Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Astrologi & Numerologi Aura & Chakra Bilderna i tarotleken Böcker - CD Dagens hälsningstråd Den nya Jorden Drömmar och drömtydning Energier och krafter Existensiellt och livsåskådning IFokus info Gott & Blandat Humor och skoj Kanalisering Köp, Byt & Sälj Meditation och avslappning Musik o Videor - Youtube Månadens/Veckans/dagens kort Orakel/änglakort Pendel och andra redskap Sajten och medlemmarna Snackistrådar - vi snackar om allt! Stenar och kristaller Symboler Tarotleken Tarotstjärnor Våra tarotlekar Tolkningar Totem och kraftdjur Tävlingar och lekar Universums Lagar Våra bilder och foto Våra egna berättelser Övningar
Energier och krafter

Själstecken - del 2

2010-03-01 13:20 #0 av: [GunillaR]

Här följer den intressanta fortsättningen om hur man delar upp själstecken i undergrupper. 
 Nu vet du med all säkerhet vilken energigrupp du tillhör, vilket elements kraft som driver dig. Inom varje energigrupp finns det tre olika sorters själstecken. Det finns tretton olika själstecken. Vart och ett av dem drivs och påverkas av en av de fem energigrupperna. De olika undergrupperna ser ut så här.

Undergrupper

 

ELD

Den Tllbakablickande själen
Den Drömmande själen
Den Stjärnklara själen

Dessa själars Eldenergigrupp drivs av och handlar utifrån känslor

 

JORD

Jägarsjälen
Den visionära själen
Krigarsjälen

Dessa själars Jordenergigrupp drivs av och handlar utifrån planering och strategier

 

 

LUFT

Resenärsjälen
Profetsjälen
Den Nyfödda själen

Dessa själars Luftenergigrupp drivs av och handlar utifrån frustration eller tvång

 

 

VATTEN

Sökarsjälen
Fredsmäklarsjälen
Den Gamla själen

Dessa själars Vattenenergigrupp drivs av och handlar utifrån utvärdering och kompromisser

 

 

SVAVEL

Den Mörka själen

Denna Svavelenergigrupp drivs av och handlar utifrån en önskan att förstöra

 

plutt.png

 

Här kommer några kortfattade beskrivningar om vad som är signifikant för respektive själstecken. Vi går i samma ordning som innan - Eld, Jord, Luft, Vatten och Svavel

eld1.jpg

 

Den tillbakablickande själen

Den tillbakablickande själen kan vara den som har svårast att själv se hur den verkligen är eftersom den är fångad i sina egna känslor. Den har extremt stark vilja och drivs i hög grad av sina känslor, vilket gör inlärning och tillväxt till en oerhört smärtsam process. (Jag vet - kom inte hit och visa mig!) Den tillbakablickande själen råkar ofta ut för missförstånd. När den tillbakablickande själen lär sig att öppna sina ögon och acceptera sig själv för vad den är, så kommer den att blomma som den mest lysande av alla blommor i trädgården.

Denna själ eftersträvar perfektionism i allting i livet. Eftersom livet inte är perfekt så kommer denna själ alltid att känna sig besviken när den rosa slöjan bleknar efter förväntningarna på omgivningen. Om denna själ kan lära sig att inte ha för höga förväntningar vare sig hos sig själv och hos omgivningen, så kan livet bli mycket lättare att uthärda.

Karaktärsdrag: Extremt idealistisk - hårt arbetande - överlevare - snäll och omtänksam när den söker uppmärksamhet och godkännande. Benägenhet att vara självupptagen på grund av sin fokusering på negativa upplevelser i det förflutna - missbelåten. Svårigheter att uttrycka känslor förutom i de stunder väldiga känsloutbrott äger rum. Ursäktar gärna sitt dåliga uppförande på ett dåligt mående.

Han/hon har ett enormt behov av att känna sig behövd, vilket tar sig uttryck i hjälpsamhet och omtänksamhet och att hjälpa andra, speciellt personer som står utanför familjen och ännu inte gjort honom/henne besviken. Om inte denna själ mognar så riskerar den att bli mera olycklig ju äldre den blir.

