Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen Astrologi & Numerologi Aura & Chakra Bilderna i tarotleken Böcker - CD Dagens hälsningstråd Den nya Jorden Drömmar och drömtydning Energier och krafter Existensiellt och livsåskådning

IFokus info Gott & Blandat Humor och skoj Kanalisering Köp, Byt & Sälj Meditation och avslappning Musik o Videor - Youtube Månadens/Veckans/dagens kort Orakel/änglakort Pendel och andra redskap Sajten och medlemmarna Snackistrådar - vi snackar om allt! Stenar och kristaller Symboler Tarotleken Tarotstjärnor Våra tarotlekar Tolkningar Totem och kraftdjur Tävlingar och lekar Universums Lagar Våra bilder och foto Våra egna berättelser Övningar
Existensiellt och livsåskådning

"Ditt" personliga ställe när du mediterar.

2011-10-15 20:49 #0 av: Skogshumblan

En del av oss har visualiserat ett speciellt ställe de söker sig till i tanken då de mediterar. Endel kanske har "hittat på" sitt eget ställe medan andra av oss har fått till oss ett ställe. Kanske vi också har hunnit med ett par speciella platser, några likheter i miljön?

Några av oss kanske har ett hus med trädgård till och ett ställe i naturen som återkommer i meditationer.

Hur ser just ditt/ dina ställen ut och varför tror du att du har just dem?

 

Anmäl
2011-10-15 20:52 #1 av: Skogshumblan

Jag har två ställen, ett hus med tillhörande inhägnad trädgård. Huset ser inte så mycket ut för världen men jag vet att det är mitt och jag trivs med hur det ser ut inne och ute. Har försökt förstå symbolerna som finns i det, exemepelvis vad kök kan symbolisera, vilken betydelse de olika färgerna i huset kan stå för etc.

Sen har jag ett ställe ute i naturen, en liten stenhäll som går ut i en lite sjö eller damm. Det intressanta är att sommar, vår och höst har varsin sida om denna plats men allra helst ligger jag ner under träden på den sida där hösten råder. HÖsten är den tid på året jag älskar mest och skogen är tveklöst den plats jag älskar mest. Har inte funderat så mycket över det innan men nu när jag skriver om det så inser jag att höstens färger har jag missat att undersöka.

Denna plats i naturen är mitt andra ställe. Mitt första ställe fick jag då en vän lärde mig att meditera, jag kan inte säga att jag valde det aktivt men det dök upp i min tanke och blev därmed min plats. De två platserna liknar varandra i det avseende att jag har skog på  båda ställen, det är en stenhäll som går ut i någon form av vatten och ställena ligger avskiljt från omvärldens sus och dus.

Anmäl
2011-10-15 21:31 #2 av: Sara-N

Åh vad fint det låter, skogshumblan! speciellt att alla årstiderna finns med! Mina mediatationer ser olika ut men det finns en som jag gjort i många år och där jag återkommer till samma plats. Den börjar alltid på en strand som brukar vara rätt mörk först, den har en mur som jag kommer över och sen efter ett tag kommer jag till en skogsdunge. Då är det ljust och grönt med tjock mossa å täta vackra träd. Där e jag helt omgärdad av naturen och ljus. Tror det alltid är sommar här.

Anmäl
2011-10-15 22:04 #3 av: [GunillaR]

Jag har en favoritplats som jag gärna går till. Jag måste först gå igenom en skog och sedan kommer jag ut till en vacker glänta där det växer mjukt och friskt gräs på marken. Det rinner ett vattendrag. Det finns några buskar och små träd. Solen värmer. Och så sätter jag mig ner på en sten som är perfekt i höjd och form för mig.

 

Anmäl
2011-10-16 11:43 #4 av: Silent_Hill

Jag har två ställen.

Den första är en skogsglänta med evig gryning. Brukar ofta gå på stigen barfota så man riktigt känner all jord och kvistar och känna doften av barr och skog. Sen bara njuter man där :-)

Den andra är en gammaldags tågstation såsom dom såg ut på början av 1900 talet med lok och allt. Det brukar vara sommar och solen riktigt steker bland alla passagerare som ska åka med. Barn skrattar och busar och är riktigt upprymda av att få åka tåg. Sen sätter man sig lugnt på ett säte medans tåget åker iväg i ljudet av loket och man ser allt landskap som sakta passerar en.

MVH Silent_Hill
Sajtvärd på Vetenskap & Bröllop
Medarbetare på Wicca

Anmäl
2011-10-16 12:25 #5 av: Skogshumblan

Silent_Hill. Så underbar din skogsupplevelse låter!
Och tågstation var nytt för mig. Staka symboler i den. Har du funderat kring just tågstationsbiten och tidsepoken du nämner?

