Energier och krafter

Tankens kraft, LoA.

2012-08-11 16:58 #0 av: Skogshumblan

Runt oss i tv, radio och tidningar sägs det att vi är vad vi äter och att våra vanor avslöjar vem vi är som person. Men hur är det då med våra tankar. Inte kan väl tankar styra hur våra liv blir- eller?

För två år sedan stod jag vid ett vägskäl i mitt liv, jag hade kört mig själv och hela mitt liv i botten. Allt var kaos och elände. Mina tankar levde loppan och jag förstod långt senare att jag var deprimerad och hade panikångest.

Jag var helt slutkörd och varken trodde eller förväntade mig annat än elände och dåliga saker, för min erfarenhet var att det ändå inte spelade någon roll vad jag ville, eländet kom ändå.  Min tanke var helt inkörd på att det var så det var och inget hjälpte, det var kört! Jag hade sånär som bestämt mig för att ta mitt liv, trots att mina barn då var fyra och knappt ett år gamla. Universum/ Gud, vad du än benämner denna högre makt som, lyssnar och vill möta dig, det du tänker och sänder ut från din kropp svarar universum på, så jag som sände ut negativa tankar och förväntningar fick ju givetvis det eftersom universum svarade på det jag förväntade mig.

Någonting inom mig måtte sänt ut en nödsignal till universum för helt plötsligt när jag började planera hur jag skulle göra slut på mitt liv fick mitt liv en helt ny bana.  På sätt jag än idag inte riktigt förstår hur det gick till, kom en ny bekantskap in i mitt liv i sista stund och hon satte stopp för min nedåtgående tankespiral och började hjälpa mig komma på fötter.  Långsamt tog jag mig genom var dag, ibland timma för timma eller ännu mindre stunder i taget för att orka. Att veta att min vän fanns där minsta lilla jag behövde, ibland flera gånger på en dag var ovärderligt!

Tidigt på vintern 2010 hittade jag hit till tarot ifokus och ett uppvaknande började gro.  Mina tankar for fortfarande hej vilt men jag började förstå att jag kunde styra över dem så när tankar jag inte ville ha kom stängde jag av dem genom att tyst för mig själv säga "stopp, det här är inte ok. Dessa tankar gör inget gott för mig så jag vill inte ha er mer" och sen började jag aktivt tänka på något helt annat, vad som helst bara jag mådde bra av tankarna. Det var inte lätt och jag vet inte hur många gånger i timman jag fick styra upp mig i början innan mina tankar slutade löpa fullständigt amok.  Men när du visar att du vill är universum sällan sen att svara. Jag började bearbeta mig själv via The work  (www.thework.com ) och mådde så småningom bättre och bättre.

En kväll när jag satt och tittade på "det okända" dök ett blont yrväder upp i rutan. Han babblade massor om ärkeänglar som ville hjälpa och  jag blev nyfiken på att  få veta mer om honom. Efter programmet googlade jag på hans namn, Birkan Tore, och hittade  det här http://www.youtube.com/watch?v=bVUVNYsN5Kc och  http://www.youtube.com/watch?v=EGsz7czqNrs .

Budskapet i klippen träffade mig rakt i solarus plexus. Under en period lyssnade jag ofta på klippen och  långsamt började jag tro att det där nog gäller även mig, det Birkan gjort kan jag också göra. Jag kan med tankar och ord styra mitt livs riktning. Jag såg mönster i vad jag tidigare tänkt/ sagt i mitt liv och vad som hänt.  Nu började jag ta de där "dagens tanke av Louise Hay" som Isa körde med en period och andra visdomsord som delades på sajten på allvar. Jag upprepade dem för mig själv, vissa kopierade jag och sparade i mobilen för att använda flera gånger och jag vågade tro på orden så smått.

Jag blev rätt snart nyfiken på  att prova om det även funkar på relationer med andra. Jag satte mig ner, tog en person i taget och bad mina guider lyssna på mig och framföra min önskan till de guider som finns runt de personer jag ville få ändrade relationer med och berättade vad jag kände, tänkte och ville ha, samtidigt bad jag att på samma sätt kunna få förstå den jag skickade bud till. Döm om min förvåning när det visade sig funka!

