Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Astrologi & Numerologi Aura & Chakra Bilderna i tarotleken Böcker - CD Dagens hälsningstråd Den nya Jorden Drömmar och drömtydning Energier och krafter Existensiellt och livsåskådning IFokus info Gott & Blandat Humor och skoj Kanalisering Köp, Byt & Sälj Meditation och avslappning Musik o Videor - Youtube Månadens/Veckans/dagens kort Orakel/änglakort Pendel och andra redskap Sajten och medlemmarna Snackistrådar - vi snackar om allt! Stenar och kristaller Symboler Tarotleken Tarotstjärnor Våra tarotlekar Tolkningar Totem och kraftdjur Tävlingar och lekar Universums Lagar Våra bilder och foto Våra egna berättelser Övningar
Energier och krafter

Auran - del 2

2009-12-30 19:39 #0 av: [GunillaR]

Här kommer en liten beskrivning och övning på hur man kan träna upp sig för att kunna se sin egen och andras aura. Från början ser man sällan de olika färgerna utan man ser ett gulvitt sken. Men med tiden och med träning så kan man också lära sig se och urskilja färgerna. Vad de olika färgerna betyder finns att läsa längre ner i artikeln.

 

Att se en annan persons aura

Den person som du ska se auran på ska ställas framför en vit vägg. Säg till personen att andas avslappnat och ta några djupa andetag. Du ställer dig ungefär 3 meter framför personen. Rummet ska vara lagom ljust, inte för stark belysning. Dagsljus fungerar bäst men det går också bra med lampor. Lamporna ska däremot inte vara direkt riktade på personen. Lysrörsbelysning lär fungera sämst. Direkt solbelysning är också olämplig, det blir helt enkelt för starkt för att man ska kunna urskilja auran. Stearinljus fungerar också om de är så placerade att de inte kastar skuggor på väggen.

Titta nu på personens ena axel och lyft blicken något så att den hamnar på väggen bakom. Du tänker dig att du ser "förbi" personen med avslappnad blick, med sådan blick som du har när du tittar bort i fjärran och sitter i tankar, då du inte fokuserar blicken på något speciellt.

Snart kommer du att märka ett ljus sken kring personen, alldeles intill kroppen, ungefär två-tre centimeter ut. Detta sken brukar vara det första man ser. Det är mycket vanligt att man "tappar" bort det man ser i början. Detta brukar inträffa när man blir medveten om att man verkligen "ser något", så blir man så förvånad att man glömmer bort hur man ska titta. När du "tappar bort" så börja om från början igen och titta på axeln och en bit uppåt, avslappnad i blicken.

Det svåraste är egentligen att inte låta blicken fokusera på personen. Man ska fortsätta att fokusera "bakom" personen på väggen. Sedan kan man flytta sin fokusering uppåt och runt huvudet. Så småningom kommer man uppfatta även färgerna.

 

Skenet närmast kroppen

Det första man ser är skenet runt om kroppen. Sen får man träna för att även kunna se färgerna. De första färgerna som människor brukar uppfatta är gult och rosa. Efter detta kommer blått, grön och lila att framträda. Det är mycket individuellt när man börjar uppfatta färgerna. Vissa människor ser dem direkt och vissa får verkligen ligga i och träna. Det kan till och med vara så att vissa människor inte kommer att så några färger utan bara uppfattar det gulvita skenet även om detta sträcker sig en bit utanför kroppen.

Pröva med olika personer. Säg till personen att han/hon ska läsa upp alfabetet långsamt och andas ut och in mellan bokstäverna. När man kommer till bokstaven M kan man läsa resten av bokstäverna snabbt utan att andas. Kolla om det blir någon skillnad på när man andas mellan bokstäverna och när man rabblar i ett andetag.

Ett tips är att personen läser upp en liten dikt eller några fina ord som han/hon tycker om, där det finns äkta känsla bakom. Eller be personen berätta om något som han/hon tycker väldigt mycket om. Då kan det hända att vederbörande glömmer bort sig och låter känslorna komma fram, då kan auran vidgas och ses lättare.

 

Be gärna att personen rör sig lite sidledes som han/hon vaggar fram och tillbaka. Då kan man uppfatta att auran rör sig.

Man kan också uppfatta att det finns en större koncentration av färg på något ställe på kroppen som om det pulserar. Detta brukar mest uppträda vid axeln. Ljusfenomenet brukar försvinna igen efter en stund.

 

Färgerna

Auran har oftast en grundfärg närmast kroppen som inte kan ses längre ut än omkring tio centimeter från huvudet och axlarna. Auran finns kring hela kroppen men är lättast att se kring huvudet och axelpartiet. Grundfärgen kan vara blandad med en annan färg, vanligen den färg som ligger närmast över eller under grundfärgen i ljusets spektrum.

spektrum.jpg

 

 

En gul grundfärg kan exempelvis vara blandad med grönt eller orange. Det är också vanligt att färgen skiftar för ett ögonblick och sedan går tillbaka till "grundfärgen".

Människors auror är vanligen inte stabila utan förändras i takt med känslostämning, yttre och inre stimuli. Allt man gör, säger och tänker påverkar energifältet. Den färg en människa utstrålar påverkas både av hennes fysiska omgivning och av andra människor i närheten och deras energifält. Vad vi äter och dricker påverkar också våra auror, likaså om vi medicinerar. Personer som är missbrukare av droger och alkohol samt psykiskt sjuka har ingen jämn och klar aura som en frisk person har.

 plutt.png

Alla har vi vid något tillfälle märkt av andras energifält, till exempel om man sitter nära någon på en buss eller står nära någon i en kö. Man talar gärna om att man känner av andras vibrationer och kemi, och detta är precis vad det handlar om. Vibrationer och kroppskemi är egentligen bara en liten del av hur vi uppfattar en annan människa, men detta är ändå väldigt betydelsefullt på hur vi uppfattar varandra. Ibland kan man dock träffa på en person där man känner att allting stämmer och man dras till denna person, eller tvärtom, att man känner att ingenting stämmer och bara vill bort från vederbörande så snabbt som möjligt. Även om vi bedömer personen först genom utseendet, kroppens rörelser, hållning och även klädsel, så kan vi aldrig komma ifrån dåliga eller bra "vibbar".

 

Vibrationer

Det är vibrationernas hastighet som avgör vilka färger vi ser. Rött, som ligger längst ner i spektrumet, har en lång och långsam vibration. Orange, gult och grönt har kortare och snabbare vibrationer och är lättare att uppfatta. Blått och violett har de snabbaste vibrationerna och är svårast att se. Vanligen ser man en färg i den yttre (astrala) auran, och en  annan färg som ligger i den ljusa inre (eteriska) auran.

Ibland kan man se "boll" av gyllene färger ovanför någons huvud, om denna person är högt andligt utvecklad. Man kan även se geometriska former ovanför huvudet. Jag har själv sett en sådan lysande form ovanför ett mediums huvud. Det såg ut som han hade en lysande gyllene hatt med topp, alltså triangelformad.

 

Se din egen aura

Du kan se din egen aura i spegeln om du ställer dig ungefär 1,5 meter från spegeln. Ljusförhållandena ska vara samma som ovan beskrivet. Det är dock viktigt att du har en vit eller ljus och enfärgad bakgrund/vägg. Du börjar likadant med att titta på ena axeln, se igenom dig och fäst blicken på bakgrunden en bit ovanför axeln. Du kommer att upptäcka att ibland går det bättre och ibland sämre, beroende på hur avslappnad du är och i vilket sinnesstånd du är. Testa även om det händer någonting om du läser alfabetet eller varför inte nynna svagt på din favoritmelodi!

När du blivit "varm i kläderna" så kan du också testa genom att skicka ut en speciell färg

Först kommer du att se det starkare ljuset som ligger närmast kroppen och sedan även det lite svagare som ligger en bit utanför, och när som helst så kommer där att visa sig en färg.

Om du tränar flitigt så kommer du snart kunna se människors aura även om de inte står framför någon vit vägg.

 

Färgernas betydelse

 

Purpur.jpg

Purpur: Hög andlighet, kontakt med det gudomliga, mysticism, kosmisk medvetenhet. "purpur-strålning".

Lokaliserad i hypofysen i hjärnan.

Indigo.jpg

 Indigo: Inspirerat tänkande eller stor visdom. Tecken på en andlig och dyrkande läggning, konstnärlighet, harmoni med naturen, total självkontroll.

Lokaliserad i epifysen (tallkottkörteln) i hjärnan.

 

Blått.jpg

 Blått: Starka mentala krafter, hög intelligens, logiskt tänkande. Om färgen är klar tecken på god intuition. Mörkare nyanser påvisar en överanalytisk och misstänksam natur eller visionär förmåga.

Lokaliserad till hjärnan

Grönt.jpg

 Grönt: Balans, harmoni, helande kraft och lugn. Klara nyanser antyder på anpassningsförmåga. Mörkare nyanser antyder en bedräglig avundsjuk natur (grön av avund).

 

Lokaliserad till sköldkörteln och halsen

Gult.jpg

 Gult: Kärlek och godhet, medkänsla, optimism. "Livets andedräkt". Mörka dunkla nyanser påvisar misstänksamhet och girighet.

Lokaliserad i solar plexus och hjärttrakten

Orange.jpg

 Orange: Energi, sundhet och fysisk vitalitet samt dynamisk kraft. Mycket orange i auran kan påvisa högmod. Mörka och dunkla nyanser påvisar låg intelligens.

Lokaliserad till magen och mjälten.

 

Rött.jpg

 Rött: Kroppslig livaktighet, livskraft, ambitioner, sexuell kraft. Mörka eller dunkla nyanser påvisar en passionerad och våldsam natur. (Röd av vrede)

Lokaliserad till genitalierna.

 

Andra färger

 

Scharlakansrött:     Åtrå, liderlighet, materialism.

Rosa:                     Osjälvisk kärlek, blygsamhet

Brunt:                    Girighet och egoism

Guld:                      Det högre jaget, goda egenskaper och harmoni.

Silver:                    Mångsidighet, mycket energi, ständig förändring.

Grått:                     Depression, låg energinivå, rädsla.

Svart:                     Dysterhet, illvilja, ont uppsåt.

 

plutt.png

Gunilla den 30 december 2009

Anmäl
2009-12-30 20:27 #1 av: [Camio]

Tack för denna suveräna artikel Morgaine!!

Anmäl
2009-12-30 20:32 #2 av: [GunillaR]

# 1  - Vassego Glad

Hoppas den kan inspirera till övningar. Jag ska absolut träna upp mig igen.

Anmäl
2009-12-30 20:33 #3 av: MaMaMade

Vad intressant! Tack M!

Anmäl
2009-12-30 23:52 #4 av: Soffe

Kanoners Morgaine!

Anmäl
2009-12-31 12:56 #5 av: [Linda-E]

Bra artikel.

Anmäl
2010-01-02 00:29 #6 av: mayolica

Tack för en bra artickel. Glad

~ mayolica ~

Anmäl
2010-05-31 19:54 #7 av: [Spanaren]

Ska testa detta senare men puttar ändå upp tråden *ler*

/kram Spanaren

Anmäl
2010-05-31 19:58 #8 av: [Spanaren]

Snabbkollade med spegeln och fick silver :-)

Bra övningar ... tack igen Gilla Kyss /kram Spanaren

Anmäl
2010-07-26 13:42 #9 av: [GunillaR]

Puttar upp denna också!

Anmäl
2010-07-26 18:04 #10 av: whiteshark

här ska övas :-)

Anmäl
2010-07-26 19:51 #11 av: [GunillaR]

# 10 - Härligt Glad

Berätta gärna hur det går!

Anmäl
2010-11-30 22:52 #12 av: Howliten

Idag, nu ikväll såg jag min aura till viss del. Inte bara det första vita skenet runt mig utan färg.

Ljusgrönt, som limegrönt. Ett slag tyckte jag att det också fanns guldfärg, försökte se om det kunde vara gult men nej mer åt guld. Det limegröna/ljusgröna var väldigt tydligt. Bakom mig kunde jag nästan förnimma som om det var en blåslampa som sprutade varm limegrön/ljusgrön energi någonstans mellan skulderbladen på mig. Det ar skönt. Jag såg också att längre ner på kroppen, ungefär midjan och neråt så gick det mer åt grönblått.

