Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (6) Senaste inläggen Astrologi & Numerologi Aura & Chakra Bilderna i tarotleken Böcker - CD Dagens hälsningstråd Den nya Jorden Drömmar och drömtydning Energier och krafter Existensiellt och livsåskådning IFokus info Gott & Blandat Humor och skoj Kanalisering Köp, Byt & Sälj Länkar Meditation och avslappning

Musik o Videor - Youtube Månadens/Veckans/dagens kort Orakel/änglakort Pendel och andra redskap Sajten och medlemmarna Snackistrådar - vi snackar om allt! Stenar och kristaller Symboler Tarotleken Tarotstjärnor Våra tarotlekar Tolkningar Totem och kraftdjur Tävlingar och lekar Universums Lagar Våra bilder och foto Våra egna berättelser Övningar
Energier och krafter

De 4 grundstenarna

2014-02-14 19:22 #0 av: Pagan

De fyra grundstenarna till ett bättre liv utgörs av fyra överenskommelser som grundar sig på Toltekernas gamla visdom och erbjuder en samling effektiva levnadsregler. Har ju skrivit om dessa 4 grundstenar tidigare, men en liten uppdatering kan man ju behöva lite då och då. I slutet finns en stjärna man kan lägga för sig själv.

Fyra grundstenar till ett bättre liv : guide till personlig frihet (häftad)

Toltekerna

För många tusen år sedan var Toltekerna kända i södra Mexico som ”kvinnor och män som besitter kunskap”. Antropologer har talat om Toltekerna som ett folk eller ras, men i själva verket var Toltekerna vetenskapsmän och konstnärer som bildade ett samhälle för att utforska och bevara förfädernas kunskaper och seder. De samlades som mästare (naguales) och elever i Teotihuacán, den gamla pyramidstaden utanför Mexicocity som kallats ”platsen där människan blir Gud”. Under årtusenden tvingades naguales dölja sina förfäders visdom och hålla dem vid liv i hemlighet. Européernas erövring tillsammans med några få lärlingars missbruk av personlig makt gjorde det nödvändigt att dölja kunskaperna för dem som inte var beredda att använda dem med klokhet eller som avsiktligt skulle kunna utnyttja dem för personlig vinning. Lyckligtvis tillämpades och vidarebefordrades Toltekernas mysteriekunskaper från generation till generation via olika nagualsläkter. Fastän visdomen förblev hemlig och höljd i dunkel under många hundra år sa de gamla förutsägelserna att en tid skulle komma då det blev nödvändigt att återlämna den till folket. Nu har Don Miguel Ruiz, som är nagual och stammar från Örnkrigarna. Fått uppdraget att förmedla Toltekernas storartade läror till oss. Toltekernas kunskaper har sin upprinnelse i samma sanning som alla mysterietraditioner i hela världen. Samtidigt som den är andlig har den mycket träffande kallats för ett sätt att leva, ett sätt som utmärks av att lycka och kärlek aldrig är långt borta.


 Bild: http://sv.wikipedia.org/wiki/Tolteker

Domesticeringen av människor

Don Miguel Ruiz menar att du gör så många överenskommelser i ditt liv. Överenskommelser du ingått med dig själv, med din familj, samhället m.fl. De viktigaste är dock de du ingått med dig själv. Dessa överenskommelser talar om vem du är, vad du känner, vad du tror och hur du ska bete dig. Dessa överenskommelser har du lärt dig tidigt i livet genom…........uppmärksamhet som är vår förmåga att urskilja och fokusera enbart på det vi vill uppfatta. Vi kan uppfatta miljontals saker samtidigt, men med hjälp av vår uppmärksamhet kan vi lyfta fram det vi vill ta till oss i sinnets förgrund. De vuxna omkring oss fångade vår uppmärksamhet och matade information i våra sinnen genom upprepning. Det är så vi lärt oss allt vi vet. Genom att använda vår uppmärksamhet har vi lärt oss en hel verklighet, en hel dröm. Vi har lärt oss hur vi ska bete oss i samhället: vad vi ska tro eller inte tro, vad som är accepterat och vad som inte är accepterat, vad som är bra, vad som är dåligt, vad som är vackert, vad som är fult, vad som är rätt, vad som är fel. Alltsammans fanns där redan – all kunskap, alla dessa regler och föreställningar och hur man ska bete sig i världen. När du gick i skolan satt du på en stol och höll sin uppmärksamhet riktad mot det som läraren sa. När du gick i kyrkan riktade du uppmärksamheten mot det prästen sa. På samma sätt fungerar det tillsammans med mamma, pappa, syskonen, allesammans försöker fånga din uppmärksamhet. Vi lär oss också fånga andras uppmärksamhet och utvecklar ett behov av uppmärksamhet som i hög grad kan komma att utmärkas av konkurrens. ……”Titta på mig”