Det är först nu såhär i efterhand jag kan se hur snabbt skillnaden kom. På bara ett par månader hade jag gått från ett heldeppat nattsvart tankeliv med dito liv till ett liv där jag faktiskt började tro lite på de affirmationer och tankar jag upprepade, allt mer såg jag mig själv som värd och välförtjänt av det goda i livet, ett liv där jag berättade för universum vad jag behövde eller önskade. Men också ett liv där det kom fler och fler saker att tacka för.  Förra hösten är första gången jag själv förstod och märkte vilken skillnad tanken och önskan kan ha i livet och jag började aktivt be och önska saker men även saker jag inte aktivt bett om eller medvetet har tänkt har blivit till det bästa för mig eller de jag har runt mig. Visst har jag stunder när jag deppar, sörjer och tycker livet är pissigt, de stunderna är lika viktiga och välkomna men de får aldrig mer äga mitt liv och styra det. Jag brukar lite skämtsamt säga att jag bryter ihop lite lokalt och tar sen nya tag. Dvs, jag låter känslan ha sin gång men sen är det bra, inget negativt blir bra av att ältas eller hållas kvar.

Universum är rätt finurligt. Som jag tidigare skrivit vill universum veta vad du vill med ditt liv och det du sänder ut signaler om får du. Men det gäller också att stanna upp, se det du har och visa tacksamhet för det du har och mår bra av. Ju mer du visar tacksamhet- ju mer får du att vara tacksam över och det i sin tur ger goda energier i ditt liv som i sin tur stärker dig och gör dig mottaglig för mer goda saker i ditt liv.

Alla har vi något vi kan tacka för varje dag. Det kan vara något vi fått uppleva under dagen, en vän vi har, familj, jobb, mat för dagen, sova ett par timmar utan ångest... Ja listan blir rätt fort lång.

 

Vad vill jag då med denna berättelse? Jo jag vill utmana dig att våga tro ditt liv om gott, våga stanna upp och tacka för det du har, tala om för universum vem du är och vad du behöver. Gör dig villig att förändras och var beredd på det som kommer för kommer- det gör det! Svaren kan exempelvis komma som tecken på att du är på rätt väg via drömmar, djur eller växter som korsar din väg eller genom en låt du hör på radio.

Innan jag slutar vill jag bara tillägga en detalj, universum/ Gud är ingen jackpotmaskin eller trollkarl som ger dig vad du önskar vad det än är. Begränsningen är att det ska vara något som tillför ditt liv goda saker och gör dig gott.  Pengar kanske inte är det du ska snöa in på allt för mycket för det  finns mer i livet än pengar.Flört

Kort checklista:

  • Var uppmärksam på vad du tänker och säger för det du ber om får du.
  • Visa tacksamhet. Tacka för det du har och får uppleva. Även motgång. Försök se vad det är i varje situation som du kan behöva lära av och var snäll mot dig själv. Vi gör alla fel men det är av dem vi lär oss. Att racka ner dig själv för misstag och tabbar tjänar inget gott till, lägg energin på att peppa dig att lära av misstaget och kunna gå vidare helhjärtat.
  • Håll ut och ge inte upp, det tar tid och är ibland skitjobbigt rent ut sagt att kravla sig upp ur ångest och depressioner men varje steg du tar är ett steg du tar för dig själv av din egen kraft och det är inte en liten prestation!

 

Vill du läsa mer om attraktionslagen finns det länkar i vår meny där du kan få bra tips och råd. Det finns även en sajt här på ifokus "law of attraction".

 

Lycka till!

Skogshumblan, augusti 2012

 

Anmäl
2012-08-11 17:32 #1 av: Christina_46

Tack för att du delar med dig av ditt liv. Jag ska försöka tänka positivt om det jag vill ska hända i fortsättningen jag också, så får vi se vad som händer. Kram på dig Glad


Anmäl
2012-08-11 17:32 #2 av: Skogshumblan

Kram på dig själv Christina, hoppas du får lika fina erfarenheter som många andra med mig fått.

