Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Astrologi & Numerologi Aura & Chakra Bilderna i tarotleken Böcker - CD Dagens hälsningstråd Den nya Jorden Drömmar och drömtydning Energier och krafter Existensiellt och livsåskådning IFokus info Gott & Blandat Humor och skoj Kanalisering Köp, Byt & Sälj Meditation och avslappning Musik o Videor - Youtube Månadens/Veckans/dagens kort Orakel/änglakort Pendel och andra redskap Sajten och medlemmarna Snackistrådar - vi snackar om allt! Stenar och kristaller Symboler Tarotleken Tarotstjärnor Våra tarotlekar Tolkningar Totem och kraftdjur Tävlingar och lekar Universums Lagar Våra bilder och foto Våra egna berättelser Övningar
Chakra och meditationer

Möte med din andliga guide - III

2010-01-15 15:16 #0 av: [GunillaR]

Meningen med kontakt med den andliga världen är inte översinnlig kraft, utan utökade förnimmelser. Det är framtagande av förmågan att se bortom fysiska gränser. Det är för att hjälpa oss återupptäcka undret, respekten och kraften som finns i ett gudomligt universum och hur detta lever inom oss. När du gjort avslappningsövningen och mittpelarövningen så är du beredd att möta din andliga guide.

 

guldplutt.png

Mötet med din andliga guide

Du har nu gjort mittpelarövningen, du sitter med slutna ögon och med det tredje ögat "öppet" och ska direkt försöka få kontakt med din andliga guide.

 

Dra några lugna andetag och försök att se om det händer något i ditt tredje öga. Nu kan du försöka att känna efter om där finns någon.

 

Du ställer frågan "Finns här någon?" Så väntar du lite, avvaktar om något händer. Du kan fråga "Vem är hos mig"? Du kanske vill ha något bevis så du säger "Kan jag få ett bevis för att du är här?".

Och nu avvaktar du. Känner du något på huden, något lätt kittlande? Min andliga guide brukar peta mig i håret på ett visst ställe till höger om hjässan och fram i pannan. Var och en har sina sätt att meddela sig på. Du ska själv komma fram till vad som passar dig och din guide bäst. Du kan även be om att få se stjärnor i ditt tredje öga, eller någon symbol. Det är bara att prova sig fram. Det kanske inte alls fungerar första gången, eller andra. Ibland får man vänta några gånger, sedan plötsligt händer det! Här nedan följer ett exempel på hur det kan gå till väga.

 

 - Börja med att fråga om du har någon kontakt. Be om ett tecken. Ofta kommer där en klar stjärna i ditt tredje öga.

 - Ställ en enkel fråga, t ex "Vem är du?" Du kanske hör ett namn genast. Du hör en röst inom dig. Namnet kan även komma i en dröm samma natt.

 - Be om att få ett tecken på att där finns någon hos dig. Be om att få en doft

 - Be om ett råd i en speciell fråga

 - Fråga om något ska hända som du ska akta dig för.

 - Be om en vägledning i en dröm.

 - Be din guide om tjänster, t ex en ledig parkeringsplats på en given adress och en given tidpunkt. Du lär dig snart!

  - Be om att få en gåva, t ex en vit fjäder (Håll ögonen öppna de närmsta dagarna om där plötsligt dyker upp en vit fjäder i din väg)

guldplutt.png

 

När du är klar så tackar du för samarbetet. Nu ska du återgå till det fysiska. Öppna ögonen och rör lite på dig. Sträck på kroppen. Blås ut ljuset och res på dig. Ett bra sätt att återvända till det jordiska är att äta ett kex eller en frukt, drick lite vatten. Känn att du är tillbaks igen.

Om du får kontakt kan det tänkas att du blir så lycklig så att du bara vill gråta. Du känner dig höjd till skyarna av den sanna kärleken du just fick erfara. Detta är ett mycket speciellt ögonblick i ditt liv!

Så småningom kommer ett förtroende att växa och du lär känna din andliga guide. Ibland kan man ha något tecken som en avslutningsceremoni. T ex din ljuslåga fladdrar kraftigt - det kan vara ett "adjö och tack".

fjader.png

Gunilla den 15 januari 2010

Anmäl
2010-01-15 17:41 #1 av: [GunillaR]

För den som är intresserad har jag spelat in dessa övningar. Pm:a mig så får du tillgång till dem!

Dessa övningar finns:

* Avslappningsövning - en övning som man kan tillämpa bara om man vill slappna av, likväl som en förberedelse inför en meditation.

 * Ljusövning - en övning som tränar upp ditt tredje öga

 * Mittpelarövningen - som kommer hjälpa dig att balansera din energi. Den är stabiliserande och renande och kommer hjälpa dig att hålla dig kvar i verkligheten.

 * Mötet - en liten beskrivning om hur ett möte med din andliga guide kan vara.

 * Promenaden - en övning som tar dig med på en promenad där du får tillfälle att träffa en underbar ljusvarelse

 * Visualiseringsövning - en övning som tränar dig att visualisera ett objekt som du själv väljer.

Anmäl
2010-01-18 17:08 #2 av: [GunillaR]

Ingen som är intresserad ????

Anmäl
2010-01-18 17:12 #3 av: Pagan

Jag kan varmt rekommendera dem. Underbar röst oxå, Skrattande

Anmäl
2010-01-18 17:41 #4 av: [GunillaR]

# 3 - Tack :-)

 

Anmäl
2010-01-19 11:59 #5 av: [Camio]

Å Morgaine, jag är jätteintresserad!! Men ibland är det så mkt på jobbet och i livet att man inte riktigt hinner sitta i lugn och ro och ta in allt detta... jag har sparat dina tre kanonartiklar om min andliga guide som tre favoritkarameller i godispåsen... de skall avnjutas och verkligen ta till sig när tiden finns och lugnet och ron infinner sig... inte stressas igenom... för då förlorar man allt det fina man kan lära sig... Så är det för mig iaf!

Kram och tack för dessa spännande artiklar!!!

Anmäl
2010-01-19 12:10 #6 av: [GunillaR]

# 5 - Det gläder mig mycket. Jag hoppas verkligen att det finns fler som är intresserade och vill jobba med att nå detta mål. För det krävs lite arbete och kanske ibland tålamod.

När man en gång har kommit i kontakt med sin guide så finns detta inom en. När man lärt sig övningarna så sitter de. Har man dessutom övningarna inspelade så går det ännu snabbare.

 

Anmäl
2010-01-19 12:13 #7 av: [Camio]

#6 Ser verkligen fram emot detta!! Glad

Anmäl
2010-01-19 13:05 #8 av: [GunillaR]

Har du fått de inspelade övningarna?

Anmäl
2010-01-19 14:26 #9 av: [Camio]

Näe... var finns de?

Anmäl
2010-01-19 18:51 #10 av: [GunillaR]

Det står om den i denna tråd # 1.

Om du pm:ar mig så ska du få adressen där du kan ladda ner dem.

 

 

Anmäl
2010-01-20 22:27 #11 av: nillanb

Tack Gilla Kyss

Jag har inte änu funnit tid att sätta mig i ro att meditera med huset fullt av barn.

Men jag har lyssnat lite... Mmmm vilken underbar röst du har!!!

Varmt tack

Nillan

Anmäl
2010-01-21 14:15 #12 av: EnaOlie

Vilka bra övningar. En dum fråga kanske men är någon mer än mig rädd för att få svar? jag vet inte varför, men jag känner hela tiden att min andliga guide vill ha kontakt men jag vågar inte. Låter kanske lite tokigt men jag brukar säga till guiden att jag inte är redo än och att jag är rädd.

Hur övervinner man den rädslan?

Anmäl
2010-01-21 14:53 #13 av: [GunillaR]

# 12 - Vad är det du egentligen är rädd för? Är det någonting hos dig själv som du trängt undan och som du inte släpper upp till ytan? Någon sida hos dig själv som du inte accepterar?

Anmäl
2010-01-21 15:02 #14 av: EnaOlie

Jag vet inte, eller jag är väl rädd att jag liksom ska bli tokig eller galen? Många tror ju allt sådant är bara "hokus pokus" om du förstår vad jag menar. Om jag då liksom får kontakt med min andliga guide så kanske det inte finns någon återvändo, ja från det där med galen och hokus pokus.

Usch nu låter det som om jag tänker att allt detta är hokus pokus och alla som håller på detta är galna, inte alls så, men jag är nog mest rädd för folks fördomar över mig.

Anmäl
2010-01-21 15:51 #15 av: [GunillaR]

# 14 - Jag tycker att du ska släppa detta om vad folk ska säga och tycka om dig. För vad betyder detta? Inte ett dugg!

Och vem ska bedöma om vi är galna eller inte?

 

Anmäl
2010-01-21 18:10 #16 av: Skogselva

#12 På sätt och vis förstår jag dig, jag känner också en viss tvekan vid att ta kontakt med min guide, men vad andra tycker om en är deras problem. Flört Så vi skiljer oss lite, låter det som...

För mig är nog mer att jag inte vet hur jag skulle bete mig vid eventuell kontakt. Vad jag skulle säga osv, men det sker väl när det är meningen att så ska ske.

Pernilla, värdinna för Månväsen ifokus och för Epoker ifokus. På månväsen kan ni just nu läsa om Den flygande holländaren, Spöken, m.m. och på Epoker finns att läsa om East India Trading Company och absint - men självklart mycket mer, bland annat stridvagnsspärrar och utdöda yrken!

Jag söker också medarbetare/artikelförfattare till båda sajterna. Är du intresserad av antingen Folktro eller Historia - eller kanske både och, så låt mig veta! Glad

Anmäl
2010-01-21 18:27 #17 av: EnaOlie

Skogselva det är jag också rädd för, faktiskt mer rädd än vad andra tycker, det jag menar är nog mer att jag faktiskt är rädd att jag ska uppfattas som galen av exempelvis en psykolog eller liknande...

Och sen är jag nog också rädd för att jag vet inte att jag inte riktigt har orken att hantera en sådan situation, jag är nog helt enkelt inte helt redo för dne kontakten än.

Anmäl
2010-01-21 18:54 #18 av: Skogselva

#17 Jag tror inte det sker förrän man är redo för det.

Det andliga är en självklarhet för mig, jag tycker skeptikerna är galna som kan med att förneka dessa ting.

Det man tror/inte tror på är en avspegling av den egna livssynen. Spelar roll vad en psykolog tycker, denne har säkert sitt eget sätt att se på livet. Flört

Skulle du vara galen för att du tar kontakt med din guide, så borde ju kristna vara galna för att de ber till (alltså tar kontakt med) sin gud.

Nej, allt det där är relativt och beror på den egna livsåskådningen.

Folk tycker jag är galen för att jag vill hoppa fallskärm en dag, jag ser det som äventyrlighet.

Som sagt, vad andra tycker är deras problem.

Pernilla, värdinna för Månväsen ifokus och för Epoker ifokus. På månväsen kan ni just nu läsa om Den flygande holländaren, Spöken, m.m. och på Epoker finns att läsa om East India Trading Company och absint - men självklart mycket mer, bland annat stridvagnsspärrar och utdöda yrken!

Jag söker också medarbetare/artikelförfattare till båda sajterna. Är du intresserad av antingen Folktro eller Historia - eller kanske både och, så låt mig veta! Glad

Anmäl
2010-01-21 18:58 #19 av: EnaOlie

Du har helt rätt skogselva, klok du är! :D

Anmäl
2010-01-21 19:00 #20 av: Skogselva

Glad

Pernilla, värdinna för Månväsen ifokus och för Epoker ifokus. På månväsen kan ni just nu läsa om Den flygande holländaren, Spöken, m.m. och på Epoker finns att läsa om East India Trading Company och absint - men självklart mycket mer, bland annat stridvagnsspärrar och utdöda yrken!

Jag söker också medarbetare/artikelförfattare till båda sajterna. Är du intresserad av antingen Folktro eller Historia - eller kanske både och, så låt mig veta! Glad

Anmäl
2010-01-21 19:01 #21 av: [GunillaR]

Jag är galen - tack o lov! Cool

 

Anmäl
2010-01-21 19:44 #22 av: Pagan

Tack o lov för alla galna människor.Skrattande Jag hoppas att det idagsläget finns en större tolerans/förståelse för olikheter än det fanns förr. På en skala från 1 - 10 så är det ganska svårt att sätta en "normalstämpel" på nån. För vad är egentligen normalt och onormalt? Att arbeta med sin andlighet är väl det friskaste en människa kan göra idag. De flesta svaren finns ju inom oss, alla rätt och fel bedöms utifrån våra egna värderingar. Om nu någon skulle tycka att jag är onormal eller knäpp så är de hans/hennes problem. Jag slösar ingen energi på att undra vad den personen har fått sina åsikter ifrån. jag utgår helt enkelt från att det är en otolerant, trångsynt individ som skulle må bättre av att se till sig själv och sluta döma andra.

Anmäl
2010-01-21 20:19 #23 av: EnaOlie

Jag sitter, läser, nickar och håller med! ;-)

Anmäl
2010-01-21 20:23 #24 av: Pagan

Nu när jag läser mitt inlägg så låter jag väldigt bitsk, det var ju inte riktigt meningen, men jag blir så ledsen över att människor mår dåligt över hur andra människor uppfattar dem, att vi ofta döljer/undanhåller delar av vår personlighet för vi inte tror oss bli accepterade för den vi är.Det bara sucks big time. Kram

Anmäl
2010-01-21 20:35 #25 av: EnaOlie

Personligen så mår jag inte dåligt över vad andra tycker om mig, jag har alltid varit en person som gått min egen väg, jag har dock redan från när jag var liten uppfattans som konstig för att jag har sett saker osv. Då hamnade man hos läkare osv.. Så det sitter i mig det där med att vara konstig. Som liten har jag sett människor i svarta kläder och så. Min farmor tyckte jag var normal för att hon själv "kunde se" men omgivningen blev snarare orolig, såsom exempeliv min mamma. Det blev tabubelagt hemma att prata om och man låtsades som ingenting. Till slut ledde väl det till den där rädslan om att man kanske är knäpp eller onormal.

Himla tråkigt att folk kan vara så dömande! Tror även många gånger att det handlar om rädsla, rädsla för det okända och okunskap. Min mamma var livrädd att få ett "onormalt" barn och därför blev det att man hemma inte pratade mycket om vad jag såg, men jag hade turen att ha en farmor och farfar som aldrig har sett mig som onormal eller konstig, där har jag alltid fått vara mig själv.

Anmäl
2010-01-21 20:44 #26 av: Skogselva

Eftersom alla människor är unika, så finns det ingen som olik den andra, den unika är den som är som alla andra... alltså borde man få vara den man är eftersom alla är likadana. Skrattande

Ursäkta min logik, den är inte så logisk alla gånger, men om alla är likdana så finns det ju inget som är onormalt, alltså inget som är fel. Det är ju rent av onormalt att vara som alla andra. Så på höger eller vänster passar alla in, hur "udda" de än må vara. (Säger jag, en konstig typ som aldrig varit normal. Flört)

Pernilla, värdinna för Månväsen ifokus och för Epoker ifokus. På månväsen kan ni just nu läsa om Den flygande holländaren, Spöken, m.m. och på Epoker finns att läsa om East India Trading Company och absint - men självklart mycket mer, bland annat stridvagnsspärrar och utdöda yrken!