Efter ett tag blev jag trött så det blir att träna en annan dag igen. Men roligt är det! Skrattande

Anmäl
2010-11-30 23:17 #13 av: [GunillaR]

# 12 - Men är det inte helt underbart Skrattande

Jag har haft en period nyligen då jag mycket klart och tydligt kunde se min aura. Detta visar sig vara bäst precis innan jag ska gå och lägga mig då jag är avslappnad. Jag upptäckte detta en kväll då jag stod och kollade efter de grå vid tinningarna, och upptäckte att det lyste. Färgerna jag såg var ljust gulvitt, ljust gröna och lilarosa.

Ska kolla ikväll om jag kommer ihåg. Jag brukar ju ta en avslappning innan jag nattar mig och då är det tydligen bäst att kunna se.

 

Anmäl
2010-11-30 23:31 #14 av: Pagan

grönt - färgen för växande. så spännande, härligt!

Anmäl
2010-12-01 00:22 #15 av: Isa56

Hur var det nu? Kunde man se auran på ett fotografi också, eller?

"Om du inte gillar något, ändra det. Om du inte kan ändra det, ändra din attityd. Beklaga dig inte. " Maya Angelou"                                                                 

Anmäl
2010-12-01 09:33 #16 av: Howliten

#13 Jo alldeles underbart. Jag ska till gymmet i morgon igen och ska kolla igen kan du tro.

2 personer jag mött, de känner inte varandra, har sagt att jag har en så stor aura. Jag har varit lite avis för att jag inte kunnat se det själv. Nu igår då, så såg jag ju den, men den var inte mer än 5-6 cm runt kroppen. Är det stort? Fast jag minns att det kom en och annan eruption av grönt, nästan som när solen har sina eruptioner. Kan en aura minska?

#14 Jag tror du har rätt Pagan. Sista året har jag växt en del som människa. Öppnat ögonen om mig själv, på gott och ont. Men min egen, naturligtvis heeeelt opartiska och objektiva analys, så går det enbart åt det positiva hållet. FlörtSkrattande

#15 Intressant. Har läst någonstans att det ska vara möjligt. Men tror man får vandra en ganska lång väg.

Anmäl
2010-12-01 12:27 #17 av: [GunillaR]

# 16 - Det tar tid att lära sig se hela auran. Den strålar ju långt utanför kroppen. Det är träning som ska till och sen tror jag det beror på personen ifråga hur stark hans/hennes strålning är.

Jag såg en grupp-aura en gång. Det var en grupp mycket skickliga akrobater från något asiatiskt land, som uppträdde på Malmö Festivalen.  Jag stod på ganska långt avstånd men vid ett tillfälle så lyste där upp ett sken runt och över gruppen när de stor i en pyramid. Det var första gången som jag såg någon aura och det kändes väldigt häftigt.

# 15 - Det ska vara möjligt.

Anmäl
2011-01-03 17:52 #18 av: 2011

SUPER BRA ÖVNING

För första gången jag lyckats se min aura,men ja undrar en sak,

först kommer det upp en vit färg,det känns som de lyser upp runt huvudet å ner mot axlarna ( det va de ja såg i spegeln )

Sen kom det först en mintgrön färf,men ju längre ja titta så ändrades färgen starkast va de runt huvudet det va som när solen gick upp bakom huvudet! jätte  kul att se.de va orange å guld gul färg! men mest va det en ljus gul!

Hur kan man ändra färg sådär?

Men sen va det även så att det lyste mycket längre ut än va spegeln räckte så jag kan ej se hur långt ut min aura sträcker sej ! =(

Anmäl
2011-01-03 18:16 #19 av: [GunillaR]

# 18 - Men så roligt! Skrattande

Den där ljusa färgen som ligger närmast kroppen är det första man ser. Sen kan ju färgerna variera beroende på hur man mår och hur man är precis vid det tillfället som man tittar.

Häftigt att det var så starkt att det gick utanför spegeln! Och det är alltid kraftigast över hjässan, precis som du säger som man hade en lysande sol bakom huvudet.

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.