Relationer: I egenskap av en mycket behövande person, egensinnig och med stark vilja, som omedvetet söker efter perfektion, kan den Tillbakablickande Själen ha mycket svårt att uppnå någon känsla av personlig lycka. Hon/hon behöver en partner som kan se genom rosafärgade glasägon till det goda inuti.

Negativt: Att beskylla andra för sådant som går snett, att förneka sin egen skuld, att känna behov av perfektion och därmed försätta sig själv och andra i den omöjliga situationen att ständig bli besviken.

 

 

Den drömmande själen

Den drömmande själen har många vinnande egenskaper. Även när man är som mest frustrerad av alla dess virriga påhitt är det svårt att hålla fast vid några känslor av vrede mot den, eftersom dess avsikter vanligtvis är de bästa. Om du har en Drömmande själ i ditt liv, är det berikat.

Med tankar som ofta går i olika riktningar på samma gång kommer den Drömmande själen att behöva jobba med sin självdisciplin. I egenskap av Eldtecken har den en mycket stark vilja, men mer i tysthet. Dess eld och passion ligger väl dold.

Liksom andra Eldtecken drivs den Drömmande själen till handling av sina känslor, men dess egensinnighet och sedvanliga vägran att kompromissa är mycket mindre uppenbar än hos de andra själstecknen i gruppen.

Karaktärsdrag: Ambitiös men inte forcerad - idealistisk men ändå verklighetsnära. Har livlig fantasi och tendens att ge sig hän. Han/hon grubblar mycket och är ofta inne i sitt eget huvud. Han/hon är inte särskilt fysisk aktiv, speciellt inte med fysiskt ansträngande aktiviteter. Aktiviteter som promenader, cykling, lätt gymnastik eller yoga känns mycket mer lockande för denna själ. Denna Drömmande själ kan vara meditativ och snar till önsketänkande, är förväntansfull och hoppfull om livet. Undviker helst konflikter, men tar strid när den drivs av känslorna.

Han/hon kan vara hänsynsfull men också osäker på sig själv och därmed defensiv. Fantasin är god, liksom kvickhet och humor. Kreativ - älskar att måla eller sy, älskar människor, barn och djur. Omtänksam och önskar andra gott. Är en villig arbetare och hjälper gärna till där det behövs. Vill dock inte ha en myndighetsställning.

Relationer: Den Drömmande själen är förlåtande och tolerant och ofta fast besluten att se sin partner genom rosafärgade glasögon. Två Drömmande själar tillsammans kan leda till mer eller mindre katastrof. I ett förhållande behövs det minst en som är realistisk lagd och har kontakt med verkligheten.

Negativt: Att vara orealistisk och bli besviken på partnern om de rosafärgade glasögonen åker av; att inte alltid se saker och ting som de är och att anta att alla andra tänker likadant som den själv.

 

 

Den Stjärnklara själen

Den Stjärnklara själen för med sig ljus, skoj och skratt. Han/hon söker och behöver uppmärksamhet i rika mått, något som det för de flesta av oss inte alltid har möjlighet att ge. Han/hon kan bli känslosam och lättstött av uppfattad likgiltighet hos andra. Egot är den Stjärnklara själens akilleshäl eftersom dess behov att vara nummer ett kan överskugga det personliga självförtroendet, även om det är samma ego som användes på ett positivt sätt och driver den framåt och hjälper till att åstadkomma något. Om den inte är försiktig kan dess brist på introspektion sätta stopp för eller bromsa upp dess tillväxt, vilket kan orsaka en del svårigheter.

Liksom andra Eldtecken drivs den Stjärnklara själen av känslor. Den är egensinnig och ganska kompromissovillig, som andra Eldtecken. Den kan också framstå och uppfattas som dramatisk och som ett riktigt kraftverk av energi.