Jag söker också medarbetare/artikelförfattare till båda sajterna. Är du intresserad av antingen Folktro eller Historia - eller kanske både och, så låt mig veta! Glad

Anmäl
2010-01-21 20:45 #27 av: [GunillaR]

Det där är nog ganska vanligt, att föräldrar "tystar ner" eftersom de känner sig osäkra på om det skulle vara skadligt för barnet, vilket jag anser som helt tokigt. För om barnet inte blir trott på så skapar ju detta en mycket stor osäkerhet inför framtiden.

Anmäl
2010-01-21 20:51 #28 av: Skogselva

#22 lurade mig till att bli sådär logisk, kunde inte låta bli att skriva ned mina tankar. Skäms

Pernilla, värdinna för Månväsen ifokus och för Epoker ifokus. På månväsen kan ni just nu läsa om Den flygande holländaren, Spöken, m.m. och på Epoker finns att läsa om East India Trading Company och absint - men självklart mycket mer, bland annat stridvagnsspärrar och utdöda yrken!

Jag söker också medarbetare/artikelförfattare till båda sajterna. Är du intresserad av antingen Folktro eller Historia - eller kanske både och, så låt mig veta! Glad

Anmäl
2010-01-21 20:55 #29 av: EnaOlie

Intressanta tankar du har Skogselva, jag tycker du verkar vara väldigt normal jag... ;-)

Anmäl
2010-01-21 20:57 #30 av: Pagan

Många som arbetar som medium - som jag läst/hört talas om, har blivit hämmade som små. Fått smäll på fingrarna för att människor i deras omgivning blivit rädda för det okända. Verkligen mycket tragiskt. Det är väl kanske en försvarsmekanism, att föräldrar värnat om sina små på det sätt de förmådde då. Men som Dr phil brukar säja "you do the best you can with the knowledge you have, when you know better you do better" (eller ngt liknande) Det är väl det bästa vi kan hoppas på. Att folk kan ta till sig att de gjorde fel och ändra sig i efterhand. Det hjälper ju inte barnet som blivit hämmat som liten men att i efterhand få en förklaring från sina rädda föräldrar skulle iallafall få mig att må lite bättre.

Anmäl
2010-01-21 20:59 #31 av: EnaOlie

Morgaine ja det har du helt rätt i.

Anmäl
2010-01-21 21:02 #32 av: Pagan

#28 förlåt för mitt dåliga inflytandeTungan ute

Anmäl
2010-01-21 21:02 #33 av: EnaOlie

Pagan, när det gäller min mor så var hon först ohc främst ganska ung när hon fick mig (19år) och det gjorde henne väldigt osäker som mor, särskilt när jag inte riktigt betedde mig som ett "normalt" barn ansågs ska bete sig denna osäkerhet var så skrämmande för henne att hon trodde att allt hon gjorde så gjorde hon det för mitt bästa. Men det blev ju inte helt som hon hade tänkt sig. Men men så kan det vara, jag tycker Dr Phil citatet var grymt bra!

Anmäl
2010-01-21 21:09 #34 av: Skogselva

#29 Haha, ja, på mitt eget lilla vis så. Skrattande

#32 Jag förlåter dig Flört

Pernilla, värdinna för Månväsen ifokus och för Epoker ifokus. På månväsen kan ni just nu läsa om Den flygande holländaren, Spöken, m.m. och på Epoker finns att läsa om East India Trading Company och absint - men självklart mycket mer, bland annat stridvagnsspärrar och utdöda yrken!

Jag söker också medarbetare/artikelförfattare till båda sajterna. Är du intresserad av antingen Folktro eller Historia - eller kanske både och, så låt mig veta! Glad

Anmäl
2010-01-21 21:14 #35 av: Pagan

Hur ställer hon sig till ditt sökande nu då? Du skrev att Farfar och farmor var mer förstående, har de kunnat hjälpa till att få din mor att se saker på ett annat sätt? När det gäller andligt sökande (eller hur vi ska beteckna det) så var ju det ett ganska flummigt, flowerpower begrepp lääänge. Jag tycker att detta ändrat sig ganska mycket senare år. Om det har att göra med alla program på tv eller svenska översättningar i bokform som dyker upp i riklig mängd eller om människor lärt sig mer och mer att söka svaren inom dem själva på ett mer aktivt sätt - kan ju ha fått även din mor att få större förståelse för det som inte är synligt för blotta ögat. Eller är det ett hopplöst projekt.

Anmäl
2010-01-21 21:25 #36 av: EnaOlie

Nej faktiskt så är min mor mycket mer öppen nu idag än vad hon var när jag var liten. Men tycker lite som att man inte ska "leka" med någon som man inte har så mycket kunskap med.