Anmäl
2011-10-16 13:18 #6 av: Skogselva

Jag har två ställen som obligatoriska destinationer varje gång jag tar en promenad i skogen. Det ena är en ek, som verkar vara placerad där helt magiskt, det är det enda lövträdet i området. Såg det från stigen en gång och kände att den drog mig till sig.

Mitt andra ställe är också ett vattendrag, i skogen och i precis mellan ån och marken finns det en platt sten, som om den medvetet var placerad där för folk att sitta på. Det är väldigt trollskt, tyvärr nära vägen så man hör trafiken, men på grund av sin skönhet går jag ändå dit.

Pernilla, värdinna för Månväsen ifokus och för Epoker ifokus. På månväsen kan ni just nu läsa om Den flygande holländaren, Spöken, m.m. och på Epoker finns att läsa om East India Trading Company och absint - men självklart mycket mer, bland annat stridvagnsspärrar och utdöda yrken!

Jag söker också medarbetare/artikelförfattare till båda sajterna. Är du intresserad av antingen Folktro eller Historia - eller kanske både och, så låt mig veta! Glad

Anmäl
2011-10-16 17:59 #7 av: Silent_Hill

#5 Jag har inte reflekterat så mycket över det mer än att jag vet att jag känner en harmonisk och fridfull känsla av att uppleva alla dom där detaljerna. Men nu när du nämner det så kommer jag ihåg att jag älskade leka vid ett lok, som nog egentligen var till som prydnad för staden, när jag var liten. Det var min favoriplats. Så kanske det har en djupare betydelse.

MVH Silent_Hill
Sajtvärd på Vetenskap & Bröllop
Medarbetare på Wicca

Anmäl
2011-10-16 20:03 #8 av: Mads

Jag är såpass dålig på att meditera själv så att säga så jag kör oftast guidade meditationer och då är jag där de säger att jag ska vara :) Och det funkar alldeles utmärkt. Men sen lägger jag säkert in eget i det.

Kram

Amor Vincit Omnia

Anmäl
2011-10-16 20:39 #9 av: Skogshumblan

Silent_Hill, jag kände när jag läste det du skrev att det kan ha med tidigare liv att göra kanske.

Oavsett så tycker jag det var ett väldigt orginellt och fint sätt att må bra på, sitta på tågstation med myller och ljud. För mig känns det så fel. Mina ställen är ödsliga och lååååångt från ljud och myller. Trivs bäst så i verkligheten också.

Anmäl
2011-10-16 20:53 #10 av: Amandla

Det varierar lite för mig vart jag hamnar. Om jag styr själv brukar det bli vid mitt lilla strandhus, det har bara tre väggar och är nästan öppet mot havet. Det står på pålar så det är några trappsteg för att man ska komma in i det. Ibland sitter jag inne i huset, ibland sitter jag på stranden och emellanåt går jag längs vattenbrynet. Ibland känns skogen närmare, där finns det lejon, elefanter och många andra djur.

Om jag låter bli att styra och bara följer med händer det att jag ligger på rygg i en liten båt och glider med längs strömmen i en å, sakta och lite kluckande. Det är så skönt att bara ligga där och följa med, titta upp i lövverket och njuta.

Jag kan också hamna på en äng full med fantastiska blommor, där finns det blomsterälvor också. Ibland är jag med dem, ibland går jag vidare mot det stora vita sagoslottet och in i det.

En gång kom jag in i ett stort torn, jag gick uppför trapporna och tittade ut genom det första fönstret som vette mot öster. Stannade där och kände efter vad Öster ville säga mig, sen gick jag till öppningen mot söder, sen väster och norr. Alla riktningarna hade olika budskap.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2011-10-17 05:45 #11 av: Skogshumblan

Amandla, låter jättehärligt med stranden!

Det omväderstrecken lät väldigt spännande!

Anmäl
2011-10-17 13:01 #12 av: Amandla

# 11 Ja det är en riktigt intressant meditation! Särskilt när man tänker på att sviterna i tarot står för olika väderstreck (bland annat). Öster = stavar, Söder = bägare, Väster = mynt, Norr = svärd.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2012-08-21 21:41 #13 av: Skogshumblan

*puttar*

 

Anmäl
2012-08-21 21:52 #14 av: Isa56

Mitt första ställe blev till när jag lyssnade på ett band om mental träning för att bli bättre i idrott. Det är en liten stuga vid en sjö, med skog runt omkring. Jag brukar ligga på bryggan och titta ner i vattnet eller sitta bredvid bryggan och titta ut över vattnet. Dit går jag när jag behöver varva ner.

