Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Astrologi & Numerologi Aura & Chakra Bilderna i tarotleken Böcker - CD Dagens hälsningstråd Den nya Jorden Drömmar och drömtydning Energier och krafter Existensiellt och livsåskådning IFokus info Gott & Blandat Humor och skoj Kanalisering Köp, Byt & Sälj Meditation och avslappning Musik o Videor - Youtube Månadens/Veckans/dagens kort Orakel/änglakort Pendel och andra redskap Sajten och medlemmarna Snackistrådar - vi snackar om allt! Stenar och kristaller Symboler Tarotleken Tarotstjärnor Våra tarotlekar Tolkningar Totem och kraftdjur Tävlingar och lekar Universums Lagar Våra bilder och foto Våra egna berättelser Övningar
Energier och krafter

Tecken - Del 2

2011-03-24 22:04 #0 av: [GunillaR]

Tecken som innehåller ett meddelande från framtiden kan liknas vid en överlappning i tiden, där du har ett fönster ut mot framtiden. Forskarna kallar dessa fönster i tiden för ”kosmiska maskhål”. När helst du får ett tecken från framtiden finns det en anledning. Det kan vara att förbereda dig för framtida händelser, eller också kan det vara att hjälpa dig undvika en katastrof. Vilket budskapet än är, är det viktigt att lyssna till dessa varsel om framtiden.

Det kollektiva medvetandet

Vi slutade ju förra artikeln genom att berätta lite om tecken ifrån det kollektiva medvetandet, bl a om de varsel som folk världen över fick om attacken mot World Trade Center i New York den 11 september 2001

De tecken som dyker upp i ditt liv kommer från många olika källor. Somliga av dessa tecken kommer ifrån det man kallar för ”det kollektiva medvetandet”. Det kollektiva medvetandet består av en personlig del från individens undermedvetna (minnen från individens totala livsupplevelse) och det kollektiva undermedvetna som fungerar som en behållare för alla upplevelser genom mänsklighetens historia. Denna ”behållare” är också känd som Akasha Krönikan, som tidigare skrivits om i en artikel.  (Efter artikelns slut länkas till Akasha Krönikan för den som vill läsa.)

Detta kollektiva medvetande innehåller en massa symboler som alltid betyder samma sak. Det är primitiva och ursprungliga bilder eller arketyper som har en universell innebörd och som därför kan förstås av alla. Dessa symboler uppträder lättast i drömmar eftersom vårt medvetna sinne inte är på sin vakt i sömnen. Ett exempel är korset. Detta har varit en symbol för den kosmiska axeln mellan himmel och jord, en sammansmältning mellan det horisontella och det vertikala. Om ett kors dyker upp som ett tecken för dig kan det alltså vara ett av de universella tecken som finns i det kollektiva medvetande som förenar oss alla.

När tusentals människor fokuserar på ett visst tecken eller en symbol under hundratals år, genereras en eterisk energi omkring detta som då lagras i det kollektiva medvetandet.

Förutom de universella tecknen så finns det många tecken som är sprungna ur olika kulturer, religioner och samhällen. Ibland så kan det vara så att ett tecken som i ett samhälle betyder lycka, kan i ett annat samhälle betyda död. Ta exempel på korpen, den har sedan långa tider tillbaka betytt magi och varsel. Men tolkningen har varit positiv hos många emedan den varit negativ hos andra. Man har till och med tolkat som att när korpen satt på ett hus, då skulle någon snart dö i huset.

Ursprungsfolken

Tecken som kommer av ursprung och samhällen kan finnas i ens undermedvetna ifrån förfäderna utan att man vet om detta, och då kan man uppfatta ett tecken precis som förfäderna gjorde. Om man nu skulle bo i en kultur som inte är förbunden med ens ursprung så bör man forska lite i sin ursprungskultur för att kunna förstå olika tecken som dyker upp.

Ett folk som fortfarande har stark förankring med sin kulturs tecken är det australiska ursprungsfolket aboriginerna. De har många tecken i naturen som är universella. Djitti Djitti-fågeln är gudarnas främsta budbärare. De iakttar denna fågels förehavanden för att se vad gudarna berättar för dem. En del av tecknen användes för att kommunicera med varandra eftersom de ofta bor mycket långt ifrån varandra. När ett tecken kommer är det viktigt att göra ett uppehåll i det man sysslar med så att man kan höra det budskap som finns i tecknet. Exempel på de slags budskap man kan få är: ”Jag är sjuk, var snäll och kom till mig!” eller ”Min far är skadad och behöver hjälp!”