Farmor och farfar har alltid stöttat mig i detta, kanske för att farmor är synsk? Farmor tycker det är extra roligt att jag också kan se eller öppen eller vad man nu kan kalla det för! Så hon snarare uppmuntrar mig. :-)

Anmäl
2010-01-21 21:38 #37 av: Pagan

Härligt att höra.  Hon kanske också har sett Dr PhilFlört Det gäller ju nu då för dig som har gåvan att våga ge efter för den. Att du inte låter gamla känslor hindra dig. Jag läste Feng Shui för moder jord av Agneta Nyholm Wingqvist nyligen. Hon har med ett "kontrakt" i boken. Där hon säger till andevärden att jag vill vara ett redskap och vad hon förväntar sig och vilka regler hon ställer för detta "kontrakt" Hon menar att bara det goda ska komma till henne och att hon om detta ska fungera för båda parter förväntar sig att det goda ska hjälpa henne att hålla det onda borta. Om din rädsla kanske grundar sig på hur du ska stänga, menar jag, kanske du kan göra som hon. Själv har jag inte denna gåva, men jag kan ju tänka mig att det i början ter sig lite skrämmande. vem ställer villkoren? hur tar jag mig tillbaka? Vad kan jag, ska jag tillåta? Sylvia Browne menar att om du inte förstår budskapen du får från andevärlden får de helt enkelt skärpa till sig lite - om det är meningen att du ska agera utifrån dem. Kram

Anmäl
2010-01-21 21:45 #38 av: EnaOlie

Låter som en intressant bok som Agneta Nyholm har skrivit. Och ja, jag är nog lite rädd för att det ska komma negativa energier och förfölja en eller göra livet surt för en. Alla dessa frågor du skriver har jag i huvudet, därav min rädsla att våga gå hela vägen. Jag känner ju alltid av en närvaro, men jag låter den/ de inte kommunicera med mig för jag är för rädd över vad som ska hända och hur man på något vis skyddar sig själv. Sovrumsdörren ser jag alltid att ha stängt om maken inte är hemma och jag ska sova, jag klarar inte av att ha den öppen för de känner jag av den där närheten och är rädd för vad som kommer att hända, eller vad dessa energier/ andar/ guider har att säga. Vet inte riktigt hur jag ska tackla det hela. Så jag brukar alltid säga till dem varje dag att jag vill bli lämnad ifred, att jag är rädd och inte redo. Men den där närvaron som jag känner känns mer och mer tydlig för varje år som går, ja den känns som mycket starkare för varje år som går. Men jag är en fegis helt enkelt. Och hur vet man att det är något positivt och inte något negativt...

Likaså känner jag när jag ska duscha, då brukar jag be dem vara utanför badrummet och lämna mig ifred.

Hmm jag kanske ska ta och köpa den där boken. ;)

Anmäl
2010-01-21 21:58 #39 av: Pagan

ja, det låter ju onekligen som om du har det jobbigt med den närvaron, som du inte riktigt vet om du vågar lita på. Har du gått någon kurs i medial träning? jag vet ju att Jörgen Gustavsson var livrädd för andevärlden. Han arbetar ju med andevärlden idag och har kurser ang detta. Här på ifokus finns sajterna Övernaturligt och andlig utveckling bl.a kanske finns någon där som kan vägleda dig i detta. Kram

Anmäl
2010-01-21 22:01 #40 av: EnaOlie

Nej jag har faktiskt aldrig gått någon kurs! Ska kolla upp den där Jörgen Gustavsson! Tack snälla du för alla dina kloka råd.

Saken är den att jag inte tycker det är så jobbigt, jag är liksom van vid den där närvaron, men jag önskar att jag var mindre rädd för den bara. Men jag känner samtidigt att de accepterar och respekterar det jag säger plus att de faktiskt förstår att jag är rädd, så det är ju ett steg åt rätt riktning.

Får jag möjligtvis lägga till dig som vän här på sidan, du verkar vara så otroligt klok! :-)

Anmäl
2010-01-22 15:14 #41 av: Pagan

fniss, visst får du det.Skrattande

Anmäl
2010-01-22 16:06 #42 av: EnaOlie

Åh tack!! Så glad jag blir! Trevlig helg förresten, till er alla här på forumet!

Anmäl
2010-01-28 21:39 #43 av: Skogselva

Måste fråga om det här med andliga guider...

För jag förstår inte riktigt vad de är för något.

Som en skyddsängel? Det samma som ett totemdjur? En "random" ande? En förfader? Eller ett "väsen" som speciellt finns till som andlig guide?

 

Pernilla, värdinna för Månväsen ifokus och för Epoker ifokus. På månväsen kan ni just nu läsa om Den flygande holländaren, Spöken, m.m. och på Epoker finns att läsa om East India Trading Company och absint - men självklart mycket mer, bland annat stridvagnsspärrar och utdöda yrken!

Jag söker också medarbetare/artikelförfattare till båda sajterna. Är du intresserad av antingen Folktro eller Historia - eller kanske både och, så låt mig veta! Glad

Anmäl
2010-01-28 21:46 #44 av: [GunillaR]

Om våra andliga guider

Vi har alla vår andliga guide. Vi kan ha olika andliga guider genom livet beroende på vilket stadium i livet vi befinner oss i. De finns där som våra rådgivare och vägvisare. Det finns många olika slags andliga guider. Det finns både mänskliga och icke mänskliga varelser som vi kan få kontakt med och som kan hjälpa oss. Vem det är beror på den omständighet som råder i ditt liv vid den tidpunkt du söker hjälp och samarbete.