Den yttre drömmen fångar vår uppmärksamhet och lär oss vad vi ska tro, med början av det språk vi talar. Språken är koden för förståelse och kommunikation mellan människor………..Du valde inte att tala det språket som är ditt. Din religion och dina moraliska värderingar är inte ditt val – de fanns redan innan du föddes. Vi får aldrig tillfälle att välja vad vi ska tro eller inte tro. Vi väljer aldrig ens den mest obetydliga av dessa överenskommelser. Inte ens vårt eget namn har vi valt……………………….Jag kallar denna process domesticeringen av människor. Genom denna domesticering lär vi oss leva och drömma.

En enda överenskommelse utgör inget stort problem men vi har många överenskommelser som orsakar oss lidande och gör att vi misslyckas i livet. Om du vill leva ett liv fyllt av glädje och tillfredställelse måste du fatta mod och bryta de överenskommelser som är grundade av fruktan och göra anspråk på din egen kraft. För dessa kräver att vi gör av med en massa energi och de som kommer av kärlek hjälper oss att spara och till och med få mer energi. ……Vi har precis så mycket kraft för att ta oss igenom en dag i sänder, därför att det mesta av vår kraft går åt till att upprätthålla de överenskommelser som håller oss fångna i jordströmmen. Hur ska vi förändra hela vår livsdröm när vi inte ens har kraft att ändra ens den minsta överenskommelse??

Var sann i ditt tal

Den första överenskommelsen är den viktigaste, men också den svåraste att hålla fast vid. Den är så viktig att du enbart med hjälp av denna första överenskommelse kan övergå till den existensnivå som jag kallar himmelriket på jorden. Den första överenskommelsen är att vara sann i ditt tal. Det låter mycket enkelt, men rymmer mycket stor kraft.

Ordet är inte bara ljud eller en skriven symbol. Ordet är en kraft. Det är den makt du har att uttrycka dig och kommunicera, att tänka och därmed framkalla händelser i ditt liv. Ordet är det mest effektiva redskap du har som människa. Det är ett magiskt redskap. Men ordet är ett tveeggat svärd. Det kan skapa en oändligt vacker dröm eller förstöra allt omkring dig. Den ena eggen är när man är sann i sitt tal, vilket skapar skönhet, kärlek och ett himmelrike på jorden. Beroende på hur du använder orden kan de antingen befria dig eller förslava dig ännu mer än du förstår. All magi du äger grundar sig på orden. Dina ord är ren magi, och missbruk av dem är svart magi. För ett antal år sedan fanns en man i Tyskland som med ordens hjälp manipulerade en hel intelligent befolkning. Han ledde in dem i en värld av krig med enbart sina ords makt…………Hitlers ord var grundade på dogmer och överenskommelser som alstrats av fruktan.

Det mänskliga sinnet är som en bördig jord där frön ständigt sås. Fröna utgörs av åsikter, idéer och föreställningar. Du sår ett frö, en tanke och den växer……..

Alla människors sinne är bördigt, men bara för den sorts frön vårt sinne utgör en bra grogrund för och för att bereda det för att ta emot kärlekens frön…….

Genom att uttala våra åsikter utsätter vi hela tiden andra för förtrollning…………………….

Se på det dagliga växelspelet mellan människor och föreställ dig hur många gånger vi förhäxar varandra med våra ord.  Under tidernas lopp har detta växelspel blivit den värsta formen som finns av svart magi och vi kallar den skvaller…..

