Annons:
Etiketterartiklartarotleken
Läst 22353 ggr
[GunillaR]
12/2/09, 9:00 PM

Lilla Arkanan - Pentagram

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Pentagramsviten kopplad till elementet Jord och därmed till det fysiska. Nyckelord: Arbete - materiella frågor - ekonomi - rutiner - stabila relationer - naturen - trygghet – sinnlighet Står i förbindelse med stjärntecken: Stenbocken / Oxen / Jungfrun

Pentagram / Jord / Mynt / Pentacles / Brickor / Earth / Discs

pentagram.png

Ess i pentagram

Pentagramesset står för välstånd, pengar och ny idé. Kortet kan betyda stabilitet i affärer eller att pengar är på väg genom arv eller vinst. Kortet står också för en ny materiell trygghet.

Två i pentagram

Pentagramtvåan står för full fart, status och sammanhållning. Det gäller nu att ha en övergripande blick över allt som händer och sker. Det är viktigt att tänka på att sköta sin kropp även om man har mycket att göra. Kortet varnar för överdriven jakt efter social status.

Tre i pentagram

Pentagramtrean står för arbete, utveckling och vinst. Kortet berättar om ett arbete som är mycket positivt och givande. Kortet råder att du ska ha tålamod. Det du nu uträttar kommer att bära frukt en dag även om det kommer ta sin tid. Kortet kan också berätta om en utbildning.

Fyra i pentagram

Detta kort uppmanar till ordning och reda samt att gå igenom prylarna. Du har faktiskt uppnått en materiell trygghet. Denna materiella trygghet kan bli din fiende om du inte ser den för vad den är, nödvändiga prylar som du tycker om att omge dig med. Din materiella trygghet är inte villkoret för livet! Om du sätter hela din tillvaro och din glädje på det materiella kommer detta att bli en börda för dig!

Fem i pentagram

Femman i pentagram står för anpassning, förädling och finkänslighet. Här finns en stor oro för ekonomin och framtiden. Oron ligger som en mörk slöja över dig och gör att du ser allt negativt. Du måste anpassa dina utgifter efter din plånbok just nu. Trygghet beror inte enbart på materiell standard. Det är hög tid för dig att ifrågasätta vad du värderar.

Sex i pentagram

Sexan i pentagram handlar om välbefinnande och att ge och få. Kortet uppmanar till att dela med dig av livets goda, för om du ger så får du tillbaka. Ditt fysiska liv stabiliseras och din hälsa blir bättre. Kortet berättar att du kommer ge dig själv healing! Detta uppnås via tankar! Du är nämligen inte ensam! De goda krafterna kommer att höra dig.

Sju i pentagram

Detta kort står för fördröjning. lidande och fattigdom. Du hushållar inte vare sig med materiella resurser eller dina kroppsliga. Din ekonomiska situation är mer eller mindre ett fiasko. Det finns dock hopp i denna situation. Det viktigaste är att inte ge upp dina drömmar. Det du sår får du skörda!

Åtta i pentagram

Åttan i pengagram står för kunnighet, överflöd och mogen frukt. Du har allt du behöver! Du vet vad du ska göra för att få pengarna att växa. Du omvärderar din fysiska trygghet, det materiella i livet. Här ligger inhämtande av kunskap för nöjets skull, en kurs eller studiecirkel.

Nio i pentagram

Pentagramnian står för energier och investering. Du har mycket energi omkring dig. Du skaffar det du behöver för att kunna göra någonting som du länge drömt om. Om du känner tillit för de goda krafterna kommer det att öppnas nya möjligheter för dig. Du upptäcker att rikedom inte behöver betyda pengar.

Tio i pentagram

Detta kort står för tillhörighet och välstånd. Kortet kan symbolisera gruppen, antingen om det är familjen eller en annan del av samhället. Din materiella tillvaro har nått sin fulla mognad. Din fysiska trygghet står på topp. Kortet uppmanar dig att dela med dig av dina rikedomar.

Prinsessa i pentagram

(Princess / Sister / Page)

Detta kort står för ny bostad och tillväxt. Detta kort kan beskriva en ung kvinna eller en dotter. Kortet kan innebära byte av bostad och då till något bättre. Du är en jordnära person som tycker om att få saker och ting gjorda. Ordning och reda ska det vara. Du är försiktig, organiserad och noggrann. Du tar inga onödiga risker.

Studier och utbildning är mycket gynnsamt för dig.

Prins i pentagram

(Prince /Brother / Knekt / Riddare / Knight)

Kortet står för natur och konstruktivitet. Detta kort kan beskriva en yngre man eller son. Du är praktisk, metodisk och välorganiserad i ditt arbete. Du trivs egentligen bättre utomhus än inomhus. Du kan ibland uppfattas som enstöring, dels för att du tillbringar mycket tid själv ute i naturen och dels för att du är tystlåten. Du arbetar helst med fysiskt arbete.

Drottning i pentagram

(Queen / Mother / Dam)

Detta kort står för Moder Jord,  läkekvinna och näring. Detta kort kan beteckna en kvinna, hustru eller väninna. Du har uppnått din produktiva förmåga, att skapa och behålla den trygghet du eftersträvar för dig och din omgivning. Du är vid god hälsa och har lärt dig att känna kroppens behov. Stor samhörighet med naturen och intresse för läkeörter. Tiden är gynnsam för framtida investeringar.

Kung i pentagram

(King / Father)

Detta kort står för det jordnära och idéer. Detta kort kan betyda en man, make eller manlig vän. Du har nått en höjdpunkt på den materiella standarden eller den ekonomiska utvecklingen. Detta betyder att du kan sluta bekymra dig om de hinder som legat i vägen tidigare. Du är en trygg person som står med båda fötterna på jorden. Du tycker om djur och skulle helst vilja arbeta inom jordbruket eller med något som har med matproduktion att göra.

plutt.png

Gunilla i december månad 2009

Annons:
[Camio]
12/3/09, 5:13 PM
#1

Mycket bra beskrivning som alltid ! :)

[GunillaR]
12/3/09, 5:30 PM
#2

Tackar :-)

Ja nu hoppas jag att det ligger tarotlekar utspridda överallt i stugorna Flört

[Camio]
12/3/09, 5:53 PM
#3

Jaa! Jag har hela mitt köksbord fullt just nu *s* har en liten ful ovana att samla på mig Tarotlekar… svårt att låta bli :)

[GunillaR]
12/3/09, 5:55 PM
#4

# 3 - Ha ha, jag plockade undan allting igårkväll, men jag måste erkänna att det rycker i fingrarna. He he!

Denna kommentar har tagits bort.
Sagaliten
12/18/15, 6:15 AM
#6

Puffar upp dessa i samband med Stora då de ju går lite hand i hand så det tycker jag de förtjänar 😉

Close your eyes, open your mind, and listen to your heart.  

Kika in på www.sagaliten.blogspot.se om ni vill följa min mediala utveckling och dess med och motgångar ☺️

Annons:
Upp till toppen
Annons: