Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen Astrologi & Numerologi Aura & Chakra Bilderna i tarotleken Böcker - CD Dagens hälsningstråd Den nya Jorden Drömmar och drömtydning Energier och krafter Existensiellt och livsåskådning

IFokus info Gott & Blandat Humor och skoj Kanalisering Köp, Byt & Sälj Meditation och avslappning Musik o Videor - Youtube Månadens/Veckans/dagens kort Orakel/änglakort Pendel och andra redskap Sajten och medlemmarna Snackistrådar - vi snackar om allt! Stenar och kristaller Symboler Tarotleken Tarotstjärnor Våra tarotlekar Tolkningar Totem och kraftdjur Tävlingar och lekar Universums Lagar Våra bilder och foto Våra egna berättelser Övningar
Existensiellt och livsåskådning

Toltekerna

2010-05-10 20:45 #0 av: Pagan

De fyra grundstenarna till ett bättre liv utgörs av fyra överenskommelser som grundar sig på Toltekernas gamla visdom och erbjuder en samling effektiva levnadsregler.

På de första sidorna i Don Miguel Ruiz bok står följande;

Toltekerna

För många tusen år sedan var Toltekerna kända i södra Mexico som "kvinnor och män som besitter kunskap". Antropologer har talat om Toltekerna som ett folk eller ras, men i själva verket var Toltekerna vetenskapsmän och konstnärer som bildade ett samhälle för att utforska och bevara förfädernas kunskaper och seder. De samlades som mästare (naguales) och elever i Teotihuacán, den gamla pyramidstaden utanför Mexicocity som kallats "platsen där människan blir Gud". Under årtusenden tvingades naguales dölja sina förfäders visdom och hålla dem vid liv i hemlighet. Européernas erövring tillsammans med några få lärlingars missbruk av personlig makt gjorde det nödvändigt att dölja kunskaperna för dem som inte var beredda att använda dem med klokhet eller som avsiktligt skulle kunna utnyttja dem för personlig vinning. Lyckligtvis tillämpades och vidarebefordrades Toltekernas mysteriekunskaper från generation till generation via olika nagualsläkter. Fastän visdomen förblev hemlig och höljd i dunkel under många hundra år sa de gamla förutsägelserna att en tid skulle komma då det blev nödvändigt att återlämna den till folket. Nu har Don Miguel Ruiz, som är nagual och stammar från Örnkrigarna. Fått uppdraget att förmedla Toltekernas storartade läror till oss. Toltekernas kunskaper har sin upprinnelse i samma sanning som alla mysterietraditioner i hela världen. Samtidigt som den är andlig har den mycket träffande kallats för ett sätt att leva, ett sätt som utmärks av att lycka och kärlek aldrig är långt borta.

Anmäl
2010-05-10 20:47 #1 av: Pagan

Eftersom Ni är så nyfiknaSkrattande så blir det redan idag lite "stilla värsta nyfikenheten" rader ur boken. Håll till godo.

Anmäl
2010-05-10 21:15 #2 av: Isa56

"Stilla den värsta nyfikenheten" Flört Haha nu vill jag veta mer, ju Tack för dom raderna, det väcker  mersmak,Tungan ute

"Om du inte gillar något, ändra det. Om du inte kan ändra det, ändra din attityd. Beklaga dig inte. " Maya Angelou"                                                                 

Anmäl
2010-05-10 21:26 #3 av: [Spanaren]

#1 Säger som Isa ... vill veta mera ... intressant som tusan Flört

/kram Spanaren

Anmäl
2010-05-12 16:46 #4 av: nillanb

Tack pagan!, Me like Skrattande

Anmäl
2012-05-03 19:58 #5 av: Pauliine

Jag skulle hemskt gärna vilja veta mer om dessa överenskommelser men ur någon annans perspektiv än Don Miguels? :) Ngon som vet andra bra böcler/hemsidor/källor till där det står mer om dessa överenskommelser men ur andra perspektiv eller kanske i en new age tappning?

Medarbetare på träning -Instagram: PaulineSvorono

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.