Det andra stället har jag fått på senare tid. Det är i en riktig gammelskog, där det inte växer något, mer än lite gräs och någon enstaka blomma. I mitten finns en djup tjärn med klart vatten. Det är varken mörkt eller soligt där, snarare sådär mittemellan. Djupt nere i vattnet simmar silverblänkande fiskar som har svaren på alla mina frågor. Varje fisk har ett svar skrivet på ryggen. Jag sitter vid kanten och tittar ner i vattnet och försöker få fiskarna att simma upp så jag kan se svaren. Ibland dyker det upp ett rådjur, räv eller annat smådjur och tittar på mig. Allt är väldigt lugnt och stilla där. Hit går jag när jag söker svar på något eller bara vill vara i mig själv.

"Om du inte gillar något, ändra det. Om du inte kan ändra det, ändra din attityd. Beklaga dig inte. " Maya Angelou"                                                                 

Anmäl
2012-08-21 22:05 #15 av: Amandla

Åh, det låter väldigt rogivande med din skogstjärn, Isa!

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2012-08-21 22:13 #16 av: Isa56

Ja, den är det. Inte alls skrämmande på något sätt, utan bara tyst och stilla. Ibland kommer en solstråle fram lite. Det svåra är att fiskarna håller sig oftast så långt ner att jag inte kan läsa. Men svaren finns ju inom mig. Skrattande

"Om du inte gillar något, ändra det. Om du inte kan ändra det, ändra din attityd. Beklaga dig inte. " Maya Angelou"                                                                 

Anmäl
2012-08-22 00:19 #17 av: Tarotstollan

Jag har inte kunnat hitta något ställe ännu. På en CD jag har föreslår hon de klassiska ställena: i en skog vid en tjärn, på stranden vid havet eller högt upp på ett berg. Jag har testat alla tre ställena men jag känner mig inte trygg där, har hela tiden känslan av att jag skall bli attackerad bakifrån eller något.
Jag har också kört Kristalltemplet av Doris Ankarberg, det funkar lite bättre men blir tjatigt i längden. Dessutom ser jag ljustemplet ungefär som matsalen med alla svävande ljus i taket som är i Harry Potter filmerna! SkrattandeObestämd

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2012-08-22 00:25 #18 av: Amandla

Hitta på ett eget ställe då Stollan. Ett ihåligt träd, en medeltida borg, en grotta eller Taj Mahal. Du bestämmer! Flört

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2012-08-22 01:18 #19 av: Tarotstollan

# 18. Jo jag vet.....
Det är lättare sagt än gjort. Ett tag föreställde jag mig att jag satt vid fötterna på Kristusfiguren i Rio de Janeiro, tänkte att jag skulle känna mig trygg där. Men sen kände jag en sorts falskhet att utnyttja den, jag är inte särskilt religiös av mig så det kändes bara fel!
Så det blir till att leta vidare, världen är stor och full av underbara platserFlört!

 

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2012-08-22 06:17 #20 av: Skogshumblan

Isa dina ställen lät fina. Speciellt läckert lät det dör om fiskarna, trilla inte i när du försöker läsa på dem snälla. ;)

Stollan ta det lugnt, att hitta sitt ställe är inget man ska stressa eller pressa fram. Kan bli lite trött på att det kan verka så enkelt att "bara blunda ocj föreställa sig" så är det klart sen.
Hoppas du hittat ditt "stolle-bo" snart.

Anmäl
2012-08-22 22:10 #21 av: Pagan

Å jösses påminner mig om min första trummeditation, snacka om att ha svårt att visualiseraTungan ute

Jag har flera platser, fick en till via Betty Shine, hon föreslog att man skulle ha en plats för läkning. Där man samlar in burkar, flaskor mm i speciella skåp och så går man dit och tar ett piller/nypa av vad som kan hjälpa mot åkomman. Säger till kroppen att ta hand om det på bästa sätt. I detta rum har jag inrett med en massa lyx och bekvämlighet. Bara att gå in och gosa ner mig i värsta myssoffan, dra en go pläd över mig, slappna av och få hjälp.

Anmäl
2012-08-22 23:05 #22 av: Tarotstollan

# 20. Jag gillade det med "Stolle-bo", passande namn till mig!Skrattande

Ja, jag vet att det kan ta tid att hitta rätt ställe. Det viktigaste är väl att starta upp meditationerna igen, och göra det regelbundet. Stället kommer när jag är redo för det!Glad

 

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-05-12 08:32 #23 av: Skogshumblan

*puff*

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.