Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen Astrologi & Numerologi Aura & Chakra Bilderna i tarotleken

Böcker - CD Dagens hälsningstråd Den nya Jorden Drömmar och drömtydning Energier och krafter Existensiellt och livsåskådning IFokus info Gott & Blandat Humor och skoj Kanalisering Köp, Byt & Sälj Meditation och avslappning Musik o Videor - Youtube Månadens/Veckans/dagens kort Orakel/änglakort Pendel och andra redskap Sajten och medlemmarna Snackistrådar - vi snackar om allt! Stenar och kristaller Symboler Tarotleken Tarotstjärnor Våra tarotlekar Tolkningar Totem och kraftdjur Tävlingar och lekar Universums Lagar Våra bilder och foto Våra egna berättelser Övningar
Bilderna i tarotleken

Stora Arkanan - Bilderna

2011-10-03 14:41 #0 av: [GunillaR]

Här öppnar vi en tråd där vi kan prata om bilderna i Stora Arkanan. Om det finns något speciellt kort som vi upplevt något utav i själva bilden, eller om bilden påverkar oss på något speciellt sätt, antingen positivt eller negativt.

Trådar med Lilla Arkanan kommer även att läggas upp.

Bifoga gärna en bild på kortet, så att vi andra också kan få ta del av det Flört

Anmäl
2011-10-03 18:59 #1 av: Isa56

Narren mediterade jag över en gång. Då blev det så här:

Efter en massa försök att meditera över "Narren" har jag äntligen fått "kontakt" med honom. Har suttit ofta och tittat på honom, och funderat. Det första jag ser är en man som verkar uttråkad, han väntar på något. Jag går in i kortet och jag är ute i en mörk, varm rymd till vänster, under mig och rakt fram, bara mörker, med några små ljusglimtar långt borta. När jag kommer in lägger Narren undan sina jongleringssaker. Han går åt höger och där, (mitt ute i rymden?) går en grusväg med en gammal stenmur. Vägen leder in till en liten by. Han tittar på mig och skrattar lite utmanande, preis som han säger "Kom då, följ mig" Han sätter sig lugnt på muren. tittar lite på ibland och jag känner att skrattar lite åt mig. Samtidigt utmanar han mig. Vågar jag följa med honom in i byn och utforska den. Jag står kvar en stund och känner mig lätt förvirrad. Jag hade förväntat mig något helt annat än en utmaning att utforska mitt inre som jag känner att byn representerar. Jag snubblar ut från kortet och kvar dröjer sig känslan av hans gäckande skratt och fråga Vågar du följa med mig, litar du på mig?

För mig representerar kortet nya möjligheter, nya utmaningar. Kanske byte av jobb, ny bostad eller annan förändring. OM jag vågar ta utmaningen.

Det blev inte alls vad jag hade väntat mig av den här meditationen.Flört

Resultatet har blivit att jag idag försöker lyssna mer till mig själv än andra, och inte vara så godtrogen, utan se mer till det som känns rätt för mig själv.

 

"Om du inte gillar något, ändra det. Om du inte kan ändra det, ändra din attityd. Beklaga dig inte. " Maya Angelou"                                                                 

Anmäl
2011-10-03 22:41 #2 av: liawilson

Jag har en fråga om överteprestinnan, vad handlar det om när hon dyker upp i tolkningarna?

Anmäl
2011-10-03 22:56 #3 av: Skogshumblan

Lia, hon kommer senare. :)

Anmäl
2011-10-03 22:58 #4 av: Skogshumblan

För mig är narren ett oerhört dubbelt kort, ett kort jag kämpar med var gång det kommer. För mig klingar den naivitet, aningslöshet och lättsamhet narren har allt för nära mig själv och den jag inte vill vara... Samtidigt är ju narren ett gott kort för det visar att man kan ha gott att vänta framför sig...

Anmäl
2011-10-04 11:59 #5 av: [GunillaR]

0 - Narren

För mig känns alltid detta kort som en slags befrielse, att man kan våga sig på att "slänga sig rakt ut" för hur man än landar så är det bara att gå vidare.

Jag kan också känna en lockelse precis som Isa skriver, att "kom med mig" .

För mig är Narren också ett kort som säger "här börjar din vandring".

Denna bilden tycker jag är väldigt talande. Från Gills Tarot

 

Anmäl
2011-10-04 12:43 #6 av: rebida

Trevlig trådGlad

Jag är ju ingen expert på dettta men jag har nästan alltid sett kortet som att något glatt väntar, något man är uppspelt över. Han är helt klart lite oförsiktig, och tänker inte så mycket på för och nackdelar med vad som ska komma. Han slänger sig in i det utan att tänka sig för men enligt mig kan det ibland vara bra. Hunden ser jag ibland som en varning men oftast som en glad hund som hoppar upp mot husse av glad och ren energi.

Jag använder mig av tarotleken Rider-Waite.

 

Anmäl
2011-10-04 12:52 #7 av: Skogshumblan

rebida, gillar din tolkning av korten, tycker du får till det fint!

Anmäl
2011-10-04 13:24 #8 av: rebida

Åh, får jag. Jag tackar så mycket Skogshumblan.

 

Anmäl
2011-10-04 13:30 #9 av: Amandla

Jag känner tillit med Narren. Om det nu är för att han inte begriper bättre än att vara orädd eller att han lärt sig att lita på att allt ordnar sig... Han tror sig om att klara allt, han analyserar aldrig utan kör på i full förvissning om att han gör sitt bästa, sen får det gå som det går.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2014-01-31 20:25 #10 av: [sagamar76]

Jag har en narr-vänskap i mitt liv. Allting är skoj, glädje, utomjordisk lycka i fantasi och tankar, kunna experimentera sina tankar/ inte bryr sig inte om världen runt om kring. Ingen tvivel, ingen negativitet, bara tillit där allting är möjligt.

Anmäl
2014-01-31 22:15 #11 av: Tarotstollan

Välkommen hit Sagamar76.

Vi har gått igenom alla kort i Stora Arkan i nyare trådar och kommenterat dem. Du är mer än välkommen in där och skriva vad du tycker om korten. Ju fler som skriver desto roligare.Tummen upp
Här är länken till Narren:
http://tarot.ifokus.se/discussions/51388ad9ce12c44a37005cc6-stora-arkanan0-narren
Sen kan du söka under Stora Arkanan - "och så kortets namn", det borde funka. Vi har gått igenom hela Stora Arkanan hittills och om det blir en fortsättning får vi se så småningom.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.