Anmäl
2012-08-11 18:18 #3 av: plutopellis

Tack underbara humblan! Jag har börjat ta till det där med att släppa dåliga tankar. Jag tänker dom och sen släpper dom vidare utan att älta. Försöker ;) men måste säga att de senaste två veckorna har jag mått riktigt bra! Och det trots att vi blivit av med pengar! Jag orkar inte ens lägga energi på att må dåligt över det, jag gör det som ska göras för att få tillbaka dom men INGET annat :)

Anmäl
2012-08-11 18:20 #4 av: Skogshumblan

Heja Pellis!

Anmäl
2012-08-11 20:17 #5 av: Skogshumblan

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/561071_395976130466459_937463281_n.jpg

 

Anmäl
2012-08-11 20:18 #6 av: plutopellis

Så söt Kyss

Anmäl
2012-08-11 20:21 #7 av: Jessica Holländare

Underbart skrivet Humblan!! Hoppas att många kan ta till sig budskapet och kunna må bra. Kyss

Tack!


Anmäl
2012-08-11 20:43 #8 av: Skogshumblan

Jessica, tack, ja jag hoppas att det Birkan inspirerade mig att göra kan spridas som ringar på vattnet för det är inte omöjligt, bara man är envis och lätt att intala sakerFlört

Anmäl
2012-08-11 21:11 #9 av: Pagan

Tack! Skogis

Ja att Birkan inspirerar kan jag skriva under på. Blev helt knockad första gången jag såg den lille änglalika killen på TV. Säkert samma program du såg.

Ibland när man befunnit sig i det svarta hålet och sedan tagit sig upp ser man saker ur ett annat perspektiv och förstår att man blivit lite klokare ändå av det jobbiga som man genomlevde.

Nästa motgång blir lättare att ta sig igenom för man har fått nya insikter. Tack för att du delar med dig så här.Kyss

Det är bra att påminnas om att vi är det vi tänker. Vi skapar det vi är. Vi har fullt ansvar på gott och ont.

Anmäl
2012-08-11 21:25 #10 av: Skogshumblan

PaganKyss

Anmäl
2012-08-11 23:48 #11 av: Tarotstollan

Tack för att du delar med dig av ditt liv. Jag är så glad att du fortfarande finns kvar bland oss andra "stollar" på jorden!Kyss

Det finns en artikel om eller av Birkan i sista numret av tidningen Inspire (juli-aug) som är ute nu. Har inte haft råd att köpa den än, men skall göra det så fort pensionen kommer. Gillar han skarpt också. Hoppas att det kommer fler program av " Det okända" nu i höst och att han är med.

STOR BAMSEKRAM till dig Skogshumblan.Kyss

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2012-08-12 09:36 #12 av: Skogshumblan

Stollan * smackelipuss!*

Anmäl
2012-08-12 12:54 #13 av: christel70

Åh, skogisKyss Tack för att du delar med dig av din "resa". Känner igen mig i mycket och vet också att det går att hämta upp sig från det mörkaste hålet. Med positivt tänkande kan man komma långt!Kyss

Anmäl
2012-08-12 13:02 #14 av: wolfheike

Tack fina skogis för en underbar artikel och visst påverkar tanken en hel del speciellt när vi kommer in i negativa tankebanor påverkas vi radikalt.Jag är personligen absolut ingen LoA person tvärtom men just att vi med tanken kan påverka vårt mående det är jag övertygad om.

Som dig gick jag den svåra vägen rakt in i väggen och skulle inte sitta här idag om Wolf inte hade ingripit på ett minst sagt omtumlande sätt.Min vardag bestod av negativa tankar men väl jag vände och även ändrade tankemönster kunde friskheten och harmonin börja infinna sig.

Kanonbra skrivet och varmaste tack som delar med dig Kyss

Anmäl
2012-08-12 13:06 #15 av: Isa56

Tack goa Skogis för att du delar med dig. Suveränt bra skriven också. Kyss

"Om du inte gillar något, ändra det. Om du inte kan ändra det, ändra din attityd. Beklaga dig inte. " Maya Angelou"                                                                 

Anmäl
2012-08-12 14:43 #16 av: Amandla

Det är så starkt av dig att berätta om din svåra tid, Skogshumblan! <3

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2012-08-12 15:22 #17 av: Skogshumblan

Tack Heike, Isa och amandla.

