Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Astrologi & Numerologi Aura & Chakra Bilderna i tarotleken Böcker - CD Dagens hälsningstråd Den nya Jorden Drömmar och drömtydning Energier och krafter Existensiellt och livsåskådning IFokus info Gott & Blandat Humor och skoj Kanalisering Köp, Byt & Sälj Meditation och avslappning Musik o Videor - Youtube Månadens/Veckans/dagens kort Orakel/änglakort Pendel och andra redskap Sajten och medlemmarna Snackistrådar - vi snackar om allt! Stenar och kristaller Symboler Tarotleken Tarotstjärnor Våra tarotlekar Tolkningar Totem och kraftdjur Tävlingar och lekar Universums Lagar Våra bilder och foto Våra egna berättelser Övningar
Våra tarotlekar

Lo Scarabeo - Dream Inspirational Cards

2012-04-26 12:05 #0 av: Aracco

Jag köpte för ett tag sedan Lo Scarabeos Drem inspirational Cards, denna lek består av 78 kort men är ingen tarotkortlek.. Är det någon här som har denna lek?? och i så fall vad har ni för tankar kring den?

Idag drog jag följande tre kort å sä här tänker jag kring dem.....

28: Fire - på bilden ses flygande öar och på en står det en folkmassa och en av männen pekar på en annan flygande ö där en rosa eld brinner.. längre bort finns en till ö med människor och bortanför denna ytterligare en ö med ett palats liknande hus. (mina tankar är att vi alla söker efter något som ska inspirera oss och leda oss framåt att vi behöver något att tro på och låta oss ledas av.)

62: Writing - på bilden syns en kvinna med svans och stort hår skriva i en bok på en sten i vatten, med en stor fjäderpenna, bokstäver och två fiskar flyger ut från pennan och ner i vattnet och i luften. (Mina tankar om detta är att jag ska skriva och uttrycka mig själv och det gör jag ju hela tiden, att inspirationen kommer från elden på föregående kort kanske?)

76:Fan - på bilden syns en kvinna sitta med fjädrar till hand hon ser bekväm ut och verkar trivas där hon är. det står en kvinns till där som ser mest ut som fjädrar (Jag tänker att det är viktigt att vara sitt eget största fan och ta hand om och älska sig själv precis där man är.)

Den är inte en traditionell lek och det finns inga förklaringar på korten vad konstnären menat förmedla genom dessa bilder. Men den är jätte bra för att öva upp intuitionen och att lyssna till sin egen röst. Det känns som att denna lek är en där jag själv får skriva tolkningsboken till korten. En tanke som slog mig nu var att om jag kunde fått scannat in korten och lägga ut ett i taget så skulle vi med varandras hjälp se på korten ur olika synvinklar och lära oss om dem...Glad

 

Anmäl
2012-04-26 12:54 #1 av: Skogshumblan

Hej och välkommen hit.
Kul att du hittat en lek som du trivs med.

Anmäl
2012-04-26 13:12 #2 av: Aracco

Tackar! Jag är ny gammal Flört här på ifokus....

 

Anmäl
2012-04-26 16:25 #3 av: [C Stark]

Hej!

Jag känner faktiskt inte till den leken alls.. Men har du hittat en egen lek som du själv känner att du kan tolka så är det ju helt rätt! Glad
Alla tolkar ju olika eftersom det är precis just som du säger, intitution...

 

Anmäl
2012-04-27 03:55 #4 av: Tarotstollan

Jag har sett denna asken nere på Tarotkatten, men har inte kunnat se korten. Får titta lite närmre när  jag är där nästa gång. De verkar intressanta, så det kan ju hända att de hamnar i mina händer förr eller senare!

Ja, det vore roligt att diskutera korten bara vi får se bilderna först. Lycka till med dina kort!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2012-04-28 13:49 #5 av: Aracco

#3: Detta är bara en av mina mååånga lekar.. Börjar nästan tro att jag är en liten samlare ;-)

#4 Den är väl värd att kolla in! Jag tycker alltid att det är kul att höra andras tankar om bilder och kort för vi ser ju ur så olika perspektiv och man lär sig så mycket av varandra!! Hoppas att jag nu i helgen ska kunna fått scannat in bilderna:-)

Anmäl
2012-04-28 19:31 #6 av: Isa56

Läs reglerna först. Skrattande

http://tarot.ifokus.se/discussions/4f241f9ad4ebea65ff004f6d-skrivregler-for-tarotifokusse?discussions-1

"Om du inte gillar något, ändra det. Om du inte kan ändra det, ändra din attityd. Beklaga dig inte. " Maya Angelou"                                                                 Medarbetare på Tarot

Anmäl
2012-04-28 19:51 #7 av: Tarotstollan

#5 Jag samlar också. Var nere på Tarotkatten och skulle kolla på dem men de var inplastade (och då får man inte öppna och titta på dem för att de skall vara skyddade för alla som vill bläddra) det finns lekar som är öppnade. Men inte dessa, men som sagt de verkar intressanta.

Håll oss uppdaterade, det kanske blir fler som köper dem.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.