De mänskliga guiderna kan vara fysiskt levande eller döda. De som är levande är de individer som är ute ur sina kroppar. Detta händer ofta när vi sover. Det finns också individer som länge tränat på sin förmåga att medvetet lämna kroppen och stå till de högre världarnas tjänst. Detta kallas för astral projektion.

De som är döda är vanliga människor som kan vara familj, vänner etc. Det kan också vara individer som förbereder sig för reinkarnation eller tvärtom, de som förbereder sig på att växa in i den andliga världen.

De icke mänskliga guiderna kan vara änglar, devor, naturandar eller totemdjur.

Man kan dela upp guiderna i olika kategorier:

Mästarna
Dessa var mästare då de var inkarnerade på jorden och verkar därför också som mästare i den andliga världen. Dessa har uppsikt över tillväxten och den andliga utvecklingen hos ett stort antal människor.

Läkarna
Läkarna arbetar med vår hälsa och vårt välbefinnande. Alla som utvecklar sin  healingförmåga har en läkare till hjälp. Det kan vara någon som arbetade med healing/läkekonst då han eller hon vandrade på jorden.

Lärarna
Lärarna arbetar för att hjälpa till med våra studier och vår andliga tillväxt. Dessa hjälper oss att förstå filosofiska och existensiella frågor.

Kemisterna
Dessa arbetar med kroppens kemi. De hjälper oss att förändra och omvandla våra kroppar så att vi lättare kan anpassa oss till den andliga världen och därmed hantera högre vibrationer.

Beskyddarna
Beskyddarna tar ofta skepnaden av stora varelser med ett bestämt uppförande. Det kan vara indianer eller vikingar. Detta kan också vara våra totemdjur, såsom starka djur, t ex tigrar, elefanter eller björnar. Dessa ska man tillkalla när man vill ha större styrka och högre energi.

Budbärarna
Hjälper oss att utveckla vår intuitiva mottagningsförmåga, så att vi kan höra våra andliga guider. Dessa kan också användas som källa för information av olika medier.

Portvakterna
Försöker att hålla de negativa väsena borta när människorna öppna dörrar och portar till de inre världarna. De vaktar dörrarna och släpper bara igenom de ledarna som är lämpliga. De vaktar också de mediers kroppar som sätter sig i trance.

 

Anmäl
2010-01-28 21:50 #45 av: Skogselva

#44 Okej tack Glad

Pernilla, värdinna för Månväsen ifokus och för Epoker ifokus. På månväsen kan ni just nu läsa om Den flygande holländaren, Spöken, m.m. och på Epoker finns att läsa om East India Trading Company och absint - men självklart mycket mer, bland annat stridvagnsspärrar och utdöda yrken!

Jag söker också medarbetare/artikelförfattare till båda sajterna. Är du intresserad av antingen Folktro eller Historia - eller kanske både och, så låt mig veta! Glad

Anmäl
2010-01-29 01:57 #46 av: [GunillaR]

# 45 - Det finns på min hemsida, så jag bara kopierade av ;-)

Anmäl
2011-01-30 15:31 #47 av: christel70

Jättebra artiklar!!!

Tack för att du delar med dig av din kunskap, Gilla!

Har skickat dig pm för jag skulle gärna vilja ta del av ljudfilerna så att jag kan testa dessa meditationer!Kyss

Kram

Anmäl
2011-01-30 18:56 #48 av: [GunillaR]

# 47 - Hoppas det går bra med nedladdningen Glad

Anmäl
2011-01-30 20:35 #49 av: [Malinkonst]

Mycket interesant tråd  otrolig givande . tack gilla ska kolla det du skrivit och skriva senare så jag får länkarna till nedladning.

Jag föddes unik och ska dö unik inte som en kopia Skrattande

Enaolie Du är inte ensam och vara rädd. När jag började med allt så var jag så rädd, men jag fick små tecken. Så kom allt att lossna. ett medium lär dig mig då att helt stänga av. Det första som hände så att jag inte skulle stanna om jag blev för rädd.

Men som många här säger så är du kanske inte redo. Du får ett tecken när du är redo.  Jag har fått många tecken men nu har jag kommit ditt att jag delar med mig av min upplevlser.  Mitt andliga har nått sin topp. vill inte ha mer än jag har bar så här.

se tiden an och ditt tecken kommer om du är ämnad för detta.

Lycka till alla och hoppas att ni kan söka och finna er vishet. Er andliga guide.

M

 

 

 

 

 

Anmäl
2011-01-31 09:39 #50 av: Howliten

Jag mediterade till dina övningar igår Gilla. Mycket givande. Avslappning - Mittpelarövning (det brände och det kändes) - Mötet, vilket var mitt mål. Och det fungerade.

Promenaden och Visualiseringen ska jag göra ikväll tänkte jag. Förutsatt att det inte händer något galet förstås.

Tack för att du gjort inspelaningarna. Du har en behaglig röst.