Anmäl
2012-09-02 22:04 #18 av: Skogshumblan

Delar med mig av en länk jag hittade inne på LoA, väldigt sevärd miniklipp med Oprah och Caroline Myss om det här med att veta när man är på rätt spår. Det är tyvärr på egelska utan svensk text men jag hoppas de flesta här inne kan förstå ändå.

http://lawofattraction.ifokus.se/discussions/5043b2b5d4ebea3b2d00f876-oprah-och-loa

Anmäl
2012-09-02 22:54 #19 av: LoAEmma

Länkade till din artikel inne hos oss på LoA.iFokus :-) Bra skrivet!
Har faktiskt träffat Birkan en gång, i en butik här i min lilla stad. Han samarbetar mkt med en tjej som bor här. Och jo han ser ut som en ängel även live :)

Anmäl
2012-09-02 23:09 #20 av: Skogshumblan

LoAEmma, tack för din pepp, kul att du länkat!Kyss

Anmäl
2012-09-03 14:35 #21 av: LoAEmma

Passar på att fråga här; kör ni vägledning på varandra här? Jag behöver lite sånt nu...

Anmäl
2012-09-03 14:41 #22 av: Skogshumblan

LoaEmma, vet inte vad du menar med vägledning,  men vi gör inte gratisläggningar här på sajten. Skriva av sig och få råd kan man alltid göra däremot Glad

Anmäl
2012-09-03 15:14 #23 av: Amandla

Vi har ju tarotkedjan också, men det förutsätter att du själv lägger tarot. Först besvarar man den föregåendes fråga i kedjan, sen får man själv ställa en fråga.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2012-09-03 16:10 #24 av: LoAEmma

Okej, tackar!!:)

Anmäl
2012-09-10 12:48 #25 av: rore

Ahhhh!! Tack skogshumblanKyss

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2012-09-10 14:07 #26 av: Skogshumblan

Rore, ja jag kände att du kanske behövde bli påmind om de kloka ord Birkan satte igång mig med:)

Anmäl
2012-12-28 13:27 #27 av: fridelfina

Vilken artikel och vilken resa Skogis! Jag bugar mig ödmjukt mot en syster på samma stig...

Har levt efter dessa lagar sedan mycket länge, fast då visste jag inte att det var attraktionslagen utan bara att det var så det funkade liksom

   
Anmäl
2012-12-29 03:44 #28 av: Skogshumblan

Fridelfina, tack.

Anmäl
2014-09-19 22:26 #29 av: fridelfina

Läste igen och puttar upp en bra artikel med tänkvärda ord! Att på nåt sätt uttala det man önskar sätter igång en process Får idé

   
Anmäl
2014-09-20 16:52 #30 av: H-lena

Detta behövde jag verkligen just nu! Tack för att du fick mig att haja till och inse att jag måste vända på tankegången innan det går för långt. Jag är som du beskrev dig själv i början, har alla dessa negativa tankar som bara snurrar och snurrar. Jag tänker "men vad är det för mening med någonting egentligen?" men det funkar inte att tänka så. Det genererar bara mer olycka! Men när hela världen känns som den är emot en är det svårt att vara positiv. Jag ska verkligen försöka följa din checklista, jag ska be mina guider om styrka, jag ska be att få hjälp och förstå relationerna i mitt liv med hjälp av guiderna och vara tacksam för allt som kommer i min väg, både gott som smärtsamt för allt ger en lärdom och styrka i längden. Tusen tusen tack! Hjärta

Anmäl
2014-09-21 07:12 #31 av: Skogshumblan

H-lena. Så gott att läsa att du fått lite tankeställare. Stort lycka till och kram på dig!

Anmäl
2014-09-23 09:04 #32 av: fridelfina

Härlig insikt H-lena! Jobba på åt rätt håll!

   
Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.