Karaktärsdrag: Talangfull - gladlynt - ofta naiv - snabb att återhämta sig från svåra situationer - alert - extremt optimistisk - intelligent - har stark utstrålning. Är principfast men ändå livfull och vanligtvis tursam. Den Stjärnklara själen utmärker sig inom den karriär den väljer och kan ofta bli välkänd och berömd. Många Stjärnklara själar tycker (i synnerhet som omogna) om att vara nummer ett, även i de mest betydelselösa sammanhang. Kan ha en dragning åt astronomi, astrologi eller frågor som har med planeterna att göra.

En Stjärnklar själ är ofta attraktiv, till och med vacker. Den är extremt tjurskallig och egensinnig och kan vara dramatisk till den grad att den avfärdas som sensationssökare av andra. Den lägger stor vikt vid och sätter stort värde på sitt eget och andras rykte. En Stjärnklar själ har en tendens att lägga sig i omloppsbana, att gå runt problemen för att lösa dem. Den tar ofta tid på sig att komma till saken och har en tendens till att förhala. Är underhållande och en god värd/värdinna, har vanligtvis sinne för humor, är självupptagen, behöver bli omtyckt eller älskad och känna sig uppskattad och speciell. Har vanligtvis svårt att skåda inåt och blir ofta förvirrad av sina egna handlingar. Blir emotionellt lätt sårad och har en tendens att ta allt personligt.

Relationer: Behöver en partner som är självsäker i det tysta och har gott självförtroende och som inte har något emot att sitta i baksätet. Partnern får inte heller känna sig hotad av den Stjärnklara själens starka personlighet. Driven av starka känslor kan den Stjärnklara själen drabbas av kraftiga humörsvängningar. Dessa känslomässiga hög- och lågvattenmärkena ser till att hålla dess partner på helspänn - vilket kan vara utmattande, men också spännande och roligt.

Negativt: Att vara alltför kontrollerande och alltför dramatisk för att tas på allvar. Att vara krävande och rentav behövande, ibland till den grad att den blir blind för andras behov, att vilja ha saker och ting på sitt sätt.

 

jord1.jpg

 

Jägarsjälen

Jägaren kan vara en utmanande och sant inspirerande personlighet som aktivt jobbar för att uppnå det den vill ha. I sin beslutsamhet att nå framgång kan den ibland oavsiktligt vara uttröttande, nedbrytande och skadlig för sin omgivning. Jägaren drivs till handling av ett behov att agera, planera och göra upp strategier. När Jägaren använder sin energi negativt är det ett av de svåraste och mest aggressiva själstecknen. När samma kraft används positivt är dt ett av de mest produktiva själstecknen - kreativt, energiskt och extremt kraftfullt.

Karaktärsdrag: Strävar mot sina mål - skrider till handling - är duktig och förslagen - tålmodig när det gäller egna behov. Är opportunist och kan därmed utnyttja andra människor och situationer. Undertrycker vrede för att sedan drabbas av vredesutbrott. Har svårt att dela med sig. Tycker om fysisk aktivitet och är en utomhusmänniska. Har ofta bättre kontakt med djur än med människor. Är en som spårar och som håller reda på människor och situationer.

Den kan vara en god familjeförsörjare, tänkare och planerare, vara pådrivande och ambitiös, men kan också vara extremt självmotiverad, självgående, dominant och krävande. Har starka instinkter, är rovgirig och söker omedvetet upp och använder andra själars energi för egen del. Tycker oftast att den "vet allt" och kan därmed uppfattas om arrogant av andra.

Relationer: Jägaren arbetar hårt i början på en relation för att vara allt som räknas som positivt och gott, är ofta charmerande och snäll, hänsynsfull och intresserad. Denna roll kan vara svår att upprätthålla och därmed kommer förhållandet att prövas förr eller senare. Det tar nämligen inte så lång tid för den rätta sidan att visa sig. Jägaren behöver någon med en stark men mera passiv natur, som kan ställa upp för att uppmuntra och beundra och ge näring till Jägarens ego.

Negativt: Att strunta i andras behov och ha svårt för att lära sig att dela med sig. Jägaren är en själ som i hög grad är inne i sitt eget jag och i sina egna behov, ofta på bekostnad av andra. Jägaren kan arbeta seriöst för andras rättigheter så länge det gynnar dess egna personliga intressen.

 

Den visionära själen

Den Visionära själen är den bästa vän man kan tänka sig. Den är lojal och intresserad och ger sällan upp relationen med någon. Han/hon hör av sig även om du försummar honom/henne. Detta gör att den lätt utnyttjas och kan då bli extremt sårad av andras synbara okänslighet eller likgiltighet. Den Visionära själen är förlåtande och sällan långsint.

Den drivs till handling av att planera och göra upp strategier och känner behov av att verkligen genomföra dem, precis som alla Jordtecken gör.

Karaktärsdrag: Goda instinkter, men svårt att lita på andra och på andras instinkter. Är intuitiv, förstående, medkännande, empatisk, kan bli en bra healer. Har kontakt med andlinga ting och med sin själ, befinner sig i ett undermedvetet tillstånd av medvetenhet. Är klok och begåvad och kan vara resonabel. Har en stor vision och är mycket insiktsfull. Den kan vara djup på ett sätt som överraskar till och med den själv. Är en klarsynt och god människokännare, med en tendens till dagdrömmeri. Har en tendens att skjuta upp saker och ting vid svåra situationer innan beslut fattas om nödvändiga åtgärder.

Är en tänkare med hög moral, vetgirig och utrustad med ett rikt mått av sunt förnuft. En planerare som är spekulativ och ifrågasättande. Har en tendens att bli deprimerad av sin egen livssituation, men är samtidigt hoppfull - två motsägelser. Är beskyddande gentemot familj, vänner och kollegor. Är dock inte alltid så bra på att hantera pengar och materiell tillväxt, vilket kan medföra svårigheter med ekonomin.

Relationer: En Visionär själ behöver en partner som är praktisk och står med båda fötterna på jorden. Behöver beskyddas och kan ofta känna sig sårbar i okända farvatten. Avskyr att bli kontrollerad. Är en bra hemmabyggare som med hjälp av planering och strategier skapar en perfekt omgivning.

Negativt: Kan tillåta en stark partner att ifrågasätta dessa instinkter, är ofta opraktisk med pengar och har en tendens att spendera för mycket. Behöver ofta ständiga känslomässiga försäkringar, vilket kan vara ansträngande i ett förhållande.

 

Krigarsjälen

Krigarpersonligheten brukar i allmänhet utmärka sig och kan av en del uppfattas som skrämmande. Finns ofta i förgrunden av varje aktion. Han/hon är stark och stabil och helt pålitlig och en bra person att ha på sin sida i en kamp. Krigaren för in sunt förnuft i varje situation och agerar även när andra är osäkra eller rädda.

Jordgruppens drift att planera, göra upp strategier och handla är mycket tydlig hos Krigaren. Krigaren kan som omogen vara fördomsfull i sina krav på andra, i synnerhet när det gäller dess uppfattning om vad som är rätt beteende. Som mogen kan Krigaren lära sig att den enbart kan kontrollera sitt eget beteende och att han/hon inte är till för att bestämma över andra. Denna kan vara en svår och besvärlig läxa.

Karaktärsdrag: Stridslust - mod - strategi och beslutsamhet. Är hängiven och observant. Kan uppfattas som hårdhjärtad av omgivningen. Är öppenhjärtig och hänsynsfull. Uppskattar ordning och hårt arbete.

Krigarsjälen är exakt, metodisk, nyfiken, minutiös, fordrande, krävande och disciplinerad. Kan vara petig och principfast, grundlig och noggrann, vilket ibland kan vara påfrestande för omgivningen. Ärlighet och rättvisa är mycket starka karaktärsdrag hos krigaren.

Relationer: Krigarsjälen älskar sällskap och är vanligtvis social. Har dock tendens att hålla sina inre känslor för sig själv tills den känner tillit för motparten. Familjen och hemmet kommer i första hand. Personliga relationer är viktiga och bygger på tillit. Behöver en partner som först och främst är lojal, centrerad och säker på sig själv - måste förstå och beskydda Krigarens sårbarhet.

Negativt: Att vara alltför kontrollerande och tro att den vet vad som är bäst för andra, att vara för stelbent i sina krav på ett korrekt uppträdande.

 

luft1.jpg

 

Resenärssjälen

Resenären har stora svårigheter att binda sig och tror oftast att gräset är grönare på andra sidan. Därmed kan den missa det uppenbara som finns rakt framför näsan och inte se detta förrän det är för sent. Med ålder och erfarenhet kan Resenären bli mindre rädd att engagera sig på ett positivt sätt. Arbete eller karriär är viktigt och inom dessa områden är Resenären långt mer beslutsam och engagerad och brukar i allmänhet utmärka sig inom det yrke den har valt.

Resenären tillhör energigruppen Luft och drivs till handling av ett behov att ge uttryck för frustration eller förtryck, och är den i gruppen som troligast ger utlopp åt den frustrationen. Detta är inte nödvändigtvis något dåligt, så länge som frustrationen inte är aggressiv.

Karaktärsdrag: Upptäcksresande - god historieberättare - drömmare och utforskare. Har en tendens att strunta i känslomässiga frågor och ibland begrava huvudet i sanden inför det obekväma och hoppas att problemen löser sig av sig självt. Är intuitiv och har ofta känsla för mediala fenomen. Gillar film eftersom den för Resenären till andra dimensioner och till andra platser. Resenären kan passa som säljare.

Resenären är en romantiker och kan vara mycket känslofull men också ombytlig, framför allt som ung. Tycker om att vara aktiv och på språng. Hemmet är av mindre betydelse eftersom Resenären ständigt söker en viss spänning. Hemmet kan dock fungera som en statussymbol ibland. Resenären är en vandrare både fysiskt och mentalt. Bra kommunikatör. Är mer intresserad av vad som händer ute i världen än det som händer på nära håll.

Relationer: Resenären tycker om att bli förälskad, men när nyhetens behag falnar är han/hon redo att förälska sig igen, i någon annan. Gifter sig gärna eftersom den är en stor romantiker, men gifter sig om och om igen och varje gång är "den rätta". Behöver en självständig partner som inte har något emot dess flirtiga natur. Slår sig i regel till ro i fyrtiofemårsåldern eller senare, då den lättare kan acceptera det ansvar som den tidigare har undvikit.

Negativt: Att oavsiktligt vara okänslig för partnerns känslor, att vägra ta itu med känslomässiga frågor, att tro att gräset är grönare någon annanstans.

 

 

Profetsjälen

Profetsjälen är kanske den blidaste av alla själar. Den är goda avsikter och känner stor tillit till andra, vilket ofta kan leda till personliga besvikelser och olycka. Den är osjälvisk och ibland på gränsen till självutplånande. Profetsjälen visar sällan någon aggression, men se upp när den gör detta! Profeten ställer upp för andra vid sjukdom och dåligt mående och vill alltid andras bästa.

Profeten, som tillhör energigruppen Luft, drivs till handling enbart på grund av frustration eller förtryck och kan ta itu med eventuella aggressiva eller frustrerade känslor på ett lugnare och mer balanserat sätt en de båda andra tecknen i gruppen.

Karaktärsdrag: Tro på Gud - inre vetande - sann kontakt med sitt andliga jag. Känslig, intuitiv, omtänksam och snäll; oroar sig för andra och för världen mycket mer än sig själv. Har tendens att söka arbetsuppgifter inom tjänstesektorn. Har en mystisk och tyst sida och är bra på att förutse andra människors känslor.

Profetsjälen söker vishet men är inte nödvändigtvis vis. Kan vara ganska egensinnig. Mycket tillitsfull och accepterande mot andra, men kan ibland vara passiv till den grad att andra tillåts dra fördel av dess godhet. Är familjeorienterad och för det mesta nöjd med livet.

Relationer: Familjen är viktigast för Profetsjälen. Han/hon behöver en partner som också är familjeorienterad och villigt deltar i familje- eller föräldraprocessen.

