Andra redskap än tarotkorten

Tolkning med numerologi och färger.

2013-04-01 08:41 #0 av: Skogshumblan

Oavsett om det är runor eller olika slags kort man jobbar med är tolkningen viktig. Hur man tolkar och vilka delar man har med i en tolkning är individuellt och baseras på intuitionen. Att titta på numerologi och färgers betydelse kan bredda din tolkning och dessutom ge dig möjlighet att lägga och tolka stjärnor med vilka kort du vill, till och med vanliga spelkort! Denna artikel är tänkt som en inspiration att börja läsa på och hitta din väg att tolka med nummer och färger

 Numerologi.

Inom numerologin utgår man ifrån att tal har olika värden eller energier och att deras värde / energier påverkar oss på olika sätt. Man jobbar med talen 1-9, entalen, och varje siffra har sin egen betydelse eller vibration. Skulle man ha tal över 10 kan man antingen lägga ihop talets siffror eller så kan man dela jämna tal med 2 tills man får fram minsta möjliga tal som man sen jobbar vidare med.

 Exempelvis 20, blir då 2+0= 2 Eller 15 som blir 1+ 5= 6. Antingen är man nöjd med det talet eller så delar man vidare : 6/2 och får 3. 

Datum lägger man ihop på samma sätt. Exempelvis 2013-03-10 blir 2+0+ 1+3+0+3+1+0=10 som då kan bli 1 ( 1+0=1) eller 5 (10/2=5) beroende på hur du vill räkna. Siffrornas symbolik kan du läsa mer om här: (http://twice.se/numerologi-for-vardagen.html)


Färgernas betydelse

 När man tolkar kort med hjälp av färger så tittar man helt enkelt på kortet, vilka färger finns mest av, är det någon detalj som fångar din uppmärksamhet och vilken färg har den?

Det finns lite olika " skolor" inom färgläran. En skola säger att färgerna symboliserar chakrana och därmed visar olika områden i våra liv. Andra säger att färgerna inte alls hör ihop med chakran utan har med auran att göra. Auran och chakran anses ju båda vara områden som är en del av oss, vår person och visar hur vi mår. En tredje inriktning säger att färger har en kulturell-religiös-historisk betydelse och den tolkningen baseras på månghundraårig kulturtradition. 

Hur man väljer att förhålla sig i fråga om färger och tolkning är därför en smaksak. 

Jag kommer här gå igenom chakrafärgerna och deras symbolik då det enligt mig är lättast att börja med. 

Rött: symboliserar rotchakrat. Rött visar på de grundläggande tryggheterna i våra liv. Inom tarot har pentagram/mynt/ discs samma betydelse. Rött och pentagramsviten visar på områden som visar om vi är jordade och trygga i vår vardag och den vi är. Grunden i våra liv helt enkelt. Ett upp och nervänt kort med mycket rött i kan visa på obalans i rotchackrat.

Orange, sakralchakrat sitter strax under naveln ihöjd med svanken/ ländryggen. Färgen orange visar förmåga att känna, att kunna hantera beröring, fysisk, psykisk till viss del och sexuell njutning. Har man trauma kan de sätta sig här och blockera livet. 

Gult, solarus plexuschakrat, sitter strax ovanför naveln under revbensbågen. Det symboliserar glädje, kraft och handlingskraft. Inom tarot symboliseras orange och gult rods/ wands/ stavsviten. 

Grönt är hjärtchakrats färg, sitter mitt i revbensbågen. Det symboliserar kärlek och trygghet. Inom tarot står grönt och rosa för bägare/cupssviten. 

Blått är halschakrat som finns i höjd med halsgropen. Blått står för kommunikation och hur den påverkar dig. Mycket blått i en läggning kan visa på dåligt självförtroende. Osagda saker kan skapa obalans i självförtroendet och självbilden. Färgerna blå och svart symboliserar swords/ svärdssviten.

Turkost, sitter ovanför näsroten mitt i pannan. Symboliserar det tredje ögat, vårt seende (intuition) vår förmåga att koncentrera oss, förmågan att visualisera och tålamod. 

Violett/lila ärkronchakrats färg, dess plats är mitt på hjässan. Färgen visar på balans, harmoni och att man vet sitt syfte. 


 När man tolkar med färger och numerologi kan man använda vilka kort man vill i vilken stjärna som helst. Självklart kan man ha med kortets egna budskap också, men det går alltså att göra en tarotstjärna med vanliga spelkort, orakelkort eller änglakort. Då man tolkar med spelkort ser man främst till numerologin och vad sviterna symboliserar. 

Använder du orakel- eller änglakort ser du efter  färger som förekommer mycket, någon detalj som man fastnar för och så numerologin. Är det ett tal eller ett tals värde som kommer igen i läggningen? 

 Jag har personligen upplevt att ett korts egen betydelse inte säger mig så mycket men dess talvärde eller färg ger mig svaren. Som ni märker skiljer sig tolkningsnöjligheten åt inom både numerologi och färger, men låt dig inte avskräckas. Lita på att din intuition leder dig rätt och prova dig fram till det sätt som blir ditt sätt att tolka. Lycka till! Skogshumblan  


 Källor: http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Färgsymbolik#section_3 Twice.se/numerologi http://healing.ifokus.se/discussions/4d715077b9cb46222d06200a-chakrafarger

Anmäl
2013-04-01 18:44 #1 av: Tarotstollan

Tummen uppHjärta

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-04-01 18:51 #2 av: Isa56

Tack Skogis en lika eminent artikel som vanligt. Skämtar

Den ger mersmak. 