Här är några andra tecken som är viktiga för aboriginfolket som talar om att någon tänker på dig och försöker nå dig:

 - Pip eller ringningar i öronen betyder att en äldre bror eller huvudman i släkten tänker på dig och försöker nå dig.

 - En bultande eller pulserande förnimmelse i överarmen betyder att dina föräldrar som tänker på dig.

 - Hjärtklappning betyder att det är din morbror.

 - En bultande förnimmelse i ljumskarna betyder att det är din man eller hustru.

 - Om det bultar i vaden är det ett äldre syskon tom tänker på dig.

 - Ett knakande ljud i näsan kan betyda att en besökare är på väg eller en stor händelse är i antågande.

Även om tecknen kan variera från stam till stam bland världens ursprungsfolk får de nästan alla budskap genom att lyssna till vinden, se på molnen och betrakta vattendragen. Trots att tecknen varierar och att samma tecken kan betyda olika saker i olika kulturer, är tecknens starka betydelse bland ursprungsbefolkningarna densamma världen över.

Personliga tecken

En del av tecknen kan komma från din egen familj och till och med från avlägsna släktingar, ibland från flera generationer tillbaka. En del av dina tecken kommer som ett direkt resultat av din egen personliga historia. Till exempel, ett barn som tidigt i livet blir avslängd från en häst kan förknippa hästar som fara i resten av sitt liv. När en häst dyker upp så är det fara på väg.

Tecken från tidigare liv

Alla upplevelser som du haft i tidigare liv finns lagrade i ditt undermedvetna. Här finns dolda minnen och minnesbilder av tecken som var viktiga för dig i tidigare liv. Du kanske har bott på ett ställe där regnbågen var ett gott tecken i ett liv, för att i nästa liv bo på ett helt annat ställd där regnbågen är ett dåligt omen. Detta kan ju ställa till konflikter om man inte är medveten om hur det förhåller sig.

Tecken från det perifera medvetandet

Ibland kan det finnas tecken runt kring en som vill ge en speciell information. Det kan vara ett tecken som påkallar din uppmärksamhet för att förhindra att du ska förflytta dig. Ett sådant tecken kommer jag ihåg från 20-års åldern. Det var höststorm och jag hade varit hos en väninna och skulle gå hem. Jag passerade min gamla skola där de höll på att bygga en ny gymnastiksal. Precis innan jag kom fram till skolan så knackade det i en lyktstolpe, som om någon slog med en skiftnyckel i stolpen. Jag stannade upp och kollade vad detta kunde vara, det var nämligen bestämda knackningar. Under tiden som jag stod och kliade mig i huvudet så blåste ett jättestort plank omkull och for fram över trottoaren. Hade jag inte stannat vid lyktstolpen så hade jag fått planket över mig!

Tecken från änglar, andar och vägledare

De mest fantastiska och underbara tecken kommer från våra andliga vägledare och skyddsänglar. De kommer från en värld som ligger bortom det kollektiva medvetandet, bortom din kultur, ditt arv och ditt förflutna. De rör vid din själ likt ett löv som faller mjukt på en stilla damm och ger upphov till allt större ringar krusar vattenytan. De är Gudomliga tecken!

Gilla i mars månad 2011 (del 3 kommer inom kort)

Länk till Akashakrönikan

Anmäl
2011-03-25 08:27 #1 av: Skogshumblan

Gilla måste tacka för din artikel om tecken. Utan den hade jag igår kväll nog kört i hjäl ett rådjur och skadat mig och min dotter i värsta fall. Men med din artikel färskt i huvudet lyssnade jag och allt gick bra. Vägen som går ut från bostadsområdet här där vi bor är rak med skog på var sida och att köra i de 70 som är skyltat för är sällan problem. Bred väg och bra syn in en bit skogen så man ser djur/ människor i god tid. Igår när jag svängde ut på nämnda raka fina väg såg jag sämre för det var låg sol rakt mot mig. En tanke om att köra fint och något med rådjur dök upp så jag accelererade inte upp utan sniglade fram. Såg ögonblicket senare ett rådjur komma från skogen rakt ut i körbanan... Som tur var höll jag så låg hastighet att det var såpass stort avstånd att jag hade kunnat både gira och bromsa utan att hamna på djuret eller i diket. Så tack Gilla för påminnelsen om att lyssna!

Sen måste jag också fråga om det är någon mer som har ett djur som dyker upp i drömmar som en vink om att "nu är det något gott på väg"?
För mig är ormen det djuret MEN i vaket tillstånd är jag nästan löjligt rädd för ormar men i drömmen är det inte så.

