Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Astrologi & Numerologi Aura & Chakra Bilderna i tarotleken Böcker - CD Dagens hälsningstråd Den nya Jorden Drömmar och drömtydning Energier och krafter Existensiellt och livsåskådning IFokus info Gott & Blandat Humor och skoj Kanalisering Köp, Byt & Sälj Meditation och avslappning Musik o Videor - Youtube Månadens/Veckans/dagens kort Orakel/änglakort Pendel och andra redskap Sajten och medlemmarna Snackistrådar - vi snackar om allt! Stenar och kristaller Symboler Tarotleken Tarotstjärnor Våra tarotlekar Tolkningar Totem och kraftdjur Tävlingar och lekar Universums Lagar Våra bilder och foto Våra egna berättelser Övningar
Tarotleken

Lilla Arkanan - Stavar

2009-12-02 16:13 #0 av: [GunillaR]

Stavsviten kopplad till elementet Eld och därmed till arbete och energi. Nyckelord: Initiativ - energi - igångsättning - vilja, kamplust, handlingskraft, nya skapelser, identitetsfrågor. Står i förbindelse med stjärntecknen: Lejonet / Väduren / Skytten

Eld / Fire / Stavar / Wands

 

wand.png

 

Ess i stavar

Stavesset står för kreativt arbete, sexuellt möte och möjliggörande. Kortet berättar om en ny inspiration och kreativitet. En ny roll och en ny identitet. Utstrålning av stark energi, vitalitet, föryngring och sexuell kraft. Ny tändning av relationen.

 

Två i stavar

Stavtvåan står för målmedvetenhet, sammanstrålning/möte. Ett viktigt beslut ska fattas och du har huvudrollen i detta. Du vet hur du ska förverkliga din idé. Du eftersträvar makt och kontroll över en viss situation.

 

Tre i stavar

Stavtrean står för samarbete och företagsamhet. Kortet berättar om ett grupparbete där det finns en enastående energi och ett stark samarbete. Du har stor förmåga att inspirera andra. Du upplever att livet är fullt av möjligheter.

 

Fyra i stavar

Stavfyran står för fullbordan och ny identitet. Du känner dig tillfredsställd med ett arbete som avslutats. Ta en paus innan nästa projekt! Du visar upp en ny identitet där du känner dig fri och oberoende.

 

Fem i stavar

Stavfemman står för konflikt, uppgörelse och strävan. Det kan vara konflikter antingen på arbetsplatsen eller i hemmet. Det är viktigt att alla inblandade får säga sin mening. Du utmanas att förändra din egen självbild. Du söker dig till ledarskap och ansvar.

 

Sex i stavar

Stavsexan står för seger, kreativ kraft och framgång. Du lyckas med ditt arbete och kommer i mål. På din väg har du knutit nya kontakter med starka och energiska människor (som du själv). Du är generös inspirerar andra.  Kortet varnar för arrogans och högmod!

 

Sju i stavar

Stavsjuan står för tapperhet, karriär ock risktagande. Kortet berättar om framgång. Kan också innebära löneförhöjning. Du upptäcker nya sidor av din personlighet och provar olika roller. Du vågar ta risker. Kortet varnar starkt för tendenser till arrogans, fanatism och överdriven stolthet.

 

Åtta i stavar

Stavåttan står för fart, aktivitet och kommunikation. Tiden är inne nu att göra det du länge funderat på. Det gäller engagemang i ett närverk. Du sätter igång detta nätverk och det går med rasande fart. Det du sätter igång med nu kommer att lyckas. Kör på!

 

Nio i stavar

Stavnian står för förberedelse och mycket jobb. Fortsätt på den inslagna vägen! Var dock beredd på att det blir väldigt mycket jobb framöver. Var inte rädd för att satsa på det du tror på. Du siktar högt och känner dig väl förberedd att bemöta kommande motgångar och slåss för det du tror på.

 

Tio i stavar

Stavtian står för förtryck och utbrändhet. Det har blivit för mycket för dig och du känner dig både fysiskt och psykiskt utmattad. Du känner bara krav från alla. Du har förblindat dragit hela lasset framför dig. Nu är det hög tid att du tar reda på anledningen att det blev så här.

 

Prinsessa i stavar

(Prinsess / Sister / Page)

Stavprinsessan står för äventyr och transformation. Detta kort kan beskriva en ung kvinna eller en dotter. Du älskar överraskningar och äventyr och nya utmaningar. Du söker nya vägar för utveckling. Kortet berättar om ökat självförtroende. De besegrar din rädsla och får därmed nya krafter. Detta är transformationen. Kortet varnar för att visa svartsjuka.

 

Prins i stavar

(Prins / Brother / Knekt / Riddare / Knight)

Stavprinsen står för strävan och kontrollbehov. Detta kort kan beskriva en yngre man eller son. Du utvecklar en ny sida av din personlighet genom att inta nya roller. Du tar gärna risker och går gärna i täten för nya idéer och projekt. Du har ett kontrollbehov som kan innebära problem för andra relationer. Du måste lära dig varför du har dessa behov.

 

Drottning i stavar

(Queen / Mother / Dam)

Stavdrottningen står för reflektion och inspiration. Detta kort kan beteckna en kvinna, hustru eller väninna. Du har nått en personlig mognad och ditt självförtroende står på topp. Du är fylld av en passionerad kärlek till livet. Du har stark intuition och vet hur du ska använda denna.  Negativt är vilja att äga allting och alla och även att hämnas om någon gör dig illa. Då är du inte nådig och detta är inget att vara stolt över!

 

Kung i stavar

(King / Father)

Stavkungen står för nyskapande och pondus. Detta kort kan betyda en man, make eller manlig vän. Du har pondus och är en utmärkt ledarfigur. Många ser upp till dig, andra föraktar dig. Du vill gärna synas och höras och har inget emot att figurera i media. Du befinner dig på en höjdpunkt i livet vad det gäller den personliga utvecklingen. Du är impulsiv, generös, obändig, vild och stolt. Negativt är fysisk våldsamhet.

plutt.png

 

Gunilla i december månad 2009

Anmäl
2009-12-02 17:37 #1 av: nillanb

Tack för förklaringen.

Anmäl
2015-12-18 06:14 #3 av: Sagaliten

Puffar upp dessa i samband med Stora då de ju går lite hand i hand så det tycker jag de förtjänar 😉

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.