Skvaller består av rent gift. Skvaller har blivit den huvudsakliga formen av kommunikation i det mänskliga samhället. Det har blivit ett sätt att känna oss nära varandra, eftersom vi mår bättre när vi ser någon annan må lika dåligt som vi själva. Det finns ett talesätt som, lyder: ”Den ena olyckan räcker den andre handen”, och människor som plågas i helvetet vill inte vara ensamma. Fruktan och lidande utgör en väsentlig del av jordströmmen. Liknar vi den mänskliga hjärnan vid en dator, kan skvaller liknas vid ett datavirus. …………

Till exempel: Du har länge sett fram emot att börja på en ny kurs med en ny lärare. Första dagen stöter du ihop med en kompis som gått kursen förut och han säger ”Åh den läraren är ett riktigt bottennapp! Inte visste han vad han pratade om och dessutom var han pervers, så se upp!” orden inpräntas genast i dig och vad du inte är medveten om är vilken motivation som låg bakom…..

När du väl börjat på kursen så ser du på läraren genom din kompis ögon. Sedan börjar du prata med andra som går på kursen om detta och de börjar se läraren på samma sätt: som ett bottennapp och en pervers människa. Du avskyr verkligen kursen och bestämmer sig snart för att hoppa av. Du skyller på läraren men det är egentligen skvallret som bär skulden. Allt detta kan orsakas av ett litet ”datavirus”. ……..

I åratal har vi tagit emot skvaller och trollformler genom andra människors ord, men också genom vårt sätt att använda orden till oss själva. ”Usch vad tjock jag är, usch vad ful jag är, jag börjar bli gammal, jag börjar tappa håret. Jag är dum, jag förstår aldrig någonting, jag kommer aldrig att duga, jag kommer aldrig bli perfekt”. Ser du hur vi använder orden mot oss själva? Vi måste börja förstå vad ordet är och vad ordet gör. Om du förstår en första överenskommelsen, var sann i ditt tal, har du börjat se alla de förändringar som kan inträda i ditt liv. Dessa förändringar berör först ditt sätt att behandla dig själv, senare ditt sätt att behandla människor…….

När du blir sann i ditt tal utgör ditt sinne inte längre en bra jordmån för ord som alstrats av svart magi. Stället blir den en bra jordmån för de ord som kommer utav kärlek. …..

När du är sann i dit tal mår du bra. Du är lycklig och känner sinnesfrid…….

Just nu sår jag det fröet i ditt sinne. Huruvida fröet gror eller ej beror på hur bra grogrund i ditt sinne utgör för kärlekens frön…..

Använd vit magi och börja med dig själv. Tala om för dig själv hur underbar du är, hur fantastisk du är………

Om du är sann i ditt tal kan det föra dig till personlig frihet, stor framgång och överflöd……

Föreställ dig bara vad du kan åstadkomma om du är sann i ditt tal. Du kan höja dig över fruktansdrömmen och leva ett annorlunda liv. Du kan leva i himmelriket mitt ibland tusentals människor som lever i helvetet eftersom du är oemottaglig för detta helvete. Du kan nå himmelriket med hjälp av denna enda överenskommelse: Var sann i ditt tal.

Ta ingenting Personligt

Vad som än händer omkring dig ska du inte ta det personligt. Om jag möter dig på gatan och säger ”vad korkad du är” utan att jag känner dig, säger det ingenting om dig utan om mig. Om du tar det personligt, kanske du tror att du är dum kanske du tänker för dig själv: Hur kan han veta det? Är han klärvoajant, eller kan alla se hur dum jag är? Du tar det personligt eftersom du instämmer i det som sades, vad det än var. Så snart du instämmer tränger giftet in i dig och du är fången i helvetesdrömmen. Det som gör att du fångas är vad vi kallar personlig betydelse. Den personliga betydelsen, eller att vi tar saker och ting personligt, är det maximala uttrycket för själviskhet, eftersom vi tar för givet att det handlar om ”mig”.  Under den period av livet som vi kallar domesticeringen lär vi oss att ta allt personlig. Vi tror att vi är ansvariga för allting jag, jag, jag alltid jag! Ingenting andra människor gör beror på dig. Det beror på dem själva. Alla människor lever i sin egen dröm, i sitt eget sinne. De befinner sig i en helt annan värld än vi. När vi tar någonting personligt tar vi för givet att de vet vad som finns i vår värld, och vi försöker tvinga den på dem. Till och med när en situation verkar oerhört personlig, även om andra direkt förolämpar dig, har det ingenting med dig att göra. Det de säger, det de gör och de åsikter de ger uttryck åt följer de överenskommelser de har i sitt sinne.