Negativt: Att dras till de behövande, dvs plågade själarna. En Tillbakablickande själ skulle till exempel dras till Profeten, men det skulle vara en farlig kombination för dem båda eftersom Profeten skulle ge, till nackdel för sig själv och den Tillbakablickande själen skulle ta, också till nackdelen för sig själv.

Den nyfödda själen

Den nyfödda själen är en själ som övervägande visar tolerans mot och acceptans av andra. Den är dock inte någon enkel motståndare utan kan bita ifrån när den måste. Ändå är den lätta att tycka om och i allmänhet behaglig att ha att göra med.

Karaktärsdrag: Naiv - uppenbar - lätt att tolka - lättpåverkad - vetgirig och frågvis om andra, men på ett positivt sätt. Ungdomlig och intresserad av det mesta, har svårt att bevara hemligheter. Benägen att skvallra, men utan någon elakhet eller viljan att skada. Nyfiken och kan vara okänslig utan att mena illa. Kan uppfattas som omogen. Nyskapande, originell och klurig. Gillar att vara trendsättare.

Den Nyfödda själen kan vara känslosam och är ofta svår att kontrollera. Okonventionell, oskuldsfull, öppen, foglig, djärv, mjuk och känslig. Har lätt att få vänner och förmåga att bevara en vänskap. Tycker om att vara till lags och passar lätt in i de flesta sammanhang.

Relationer: Denna själ är extremt avspänd vilket kan vara problematiskt för en del själstecken. Är ibland ambivalent, i synnerhet i viktiga frågor. Fogar sig gärna efter en starkare partner. Är impulsiv och blir lätt förälskad, men går in i relationen med avsikt att den ska bestå.

Negativt: Att brista i uppmärksamhet och ryckas med av sina egna aktiviteter; att i sin önskan att tycka om och bli omtyckt av andra strunta i sina instinkter och ibland missbedöma andra människors karaktär.

 

vatten1.jpg

 

Sökarsjälen

Sökaren kan vara ganska svår att lära känna eftersom det pågår mycket inom den som den har svårt att dela med sig av. Denna själ är underbar att umgås med på en fest eftersom den har mycket att säga och vanligtvis är informerad. Sökaren tillhör energigruppen Vatten och drivs till handling av ett behov att utvärdera och kompromissa. Sökaren gör i allmänhet som den vill, men kommer att försöka utvärdera en situation utifrån sitt eget sätt att tänka och finna någon sorts kompromiss med andra.

Karaktärsdrag: Vetgirig - vill prova nya saker - frågvis och nyfiken. Osäkerhet och dålig självkänsla som Sökaren gärna döljer. Principfast, självbehärskad och kan förefalla känslokall och likgiltig. Extremt introspektiv och kan inom sig själv vara kritisk mot andra. Rationell, intuitiv, slutledande och utvärderande. Kan bli aggressiv och argumenterande när den drivs till det. Älskar utmaningar och är bra på att kompromissa. Älskar böcker och musik, filmer och konst och är en sällskapsmänniska.

Sökaren kan vara självgod, är girig i sin jakt på kunskap. Tycker om att samla på fakta. Ser sig själv som en filosof och är bra som lärare men håller sig känslomässigt distanserad från eleverna. Tycker om att vistas bland intellektuella. Känner vanligtvis många människor men ha få nära vänner. Som omogen kommer Sökaren att ha en tendens att utnyttja människor till sin egen fördel, ibland utan hänsyn till andras känslor. Mognad förändrar detta.

Relationer: Personligt engagemang skrämmer Sökaren, som sällan tar första steget. Lämplig partner är en lugnt beslutsam själstyp. När den väl binder sig blir den en god make/maka.

Negativt: Att hålla igen, framstå som ganska avvaktande eller reserverad, undanhållande. Mognad kan förändra detta men bara med största ansträngning från dess sida.

Fredsmäklaren

Fredsmäklaren i energigruppen Vatten kommer att sträva efter at vara till lags, att kompromissa på alla upptänkliga sätt. Den anstränger sig alltid för att göra det rätta, ofta på sin egen bekostnad.