Anmäl
2011-01-31 11:49 #51 av: [GunillaR]

# 50 - Så härligt att det fungerade för dig både med mittpelarövningen och mötet. Glad

Anmäl
2011-02-14 13:15 #52 av: Nella2

 

Hej Gunilla,

 

Jag såg din hemsida och blev väldig intresserad av dina inlägg om meditation och chakra. Det är nämligen så att jag har börjat meditera ganska nyligen, 2gg om dag ca:20 minuter. Jag använder mig av Transcendental meditation teknik som jag mer eller mindre håller på att lära mig i stort sätt via internet och hänvisningar som finns där.

Under den korta perioden jag har mediterat har det hänt ett antal olika saker som jag undrar över och tyvärr har ingen att prata om. För att göra mitt brev så kort som möjligt vill jag berätta till dig vilka upplevelse jag har fått erfara och jag verkligen hoppas att du kan hjälpa mig att förstå deras betydelse.

 

Redan vid andra gången jag mediterade "såg" jag en person, en varelse som var ganska likt mig fast det var inte jag. Det var en munk som var ganska likt mig själv när jag såg den på avståndet, när den kommer närmare är jag osäker om det är en man eller en kvinna och den person har en blick som är gammal i miljoner år. Den person är antar jag är min andliga guide som kommer inte varje gång jag mediterar men varje gång den kommer så kliver den in genom en och samma dörr. Ibland tar min andliga guide andra "varelse" med genom dörren och den som är mest förekommande är ett lejon som är väldigt snäll mot mig. När jag mediterar för det mesta ser jag mig själv att meditera i ett rum som har 2 fönster (starkt ljus kommer genom dem) och 1 dörr som min guide använder att komma in och ta besökare med sig.

 

Under en av mina meditationer "såg" jag mig själv som jag sitter och mediterar i rummet och detta lejon står framför mig, lyfter upp en tass och placerar den på min panna. Jag känner en pulserande energi och värme som sprider sig genom hela kroppen. Känslan är underbar och fantastiskt och jag känner en djup lycka och tacksamhet för att jag fick uppleva nånting så extra och utöver allt annat jag fick uppleva i mitt liv. Jag börjar gråta av lyckan och tacka Gud för denna upplevelse och sedan "ser" jag min andliga guide bokstavligen asgarva åt mig vilket gör mig att börja garva själv mitt i meditation och naturligtviss slutade med att jag kom ut ur mediteringen. Den underbara känslan fortsatte att hålla sig i kroppen ca:2 timmar efter att jag slutade meditera.

I min meditation kan jag ibland se andra människor som faktiskt har dött, det kan vara personer som jag hade nära relation med medan de var i livet eller allmänt kända människor som presidenter, skådespelare, författare etc. Under en av mina meditationer var ca:10 personer där och de alla hade en och samma budskap till mig. De vill hjälpa mig! Jag vet inte vad de vill hjälpa mig med och eftersom är de så många och betydelsefulla historiska person undrar jag i vilken knippa jag sitter egentligen när jag behöver så mycket samlat kraft för hjälp? Min fråga är kanske inte ens relevant och har ingen betydelse men jag kan inte låta bli att undra. Ibland kan jag "se" en annan person, tror att den har till och med "högre status" än min guide. Den person är gammal, bara går förbi mig när jag mediterar tittar på mig och utrycker sig med "hm". Säger ingenting annat. Jag vill också säga att jag under hela mitt liv har varit rädd för "spöken" och rädd för att dö, detta är jag inte längre. Den rädslan på nåt sätt bara försvann så fort jag började meditera och jag känner mig mycket lugnare på den punkten.

Jag känner inte att jag har "kallat" på någon av de personer, guider, eller lejonet utan de bara kommer medan jag mediterar. Ibland finns ingen av de där när jag mediterar och jag har ingen aning när de kommer nästa gång.

 

Jag är glad att det finns personer som du som vill dela av sina kunskaper och erfarenheter med andra.

Jag kommer att vara mycket tacksam om jag fick lite hjälp av dig samtidigt som jag förstår att min Mail är ganska långt och förstår om du inte har tid.

 

Tack på förhand/Nella2

 

Anmäl
2011-02-14 13:19 #53 av: Skogshumblan

Jätteintresserad Gilla!

Anmäl
2011-02-14 17:47 #54 av: [GunillaR]

Nella, välkommen hit och tack för din berättelse Glad

Det verkar ju som om du har träffat din andliga guide och även ditt totem Lejonet.

Det som du upplever är en Gudomlig Lycka, det kan inte vara annat, och jag vet att känslan egentligen inte går att beskriva med ord. Glad

Det verkar också som att du har öppnat en kanal där det strömmar in en massa själar som vill komma i kontakt med dig. Känner du att detta är ok? För det där kan ta väldigt mycket energi, speciellt som du precis öppnat upp dig.

Du får gärna ladda ner mina meditationer om du vill. Hör i så fall av dig via pm. Mittpelarövningen gör att man skyddar sig ifrån sådant som man inte vill släppa fram.

 

Anmäl
2011-02-14 17:49 #55 av: Pagan

Låter som du haft väldigt fina upplevelser Nella. Stort grattis. Vad är det för hjälp du fått via nätet? Något du kan tipsa om?