Om du tar saker och ting personligt blir du ett lätt byta för rovdjur, svartkonstnärerna. De kan lätt fånga dig med hjälp av en liten åsikt och stoppa i dig vilket gift de vill, och eftersom du tar det personligt så sväljer du det. Du sväljer alla deras känslomässiga sopor och så blir det dina sopor. Men om du inte tar det personligt är du oemottaglig mitt i helvetet. Oemottaglighet för gift mitt i  helvetet är vad denna överenskommelse skänker dig.

När du tar saker och ting personligt känner du dig förorättad och reagerar med att försvara dina uppfattningar och skapar konflikter. Du gör någonting stort av en bagatell eftersom du har behov av att ha rätt och att visa andra att de har fel. Du anstränger dig även att få rätt genom att pracka på dem dina egna åsikter. På samma sätt är allt du känner bara en projicering av din egen dröm, en återspegling av dina egna överenskommelser. Det du säger, det du gör och de åsikter du har följer de överenskommelser du har ingått – och dessa åsikter har ingenting med mig att göra. Det betyder ingenting för mig vad du anser om mig och jag tar inte din uppfattning personligt. Jag tar det inte personligt när människor säger : ”Miguel du är bäst” men jag tar det heller inte personligt när de säger ”Miguel du är botten”………..eller  när du är arg på mig säger du ”Miguel du är en veritabel djävul!” ”Du är kollosalt motbjudande” Ingetdera påverkar mig eftersom jag vet vad jag är. Jag har inget behov av att vara accepterad. Jag har inget behov av att någon säger ”Miguel, vad det går bra för dig”……………………………………..Det är ditt sätt att se saker och ting. Det är ingenting personligt eftersom det är dig det handlar om, inte mig. Andra har sin åsikt som stämmer överens med deras trossystem, så ingenting de tänker om mig handlar i själva verket om mig utom om dem själva. Du kan till och med säga till mig ”Miguel, det du säger sårar mig”. Men det är inte det jag säger som sårar dig. Du har helt enkelt sår som jag snuddar vid med mina ord. Det är du som sårar dig själv. Jag kan omöjligt ta detta personligt. Inte därför att jag inte tror på dig eller litar på dig, utan för att jag vet att du ser världen med andra ögon, dina ögon. Du skapar en hel film i ditt sinne, och där är du både regissör, producent och huvudrollsinnehavare. Alla andra spelar biroller. Det är din film. Hur du ser på den filmen är beroende av de överenskommelser som du har ingått med livet. Din synpunkt är din egen. Sanningen är bara din. Om du då blir arg på mig vet jag att det är du själv du tampas med. Jag är en förevändning för din ilska. Och du blir arg därför att du är rädd, därför att du kämpar med fruktan. Om du inte är rädd finns det ingen risk att du ska bli arg på mig. Om du inte är rädd finns ingen risk att du ska bli svartsjuk eller ledsen.

Om du lever utan fruktan, om du älskar, finns det ingen plats för dessa känslor. Om du inte upplever dessa känslor är det logiskt att du mår bra. När allt omkring dig är som det ska gör allting dig lycklig. Du älskar allt omkring dig eftersom du älskar dig själv. Eftersom du älskar dig så som du är. Eftersom du är nöjd med dig själv. Du är tillfreds med en film du producerar, tillfreds med dina överenskommelser i livet…………………..

Skriv ned den här överenskommelsen på ett papper och sätt upp det på kylskåpsdörren som en ständig påminnelse Ta ingenting personligt . Allteftersom du gör det till en vana att inte ta någonting personligt kommer du inte behöva förlita dig på vad andra gör eller säger. Du behöver bara lita på dig själv att göra de ansvarsfulla valen. Du är aldrig ansvarig för andras handlingar bara för dig själv.