Karaktärsdrag: Stillsam - lugn - fridfull - mentalt rofylld- utvärderande i allt den gör. Avskyr krig och konflikter och gör ofta vad som helst för att bevara freden, även om den själv blir lidande av det. Kan lätt framstå som en martyr. Mycket vänskaplig, men också mycket blyg, försonande och har behov av att känna samhörighet. Är naturligtvis en bra medlare och förhandlare. Passar bra som terapeut eller rådgivare.

Fredsmäklaren behöver ge och ta, tycker om att överbrygga meningsskiljaktigheter. Är extremt diplomatisk och ger i allmänhet goda råd. Utmärkt som talesman, en bra konsult. Bryr sig inte om vad som är rätt eller fel, är mycket tillitsfull och alltid trovärdig. Har sinne för humor och kan vara mycket kreativ.

Relationer: Fredsmäklaren letar efter en partner som är lyhörd kan kan "ställa in sig" på dess våglängd. Behöver inte någon argumenterande eller splittrande person, men dras ofta till såda på grund av sitt behov att känna sig värdefull som medlare.

Negativt: Att användas som en bricka i andra människors spel; att förvänta sig att andra har samma värderingar som den. Fredsmäklaren riskerar att bli någon som andra trampar på.

 

Den Gamla själen

Den Gamla själen är lätt att känna igen, vanligtvis kompromissande och villig att lyssna, och den har en lågmäld känsla av vetande som drar till sig dem som söker goda råd. En Gammal själ kan man alltid lita på i tider av verklig kris.

Den Gamla själen, från energigruppen Vatten, drivs av en kraft som inspirerar och manar den att utvärdera och kompromissa, ofta till ytterligheter. Detta kan få den att slå knut på sig själv i sina försöka att fatta de rätta besluten i sitt liv, vilket ibland kan paralysera den.

Karaktärsdrag: Klyftig - skicklig - andlig - avancerad. Kan vara konservativ och uppskattar traditioner. Den är öppen och lojal och kan vara mycket tolerant, men ibland också extremt intolerant och fördomsfull. Kan vara en vanemänniska. Mogen, klok, tycker om sällskap men också att vara ensam. Kan ofta vara motsägelsefull i sitt agerande.

En Gammal själ kan delta i vilket samtal som helst, är intresserad av de flesta ämnen och en god lyssnare. Tar lite tid på sig att få vänner. Är extremt beslutsam och hårt arbetande. Avskyr orättvisor och är beskyddande gentemot familj och nära vänner.

Relationer: Den Gamla själen är oerhört självständig och kan leva ensam, men tycker om sällskap och har därmed en dragning åt långvariga relationer eller äktenskap. Behöver en partner som är lojal och hög moral. Tycker om stabilitet både i hemmet och på arbetet. Lämplig partner kan vara Resenärssjäl eller den Nyfödda själen.

Negativt: Att bli irriterad och otålig; att vara alltför kontrollerande; att lätt bli frustrerad över vad som uppfattas som dumt eller okunnigt beteende; att kräva att andra ska hålla samma nivå sen den själv.

 

svavel1.jpg

 

Den Mörka själen

Ytterst få av oss skulle hävda att vi känner en själ som den Mörka själen, men det är svårt att vara säker eftersom den här själens sluga natur hjälper den att gömma sig. Vi kan sällan känna igen den förrän dess fruktansvärda skugga faller över oss och skadan redan är skedd.

Den Mörka själen, från energigruppen Svavel, drivs till handling enbart på grund av ondskans inflytande. Den Mörka själen förstör och söndrar och njuter av varje mörkt ögonblick. Till skillnad från de andra fyra energigrupperna, med de tre mycket individuella själstecken från samma energi, finns bara ett själstecken i Svavelgruppen. Dock skulle man kunna säga att det finns tre olika nivåer och typer; två uppenbara och extrema och en mer balanserad och mycket mindre självklar. De är alla Mörka, men med olika intensitet och nyans.

