Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Astrologi & Numerologi Aura & Chakra Bilderna i tarotleken Böcker - CD Dagens hälsningstråd Den nya Jorden Drömmar och drömtydning Energier och krafter Existensiellt och livsåskådning IFokus info Gott & Blandat Humor och skoj Kanalisering Köp, Byt & Sälj Meditation och avslappning Musik o Videor - Youtube Månadens/Veckans/dagens kort Orakel/änglakort Pendel och andra redskap Sajten och medlemmarna Snackistrådar - vi snackar om allt! Stenar och kristaller Symboler Tarotleken Tarotstjärnor Våra tarotlekar Tolkningar Totem och kraftdjur Tävlingar och lekar Universums Lagar Våra bilder och foto Våra egna berättelser Övningar
Tarotleken

Lilla Arkanan - Svärd

2009-12-01 21:00 #0 av: [GunillaR]

Svärdsviten kopplad till elementet Luft och därmed till intellektet. Nyckelord för svärd: Intellekt - mental kraft - förmåga att förstå sanning och rättvisa - motgångar - konflikter - sorg - störda känslor – livsstil Står i förbindelse med stjärntecken: Vågen / Vattumannen / Tvillingarna

 

Svärd / Sword / Wind / Luft

excalibur.png

 

Ess i svärd

Svärdsesset berättar om nya idéer och nya planer. Var uppmärksam på nya tankar och idéer! Plötsligt så finns de där som en blixt från en klar himmel. Ny livsstil, nya tankemönster och en ny frihet. Stark mental skärpa.

 

Två i svärd

Svärdstvåan står för att flytta, att pausa och att sluta fred. Kortet talar om fred i tankarna och en inre frid. Du kan behöva tillfällig avskildhet för att bestämma dig för nästa steg. Kortet talar också om en flyttning som är positiv.

 

Tre i svärd

Svärdstrean står för sorg, förlust och rädsla för att skiljas. Stor känsla av tomhet och risk för självömkan. Rädsla för att bli övergiven. Se vad du är rädd för så att du kan gå förbi rädslan!

 

Fyra i svärd

Svärdsfyran står för vila, avskildhet och eftertanke. Kortet manar också till att bryta gamla mönster. Avvakta och meditera så kommer du få besked om vilken väg du ska välja.

 

Fem i svärd

Svärdfemman berättar om rädsla, förlust och andekontakter. Rädsla för att tappa kontrollen. Kortet uppmanar att släpp din rädsla och ta reda på varför du har detta kontrollbehov. Släpp din rädsla så kommer du få kontakt med ditt inre jag! Kortet berättar också om andekontakter och mediala förmågor.

 

Sex i svärd

Svärdssexan står för resa, klarsynthet och förändring. För att få distans till din livssituation rekommenderas en resa. Tid för klarsynthet och förmåga att se i större perspektiv på tillvaron. En ny period i livet tar sin början. Kortet varnar däremot för att fastna i gamla spår.

  

Sju i svärd

Detta kort står för osäkerhet, intriger, lögner samt rädsla för förändringar. Uppmaning att lägga korten på bordet för att återställa ordningen och klara upp situationerna. Kortet talar också om förtal och/eller intriger. Någon är lurad och det som kan rädda situationen är sanningen. Kortet kan också betyda stöld av något slag. Din värsta fiende är rädslan för förändringar.

 

Åtta i svärd

Svärdsåttan står för konflikt, fängelse och negativa tankar. Du har fastnat i dina egna eller andras negativa tankar om dig. Ta reda på vad som ligger till grund för dessa negativa tankar så att du kan ta dig loss.  Uppmaning att ta itu med dina intressen och utmana ditt intellekt.

 

Nio i svärd

Detta kort står för oro, ångest och misströstan. Ditt tänkande är mycket rastlöst och aktivt. Du upplever som du har kört fast mentalt och du ser ingen väg ut. Din tankeverksamhet tar för mycket energi. Använd din energi till att få ut dina tankar, antingen med ord eller med pennan.

 

Tio i svärd

Svärdstian står för ödslighet och stagnation. Du kommer inte längre på din utslagna väg. Uppmaning att släppa kontrollen över framtiden. Genom att erkänna din rädsla kan du börja transformera den. Endast du själv kan välja en annan väg.

 

Prinsessa i svärd

(Princess / Sister / Page )

Svärdsprinsessan står för kontroll och frihet. Kortet beskriver en ung kvinna eller dotter. Din frihetslängtan är mycket stark och ingenting är omöjligt för dig. Du vill testa olika livsstilar. Du testar även idéer och tankar som du förut förkastat. Snabbtänkthet och impulsivitet. Sanning och rättvisa är starka begrepp. Snabb i tanken och stark tankekraft.

 

Prins i svärd

(Prins / Brother / Knekt / Riddare / Knight)

Svärdsprinsen står för handling och entusiasm. Kortet beskriver också en ung man eller en son. Stark utstrålning, snabb i tanken och stor entusiasm. Stort behov att kommunicera. Svärdsprinsen har en otrolig förmåga att kunna prata omkull folk. Han har en stark utstrålning, är mycket snabb i tanken och är mycket entusiastisk.

Ett negativ drag är att du inte har några som helst skrupler när det gäller att rädda ditt eget skinn och anseende.

 

Drottning i svärd

(Queen / Mother / Dam)

Svärdsdrottningen står för diplomati och integritet. Detta kort kan beteckna en kvinna, hustru eller väninna. Du har nått din intellektuella mognad och vet exakt vad du vill. Du är liberal inför andras tankar och kan gärna föra andras talan. Intressen kan vara politik, astronomi, astrologi och ockultism. Negativt är att du kan uppfattas som kritisk, känslokall och arrogant.

 

Kung i svärd

( King / Father)

Svärdskungen står för intuition och visioner. Detta kort kan betyda en man, make eller manlig vän. Du har nått din höjdpunkt i din intellektuella utveckling. Tiden är nu inne att avsluta ett livsmönster. Du är kultiverad, diplomatisk och fåfäng. Du är en god talare och stor inspiratör för andra. Kortet varnar för att förlora dig i dagdrömmar!

 plutt.png

Gunilla i december månad 2009

Anmäl
2009-12-02 14:06 #1 av: [GunillaR]

Detta är alltså den andra sviten i Lilla Arkanan, svärdsfamiljen.

Den tredje kommer senare idag!

Anmäl
2009-12-02 15:06 #2 av: nillanb

Tack.

Spännande, en ny förunderlig värld hamnade jag i av en slumpFörvånad

 

Anmäl
2009-12-02 15:09 #3 av: [GunillaR]

# 2 - Ja *ler*. Det är oftast slumperna som leder en. Visst är det spännande när det blir sådär!

Anmäl
2009-12-02 16:00 #4 av: Soffe

Svärden står ju mkt för den mentala delen, så det gäller o tänka efter extra noga när man får upp ett svärdkort Skrattande

Anmäl
2015-12-18 06:14 #6 av: Sagaliten

Puffar upp dessa i samband med Stora då de ju går lite hand i hand så det tycker jag de förtjänar 😉

Anmäl