Anmäl
2011-03-25 10:51 #2 av: [GunillaR]

Ja där ser man vilken betydelse det har att vara medveten om olika tecken som dyker upp. Detta kunde ju gått illa på ett eller annat sätt om du kört på på rådjuret.

Om en orm dyker upp i din dröm och du inte är rädd för den i drömmen så har den säkert ett meddelande till dig. Ormen har länge varit en symbol för helande och läkekonst. Ormen kan också betyda uppvaknandet av Kundalinikraften, som sker vid ett andligt uppvaknande. Ormen kan också symbolisera en frestelse. Ormen är också ett tecken på stark transformation och förnyelse. Tänk på att ormen ömsar skinn när den växer. Den glider ur sitt gamla skinn då det nya har bildats undertill. Ormen kan också varna för en falsk vän.

Ja, nu fick du lita att "bita" i ;-)

Anmäl
2011-03-25 12:17 #3 av: Skogshumblan

Gilla, jag har snart en hel myrstack i huvudet på grund av dig!
Men jag är oerhört tacksam att du finns och våra vägar korsats!

Anmäl
2011-03-25 16:58 #4 av: Pagan

Mycket intressant läsning Gilla. Den ska läsas fler gånger.

Vilken tur att du "lyssnade" Skogis. Otäckt att tänka på hur det kunde gått annars.

Appråpå orm så står det i Solögas bok att;

Att vara i ständig förändring är att vara ett med den skapande kraften. Min gåva till dig är förändring. När du vill att något nytt ska hända dig/komma till dig - förändra din inre värld och du förändrar därmed din yttre värld.

Anmäl
2011-03-25 17:10 #5 av: Skogshumblan

Shit Pagan! Håller du och Gilla på att starta myrkoloni i min skalle eller?! Alla kloka ord och råd ni har gett... ;)

Anmäl
2011-03-25 20:53 #6 av: [GunillaR]

Har du aldrig hört talas om myrornas krig ?? CoolTungan ute

Anmäl
2011-03-26 08:30 #7 av: Pagan

jag säger bara Dagens visdomsordSkrattande

Anmäl
2011-03-26 09:42 #8 av: soulwings

CoolTack för en jätteintressant artikel rekommenderar denna boken av denise lynn

Anmäl
2011-03-26 11:01 #9 av: Isa56

Tack för den välldigt intressanta artikeln. Ska läsa flera gånger. Kyss 

Får ju ibland varningsbilder i huvudet strax innan som när hastighetskontrollen dök upp.Oskyldig Jo jag klarade mig från fortkörning med ett nödrop, och någon skrattade gott bakom ryggen på mig när jag körde därifrån. Tyst

#5 Skogis det är ju vår nu. Alla myror börjar vakna då. Flört

#8 Tack för tipset den verkar intressant. Vill ha Tungan ute

"Om du inte gillar något, ändra det. Om du inte kan ändra det, ändra din attityd. Beklaga dig inte. " Maya Angelou"                                                                 Medarbetare på Tarot

Anmäl
2011-03-28 09:36 #10 av: Howliten

Pip eller ringningar i öronen betyder att en äldre bror eller huvudman i släkten tänker på dig och försöker nå dig.

Det susar och piper och ringer konstant i båda mina öron och har gjort i många år... det måste betyda att någon i andra änden skriker sig fullkomligt hes... och jag fattar ingenting... SkrattandeFlört

 

#8 Soulwings. Det ser ut som en väldigt intressaant bok. Kan du ge några exempel som kan vara realistiska i vår del av världen? Glad Vi har ju inga Djitti Djitti-fågeln här... Flört

Anmäl
2011-03-28 09:36 #11 av: Howliten

För övrigt en absolut intressant artikelserie. Tack Gilla. Skrattande

Anmäl
2011-03-28 10:01 #12 av: [GunillaR]

Vad gäller fåglarna i vårt land så kan man kanske försöka hitta den fågel som man känner harmoni med och har i sin närhet, och då helst året om.

Anmäl
2011-03-28 20:47 #13 av: Howliten

Vi har ett koltrastpar som häckar i vår ena häck. Samma par varje år. Det trots att vi har 2 katter. Men de kommer inte så långt in i häcken att de når boet. Glad

Anmäl
2011-03-29 00:01 #14 av: [GunillaR]

Förträffligt!Glad

 

Anmäl
2011-03-29 15:15 #15 av: simudainkain

Vill tacka för Gillas artikel om tecken och det hon skrivit om att sända ut vad vill ha som fråga!!! Kyss

Valde att satsa stenhårt Earth Hour i lördags. Under den promenad jag tog i stället för simhall, funderade jag intensivt vid ett tillfälle på att jag vill bejaka den sidan hos mig som är världsförbättrare. Just då såg jag i ett skyltffönster att någon annonserade för ljusmeditationer som stöd i transformationen till den andliga tidsårlden vattumannens tidsålder.