Anmäl
2011-02-15 08:57 #56 av: Navajolady

Tycker ni verka normala hela bunten i denna tråd,den enda tokiga här är väl den som just nu skriver inlägg nr 56Skrattande

Andliga guider ligger mig enormt varmt om hjärtat och jag har vuxit upp med min kära som under hela livet funnits med och även manifesterar sig ibland.Fokuserar mycket på just guider och kommer starta en kurs framöver för den som vill förstå kommunikationen och känna närheten till sin guide.

Till dom som känner rädsla inför guiderna kan jag bara säga att dom kommer enbart med kärlek och som flera skrivit här att man kanske inte är redo ännu för det stora mötet och det tar våra guider alltid hänsyn till och den dagen vi är mogen så kommer dom oss närmare om vi tillåter men det är alltid upp till oss ingen guide tvingar sig på någon men finns alltid där med sin värme och kärlek.

Fin hemsida du har Gunnilla R Glad

Allt gott i ljus till er!

Anmäl
2011-02-15 12:47 #57 av: [GunillaR]

# 56 - Välkommen hit Navajolady Glad

Vad säger du, finns där någon risk att Nella har öppnat upp sig för mycket och därför det kan komma för många själar till henne?

 

Anmäl
2011-02-15 12:57 #58 av: Nella2

 

Hej Gunilla,

 

Tack för ditt svar och tips:-)Inte visste jag att man har en totem dock det verkar att jag har flera för det är även ormar som kommer i min meditation och en fågel som jag flyger medJ.

Som sagt har jag precis börjat meditera och tycker att det ger mig mycket energi och vällbefinnande. Anledningen att jag börjat med meditation är framförallt att jag ska hitta till mig själv, det känns som att jag var bortrest i många år och har tappat kontakten. Jag vill också vara en bättre människa än jag är idag (inte dålig men vill vara bättreJ) och hitta vägen till "upplysningen". Som sagt många begrepp är nya för mig men det känns som att en ny värld öppnas och jag trivs så bra i den.

Jag kommer definitivt att höra av mig om jag märker att jag saknar kraft och ladda ner dina filer. Just nu tar jag en sak i taget och se vad händer.

Pagan: Som sagt blev jag intresserad av Transcendental meditation och googlade en hel del på detta. Hittade på internet mantra som man ska använda sig av samt filmer på själva meditationteknik. Verkar vara en riktigt positiv teknik som har många fördelar. Det finns även kurser som man kan gå på här i STHLM men kostar en hel del så jag är ute efter en ashram som har Transcendental meditation och hatha yoga där jag skulle vilja tillbringa några veckor under sommaren. Det lutar åt en resa till Indien. Någon som är intresserad ?:-)

P.S. Om du vill länkar angående TM kan jag skicka till dig.

 

Hälsningar Nella

Anmäl
2011-02-15 13:15 #59 av: Navajolady

#57 Har inte tänkt så långt på det men kanske kan hon ha öppnat upp och då får ju andevärlden fritt tillträde men eftersom man verkar respektera henne och håller distans så kan det mycket väl vara hennes guide lite svårt att avgöra det tror jag endast Nella kan göra och hon verkar helt klart mottaglig och jag hoppas Nella att du med tiden kan släppa rädslan Glad

Anmäl
2012-07-16 00:36 #60 av: Ruzicka

Jag bumpar upp den här tråden, och frågar om det är någon som vet var jag kan få tag på Gunillas ljudfiler?

Vad jag kan se är hon inte medlem längre, så jag kan ju inte skicka ett pm och fråga.. :/ Någon som sitter på dem, kanske, och kan dela med sig? Skrattande

Anmäl
2012-07-16 05:40 #61 av: [C Stark]

Tyvärr vet jag inte var man får tag på dessa ljudfiler, men jag kan tipsa om youtube om du är ute efter guidade meditationer, möte med guide, finn ditt inre... ja, you name it!

Glad

Anmäl
2012-07-16 12:16 #62 av: Ruzicka

Tack, CS! Jag kan tänka mig att det finns en del bra på YouTube, men det finns en hel del skit också.. Och så är det så himla svårt att välja! XD Har du något speciellt tips får du gärna länka. :)

Anmäl
2012-07-16 12:51 #63 av: [C Stark]

Oooohhh.... då måste jag få återkomma, vet ingen på rakt arm... det beror ju på vad du vill med den?

Anmäl
2012-07-16 13:20 #64 av: Ruzicka

Jag vill en himla massa olika saker! Men någonstans måste man börja, och jag tänkte att få kontakt med sin andliga guide (om jag nu har en sådan.. >.<) vore en bra början? Hur jag skall gå tillväga för att få den kontakten har jag ingen aning om, vilket är varför jag tänkte att Gunillas steg-för-stegmeditationer vore bra. Börja enkelt och sedan göra det svårare för sig. ^^

Anmäl
2012-07-16 13:22 #65 av: [C Stark]

Mmmm.. jag har några bra på lut, men hinner inte nu. Får skicka senare! Glad

Anmäl
2012-07-16 14:18 #66 av: Ruzicka

Tusen tack för hjälpen! Skrattande

Anmäl
2012-07-16 16:33 #67 av: Amandla

Ruzicka, du hittar en del tips inne på Övernaturligt: Hjälp-tråden.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.