Jessica så bra att du fick packat idag. Allt som är gjort är gjort.

Anmäl
2012-05-07 19:18 #6 av: Pagan

Godafton

Tack Skogis,  Jante fjante kan draGlad

Pellis, vad har hänt?

Låter som du haft en produktiv dag Jessica.

Skönt sätt att se och möta måndagar Cs, brukar inte vara mitt motto, men det kan ju kanske bli.

Jobbat, skrapar, grundat. Ätit middag och gått igenom posten. Så nu kan jag slappa här en stund.

Anmäl
2012-05-07 19:48 #7 av: plutopellis

Försökte få en uppföljningstid på VC om min värk men hon sa så snällt att jag måste ringa samma dag jag vill ha tiden. Det är omöjligt förklarade jag för jag jobbar, jag vill veta en vecka innan. Så fungerar det inte. Då skulle jag få ringa på torsdag eller fredag så KANSKE de hade gjort nästa veckas scheman och KANSKE jag kunde få en tid. Så då måste jag söka till en annan VC för att få hjälp sa jag surt, nu förstår jag inte? Fick jag som svar. Efter att ha förklarat för henne att det var ju hopplöst att försöka få tid hos dom med svaren, det är inte alls svårt skrek jag rakt ut att då fixar jag det själv och la på luren. Jag blir så arg! Och att min läkare inte är där på flera veckor så man ska få träffa ytterligare en ny! Jag ska byta VC! Mutter och morr! Idioter finns det gott om Foten i munnen sen vaknade jag på helt fel sida, missade nästan bussen till jobbet och har haft en allmänt tråkig dag. Suck! Men, imorgon blir det bättre Glad

Duktig du är Pagan!

Anmäl
2012-05-07 20:23 #8 av: Pagan

Ja det där låter ju som rena rama moment 22. Hur ska det gå till att få en vettig tid på det där bygget egentligen. Jösses sicken usel organisation. Förstår att du blev ilsk. Din dag var inte den bästa av måndagar Pellis.

Anmäl
2012-05-07 20:27 #9 av: plutopellis

Haha, ja den bilden var ju väldigt klockren Glad

Anmäl
2012-05-07 20:47 #10 av: Tarotstollan

Heja Plutopellis! Vad bra att du står på dig trotts att du har så ont.

Vet precis hur du har det med VC, jag fattar inte hur de har mage att säga till en att man skall ringa kl 8 på morgonen för att KANSKE få en tid samma dag. Ofta är man ju jättesjuk eller behöver ett sjukintyg eller så.

  En gång ringde jag till dem,- ja vi har en tid om 10 min kan du vara här då? säger sköterskan. - Nej, svarar jag. För det första har jag inte ens fått på mig kläderna och för det andra tar det ca 15 min att gå till er. -Ja, då kan jag inte hjälpa dig sa hon. Du får försöka ringa imorgon igen.-Får jag en tid då? frågade jag. -Nej det kan jag inte garantera, du får ringa så får vi se om det finns några tider kvar. Jag ringde i 4 dagar innan jag fick en tid som passade! Då låg ändå VC ganska nära mig. nu har de flyttat och nu tar det ca 45 min dit och då får man verkligen stressa på.

Idag har solen skinit ca + 10 med lite kylig vind. Taget en lite promenad och hamnade mitt i Blåvits och Gulsvartas supportrars sk "skönsång". Det var ingen höjdare kan jag säga, ingen av dem kunde sjungaFoten i munnen! De var på väg till matchen.

 

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2012-05-07 21:54 #11 av: plutopellis

Ush! Det lät minst sagt roligt Tarotstollan! Foten i munnen förstår inte varför de slutat med framförhållningen, vart tog det vägen att man kunde boka några veckor i förväg? Det var mycket bättre förr på vissa saker faktiskt! Nog borde väl ändå läkarna vilja veta hur de har sina scheman och inte lägga en vecka åt gången? Och nog borde de veta att de har läkare? Man kan få en tid så kan det bli en överraskningen vem man får? Tja, allt är bättre än vad det är nu i alla fall. Hopplöst, man får inte vara sjuk i Sverige längre helt enkelt!

Anmäl
2012-05-07 22:00 #12 av: Skogshumblan

Pellis, det är då man ringer och frågar när ( inte om)  man får komma. Funkar fint för mig.Flört

Anmäl
2012-05-07 22:03 #13 av: plutopellis

Hehe, det var det jag gjorde humblan! Men hon var så grinig den där tanten att jag slängde på luren! Ska se om jag får flytta till gubbens VC istället. Egentligen känns det som om jag borde vara kvar för Theodor är skriven där med BVC och så och tror de vill att en förälder ska vara skriven där då. Men ska jag inte kunna söka hjälp förän han är gammal då? Suck, jag får klura på det här...

Anmäl
2012-05-07 22:10 #14 av: Pagan

Vad hände med husläkarsystemet? Detta står om Västra Götaland

http://www.vgregion.se/sv/Vastra-Gotalandsregionen/startsida/Om-Vastra-Gotalandsregionen/Regionmagasinet/Regionmagasinet-1-10/Det-har-ar-dina-rattigheter-som-patient/

Det här är dina rättigheter som patient!

Du har rätt att få vård inom en viss tid!

Den nationella vårdgarantin som funnits sedan 2005 blir lag under 2010, troligen från 1 juli. 
Vårdgarantin är en del i en ny lag som ska stärka patientens ställning i sjukvården. 
Lagen innebär att du har rätt att: 
• Få kontakt med vårdcentralen samma dag via telefon eller besök. 
• Om vårdcentralen bedömer att du behöver träffa en läkare ska du få göra det inom sju dagar. 
• Om du får remiss till den specialiserade vården ska du få en tid för besök inom högst 90 dagar. 
• Om du bedöms behöva genomgå behandling, till exempel operation ska du få en tid för det inom ytterligare högst 90 dagar. 
• Om regionen/landstinget inte lyckas hålla tidsgränserna ska du få hjälp med att utan kostnad få en tid hos en annan vårdgivare. 
• Sjukvårdspersonalen ska informera dig på ett sätt så att du förstår hur vårdgarantin fungerar och vilka rättigheter du har. 
• Om det behövs eller om du begär det har du rätt att få en fast vårdkontakt som kan vara en läkare eller eller annan vårdpersonal. 
• Du har också rätt att få hjälp med en andra medicinsk bedömning. Västra Götalandsregionen har beslutat om ännu fler nivåer i vårdgarantin. 
Läs mer på sidan 2 i Regionmagasinet och påwww.1177.se/vgregion/vardgaranti

 

Anmäl
2012-05-07 22:25 #15 av: plutopellis

Jo, problemet som jag ansåg var fel var att jag blev tvungen att ringa den dagen jag ville ha tid. Medan jag vill kunna rings och boka en tid nästa vecka så man kan ha lite framförhållning gentemot familj och jobb :(

Anmäl
2012-05-07 22:57 #16 av: Pagan

Ja det är ett konstigt system.....framförhållning?? Förklarade du ordets innebörd utförligt för damen i luren?Tungan ute

Nu säger jag nattinatti. Om 5 timmar ringer min klocka och det är bara att gilla läget å kliva upp, så hur trevliga Ni än är så får jag nana kudden nu.Glad

Sov så gottKyss

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.