Jag kan gå vid ett tillfälle.

Denna community ger mig mycket stöd, tack till alla andra också!

Flört

Anmäl
2011-03-29 16:16 #16 av: [GunillaR]

# 15 - Men tänk så fantastiskt det kan vara ibland. Man kan ju inte annat än att bli varm om hjärtat när sådant inträffar Kyss

Anmäl
2011-03-31 15:36 #17 av: simudainkain

Mer tecken.

Jag har tvillingarna styrda av merkurius som veckokort från Symbolon denna vecka. Skulle lära mig mer om merkuriusinflytandet.

Hittade detta idag.

 

http://www.dn.se/webbtv/nyheter/se-unika-bilder-fran-merkurius/

Anmäl
2011-03-31 15:58 #18 av: [GunillaR]

Kanske du kan fråga på Astrologisajten om Mercurius.

Fina bilder och väldigt intressant denna lilla planet som ligger närmast Solen, och som alltid har samma sida vänt mot Solen. Detta innebär att på ena sidan är det väldigt varmt och på andra sidan närapå den absoluta nollpunkten (tror det är -273 gr C)

Anmäl
2011-03-31 17:38 #19 av: simudainkain

#18 Håller på att få lite svar på astrologisajten. Var dock trött så det blev lite förvirrat från min sida... Foten i munnen

Anmäl
2011-03-31 18:43 #20 av: [GunillaR]

Då ska vi se vad jag hade i mina gömmor.........

Sagans Merkurius var känd som "Gudarnas budbärare". I astrologin härskar denna planet över alla former av kommunicerande, författande och över resor. Dess position i horoskopet utvisar den nyföddes själsförmägenheter och nersystemet. Nerverna kan ju liknas vid ledningar som går från kroppen till hjärnan, och framförallt från hjärtat till hjärnan.

Astrologiskt sett så härskar planeten över Tvillingarna och Jungfrun. Tecknet för Merkurius är en halvcirkel som representerar anden, cirkeln som representerar individualiteten, alltet och gudomligheten. Halvcirkeln ligger över cirklen. Under finns ett kors som betyder kropp och materien.

Nyckelord: Erfaren, skicklig, kallsinnad, uttrycksfull, intelligent, kritisk, iakttagande.

 

Anmäl
2011-03-31 21:15 #21 av: simudainkain

#19 tack

Anmäl
2011-04-07 22:57 #22 av: stina63

Mycket bra artikle Gilla, De där med tecknen som arbeginerna har, Gillar jag. Tänk idag så knakade det i min näsa,. Funderade på varför knakar de så? Sen läser jag här Ett knakande ljud i näsan kan betyda att en besökare är på väg eller en stor händelse är i antågande.

Bara vänta och se vad som händer och dyker upp.Kyss 

Anmäl
2011-04-08 00:52 #23 av: [GunillaR]

Ja men du!!! Det ska bli spännande att höra om. Glad

Anmäl
2011-04-08 11:26 #24 av: Skogshumblan

Sen har vi ju rosen Gilla;)
Det var riktigt häftigt, fick en klar bild av en ros och att det hade med Gilla att göra.
Pm:ade Gilla men hon kändes inte vid. Blev modfälld men tänkte inte mer på det sen.
Men det var ju ett tecken som Gilla en tid efter själv "kom på" sambandet med "min" ros.

Är vördnadsfull inför hur vi får tecken från Universum och hur vi ibland får vara budbärare åt andra :)

Anmäl
2011-04-08 16:16 #25 av: [GunillaR]

# 24 - Det var ju i en tarotläggning och där kan man ibland få olika budskap. Det kan poppa upp bilder eller ord som inte står i något sammanhang med tarotens frågeställning. Dessa budskap bara kommer.

Att jag inte kunde hitta någon koppling vid det tillfälle som du såg rosen var ju inte så konstigt eftersom jag inte visste om vem jag så småningom ska få träffa. När jag fick vetskap om denna person så började det trilla ner poletter och jag såg ett samband.

Anmäl
2011-04-08 17:37 #26 av: Skogshumblan

Ja, rosen kom första gången till mig när jag mediterade inför en läggning.
Spännande med varsel & andra former av bud om vad som ska komma. Fast det kanske inte är tecken?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.