 

Ta ingenting för givet

Vi har en tendens att ta allt möjligt för givet. Problemet med att ta saker och ting för givna är att vi tror dem vara sanning. Vi skulle kunna svära på att de är verkliga. Vi tar för givet vad andra människor tänker eller gör – vi tar det personligt – och sedan klandrar vi dem och reagerar med att sända ut känslomässigt gift med vårt tal. Det är anledningen till att vi tigger om bekymmer varje gång vi tar något för givet. Vi tar något för givet, vi missförstår och har tills lut skapat ett stort drama i onödan. All den bedrövelse och all den dramatik du levat i var rotad i det faktum att du tog saker och ting för givna och dessutom tog dem personligt Använd en stund till att tänka igenom hur sant detta påstående är. Alla människors strävan efter kontroll handlar om att ta saker och ting för givna och att ta dem personligt. Hela vår helvetesdröm grundar sig på det……………………………

Eftersom vi är rädda för att be om ett klargörande tar vi saker för givna och tror att vi har rätt. Sedan försvarar vi det som vi tar för givet och försöker få det att framstå som om någon annan har fel……………………………………

Inom alla slags relationer händer det att vi tar för givet att andra vet vad vi tänker och att vi inte behöver säga vad vi vill. De kommer att göra det vi vill eftersom de känner oss så väl. Om de inte gör det vi vill, det vi tar för givet att de borde göra, blir vi sårade och tänker: hur kunde du göra så? Du borde ha vetat. Än en gång har vi tagit för givet att den andre vet vad vi vill. Ett helt drama har uppstått därför att vi tagit något för givet och sedan ovanpå alltsammans fortsätter att ta ännu mer för givet. Det mänskliga sinnets sätt att arbeta är mycket intressant. Vi har ett behov av att rättfärdiga allting, av att förklara och förstå allting, för att känna oss trygga………………………….

Föreställ dig bara den dag då du slutar ta saker för givna tillsammans med din partner och så småningom tillsammans med alla andra i ditt liv. Ditt sätt att kommunicera kommer att förändras helt, och dina relationer kommer inte längre lida av konflikter som skapas av det du tagit för givet var felaktigt. För att undvika att ta saker och ting för givna måste du ställa frågor. Försäkra dig om att kommunikationen är tydlig. Är det något du inte förstår – fråga. Våga ställa frågor tills du fått allt så klart för dig som möjligt, och ta inte ens då för givet att du vet allt som finns att veta om en viss situation……………………………….

Med hjälp av tydlig kommunikation kommer alla relationer att förändras…….

Detta är vad jag vill. Detta är vad du vill.

På detta sätt blir vi sanna i vårt tal.

Gör alltid ditt bästa.

Denna fjärde grundsten handlar om genomförandet av de tre första. Gör alltid ditt bästa, varken mer eller mindre, under alla omständigheter. Men håll i minnet att ditt bästa aldrig kommer att vara detsamma från ena stunden till den andra. Allting lever och förändras ständigt, därför är ditt bästa ibland förstklassigt men mindre bra vid andra tillfällen.  När du vaknar på morgonen, vederkvickt och full av energi, är ditt bästa bättre än på kvällen när du är trött. Ditt bästa är annorlunda när du är frisk än när du är sjuk, när du är nykter eller när du är berusad. Ditt bästa beror på om du känner dig fantastisk och lycklig eller om du är upprörd, arg eller svartsjuk.

Allteftersom du bygger upp ditt liv efter de fyra grundstenarna, blir ditt bästa bättre än det varit tidigare.

Om du anstränger dig alltför mycket för att göra mer än ditt bästa gör du av med mer energi än nödvändigt, och till slut räcker inte ditt bästa. När du går till överdrift lakar du ur din kropp och motarbetar dig själv så att det tar längre tid att nå målet. Men om du gör mindre än ditt bästa utsätter du dig för besvikelser, självkritik, skuldkänslor och ånger. Gör bara ditt bästa – under alla omständigheter under ditt liv. Det spelar ingen roll om du är sjuk eller trött, om du alltid gör ditt bästa finns ingen risk att du ska döma dig själv…………….

En man vill höja sig över sitt lidande och uppsökte ett buddisttempel för att finna en mäster som kunde hjälpa honom. Han gick till mästaren och frågade ”Mästare, om jag mediterar fyra gånger om dagen, hur länge dröjer det då innan jag har höjt mig över mitt lidande?” Mästaren såg på honom och sa ”Om du mediterar fyra timmar om dagen kommer du kanske ha lyckats med det om tio år.” Mannen som trodde att han kunde göra mer, sa då: ”Åh Mästare, om jag istället mediterar åtta timmar om dagen, hur lång tid kommer det då att ta?” Mästaren såg på honom och sa ”Om du mediterar åtta timmar om dagen kommer du kanske ha gjort det om tjuga år.” Men kommer det att ta längre tid om jag mediterar mer? Frågade mannen. Mästaren svarade ”Du är inte här för att offra vare sig din glädje eller ditt liv. Du är här för att leva, för att vara lycklig och för att älska. Om du kan göra ditt bästa med två timmars meditation men lägger ned åtta timmar på det i alla fall blir du bara trött och får svårt att se meningen med den, och dessutom hinner du inte njuta av livet. Gör ditt bästa, så lär du dig kanske att oberoende av hur länge du mediterar kan du leva, älska och vara lycklig.”