Kram Isa

"Om du inte gillar något, ändra det. Om du inte kan ändra det, ändra din attityd. Beklaga dig inte. " Maya Angelou"                                                                 

Anmäl
2013-04-01 21:25 #3 av: Pagan

Kanon Skogis, så himla intressant!! tack tjejen för att du kommer med sådan inspiration.Hjärta 

Anmäl
2013-04-06 00:04 #4 av: tarotlasse

Jag tycker det är både onödigt och farligt att gå ut och lära ut grund betydelser  som kan vara helt fel för de flesta personer.

Dessa grundbetydleser kommer från en bok  läser du en annan bok kan du i den boken läsa helt andra grundbetydelser.

För färgerna betyder helt olika för person till person. 

Jag kan ge ett typ exempel  för detta jag arbetade på en mässa där  jag  tog ett Aura foto på mig. 

Jag öppnade upp och bad om en ande kontakt vilket jag fick  det var en härlig och stark upplevelse denna ande. 

Aura fotot  blev helt vitt och den första tolkaren blev helt lyrisk över detta och över en stark medialitet och på ett andligt utvecklande utöver det vanliga. 

Men nästa tolkare som tittade på samma bild mötte mig med förakt och berättade att jag  använde stark psykofarmika eller gick på starka droger och att jag behövde omedelbar hjälp för mina missbruks problem. 

Ja vitt står för andlighet i en bok och i en annan bok så står det att vitt betyder drog problem och missbruk så var inga problem att se vilken bok dessa två personer läst. 

Och ett så tydligt bemötande från dessa två tolkare det är skrämmande och direkt lurendrejeri när man använder sig av någon annans tolkning och inte använder sig av sin egen intuition. 

Så vill säga förkastligt att lära ut grund betydelser som inte överhuvudtaget stämmer förutom för författaren själv. 

Det kan bli så fruktansvärt fel och direkt skada andra mäniskor genom att det blir så enorma fletolkningar när man använder sig av ngn annans tolkning. 

För kan garantera att dessa färger inte betyder samma sak för er när ni  frågar ert eget inre vad färgen betyder och färgen kan betyda helt olika saker från tolkning till tolkning. 

Dessa aura bilder är tagna med bara ngn dags mellanrum på samma mässa. 

Den färggklada bilden är jag stängd och den vita är jag öppen och har en ande kontakt. 

Olika tolkare har tolkat  dessa bilder och aura färgerna och genom olika böcker och olika grund betydelser och de är väldigt långt i från varandra. Ngt stämde hyffsat och annat stämde inte alls. Vill säga att en tolkare beskrev en person och en annan tolkare beskrev en helt annan person även om det var exakt samma bild och färger de tolkade. Men använder man sig av en  annan tolkares grundbetydlese  i en bok så blir det också helt galet fel.

Läser du 10 böcker av olika författare så har alla 10 olika grund betydelser för färgerna och vem av dessa 10 författare har rätt ?

Så använd er av er egen inre röst och dennes betydelse av färgen inte av ngn annans tolkning.  

Lasse  

Anmäl
2013-04-06 00:27 #5 av: tarotlasse

Jag tittar lite på mina olika tarotlekar i någon är bägarna gula i en annan är de gröna o i en tredje är de blå  den 4e är de gråa och i den 5e är de olika färger i  de olika korten i bägar sviten så inte ens här kan man gå efter ngn grund färg. 

Det  är helt upp till den som gjort traotleken vilken färg som korten innehåller

Samma som Chackra färgerna så har ngn bestämt grund färgerna för de olika chackrorna men tittar du eller fotograferar auran och chackra färgerna så  får du inte lika färg från minut till minut. 

Färgerna varierar hela tiden beroende på humör hur pigg eller trött man är eller på  våran hälsa. 

Så visst kan kron chackrat  vara lila ngn gång på dagen men kan lika gärna vara grönt rött eller  svart  ngn minut senare. 

Så  det går inte att säga att varken chackrorna eller auran har några fasta färger för de varierar precis hela tiden  under hela dygnet.

Men något smarthuvud har skrivit ner detta vid något tillfälle men finns inget aura foto med en riktig  äkta girlian kamera som visar dessa fasta  färger. och färgerna varierar från minut till minut i både vår Aura och våra Chackror. 

Lasse 

Anmäl
2013-04-06 07:39 #6 av: Skogshumblan

Lasse, tack för dina synpunkter. Jag hoppas att varken du eller någon annan uppfattar min artikel som att jag i huggen sten presenterar något som att det ÄR så. Då har ni läst min artikel för snabbt eller dåligt.

Redan i ingressen skriver jag" Denna artikel är tänkt som en inspiration att börja läsa på och hitta din väg att tolka med nummer och färger"
och jag har på ett par ställen till i artikeln visat att det ÄR en djungel men man får lita till sin intuition och se var man hamnar personligen.

Hur man tolkar, alltså vilka parametrar man tar med, är högst personligt. Att tolka numerologiskt eller med färger passar inte alla men för det behöver det inte vara farligt.

vänliga hälsningar

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.