När du gör ditt bästa kommer du att leva intensivt. Du kommer att vara produktiv och du kommer att vara god mot dig själv eftersom du kommer att ge av dig själv åt din familj, åt samhället, allt. Men det är handlingen som kommer att skänka dig intensiv lycka. När du alltid gör ditt bästa handlar du. Att göra sitt bästa är att handla därför att man tycker om det, inte därför att man väntar sig belöning. Det flesta människor gör precis tvärt emot. De handlar enbart när de väntar sig en belöning och njuter inte av själva handlingen. Och det är anledningen till att de inte gör sitt bästa…………………………………..

När du följer dessa fyra överenskommelser/grundstenar kan du omöjligt leva i helvetet. Om du är sann i ditt tal, om du inte tar någonting personligt, om du inte tar saker och ting för givna och om du alltid gör ditt bästa kommer du få ett underbart liv som du har 100procentig kontroll över. De fyra överenskommelserna är en sammanfattning av förvandlingens mästerskap, ett av Toltekernas mästerskap………………

Vi måste verkligen använda varenda uns kraft vi har för att lyckas hålla dessa överenskommelser. Till att börja med väntade jag mig inte att jag skulle kunna göra det. Jag har fallit många gånger, men jag har rest mig och strävat vidare……….. För varje gång blir det lite lättare……………..

Håll uppmärksamheten riktad på den dag som är och stanna i nuet. Lev en dag i sänder. Gör alltid ditt bästa för att hålla dessa överenskommelser så blir det snart enkelt för dig.

 

På twice.se har de en tarotläggning som heter ”de fyra avtalen”

Den här läggningen bygger på Don Miguel Ruiz bok, "De fyra avtalen":

1. Var oklanderlig i ditt tal: Detta hjälper dig att tala sanningen

2. Ta ingenting personligt: Detta hjälper dig att resa dig över andras negativa inställning eller tankar.

3. Ta ingenting för givet: Detta hjälper dig att kommunicera effektivt.

4. Gör alltid ditt bästa: Detta hjälper dig att leva fullt ut.

http://twice.se/tarot-laggning-fyra-avtalen.html

 

Anmäl
2014-02-14 20:08 #1 av: Tarotstollan

Jag har boken och började läsa i den men sen kom något emellan så den blev aldrig avslutad. Får nog leta reda på den och lägga den i "skall läsa högen". Tarotläggningen får jag nog leta reda på nu.Skämtar

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2014-02-15 08:25 #2 av: Skogshumblan

Spännande! Blir att läsa om artikeln för att ta till mig den.

Anmäl
2014-09-26 23:03 #3 av: fridelfina

Har läst boken för många år sedan. Testade Twices läggning också: 

Åtta Mynt

Åtta Mynt

1. Var oklanderlig när du talar: Detta hjälper dig att tala sanningen

8 Pentagram: ... jobba hårt men stressa inte för mycket eftersom du kommer att lyckas endast om du är lugn och sansad.

Tre Mynt

Tre Mynt

2. Ta ingenting personligt: Detta hjälper dig att resa dig över andras negativa inställning eller tankar.

3 Pentagram: ... använd din skicklighet och dina kunskaper eftersom du kan bygga upp något fantastiskt.

Fyra Bägare

Fyra Bägare 

 

3. Gör inga antaganden: Detta hjälper dig att kommunicera effektivt.

4 Bägare: ... vänta tills du har tänkt över och kommit fram till det som du verkligen vill och behöver

Sju Mynt

Sju Mynt 

 

4. Gör alltid ditt bästa: Detta kommer att hjälpa dig att leva fullt ut.

7 Pentagram: ... planera och tänk genom i fall du misslyckas.

   
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.