Karaktärsdrag: Ond - olycksbådande - alltid begravd i mörka tankar - tjurig - arg - ständigt på dåligt humör - vresig - oupplyst  - med en frånvaro av ljus. Listig och elak, extremt illvillig, slug, hatisk, höljd i dunkel och föraktfull mot allt som sprider ljus. Lever på den mörka sidan, tänker aldrig på andra utom på hur de kan utnyttjas. Är fullständigt självupptagen, grym, illasinnad, ondskefull, omoralisk, fördömande, fördömd, orättfärdig, demonisk. Missnöjd, tjurig, snart itll vredesutbrott - Fördärvad.

Den Mörka själen begår villigt fruktansvärda handlingar mot andra, även personer som står den nära. Den är depraverad, nedrig, ojust, skamlös, usel, obscen, omänskligt grym. En mörk själ blir upphetsad av syndfulla handlingar och har kommit hit till jorden för att frossa i och hänge sig åt moraliskt fördärv, för att avsiktligt manipulera för att förinta ljus och sanning och godhet, och den livnär sig länge och glupskt på alla varelsers fruktan.

Relationer: En Mörk själ har behov att hålla sig dold och kommer genom sin stora list att finna många villiga offer att slå ner på. Inget förhållande med den här själen kan bestå och alla som knyter ett band till den kommer att drabbas så hårt att de inte står att känna igen, eftersom den kommer att försöka fördärva alla som kommer den nära. En Mörk själ föraktar ljus och kommer att söka efter sätt att utplåna det, ofta genom att vanhelga eller vålla dödsfall.

Faror: Att möta en själ som är rent ljus och omöjlig att fördärva.

 

guldplutt.png

Gilla i mars 2010

 

Anmäl
2010-03-01 13:25 #1 av: [GunillaR]

Själv tillhör jag Eld och Den Stjärnklara Själen. Finns absolut ingen tvekan om detta.

 

Anmäl
2010-03-01 13:46 #2 av: NessaInglorion

Här blev det en liten konflikt som det blev när man skulle bestämma vilket tecken man tillhör.

Känner starkt att jag är både Profetsjälen (luft) och Den Gamla Själen (vatten). Båda två förklarar väldigt bra vem jag är och hur jag agerar. Det enda jag inte kan ta till mig är en tro på Gud, för det gör jag inte, inte den kristna guden iallafall. Jag tror på naturen och alla dess väsen.

Jätteintressant Gilla! Glad

Anmäl
2010-03-01 16:39 #3 av: [Spanaren]

Mycket som stämmer in i mitt jordtecken.

Tack Gilla för fin artikel/ kram Spanaren

Anmäl
2010-03-01 17:36 #4 av: Elpida

Mycket intressant!!! Själv kan jag nog placera in mig både i Den gamla själen/Vatten och den visionära själen i Jord. Ändå så jag mig som en klar Luft i första delen...???

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

Anmäl
2010-03-01 17:48 #5 av: Pagan

Jag får nog läsa igenom 1&2 riktigt ordentligt, känns som att det fanns lite av mig i fler. Men så har jag ju bara haft 42år att lära känna mig själv, det är ju inte alls tillräckligtFlört

Anmäl
2010-03-01 18:37 #6 av: [GunillaR]

# 5 - Det tar för det mesta flera liv för att lära känna sig själv Flört

Anmäl
2010-03-01 21:06 #7 av: Elpida

# 5 o 6 Jag tycker det man l'r sig ngt nytt varje vecka, o ibland tror man att man hajjat en grej - bara f;r att ;verraska sig sj;lv....*urs;kta mitt tangentbord...Tyst)

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

Anmäl
2010-03-02 18:19 #8 av: nillanb

Mycket intressant det här !

Har träffat på en sådan där Mörk Själ !

Manipulativ, destruktiv, lismande lögnare....

Det tog en stund att se igenom fasaden... *alltid leende, vänlig men styrande och med mycket otäcka ögon* även om intutionen sa, Spring åt andra hållet !

Anmäl
2010-03-02 19:38 #9 av: [GunillaR]

# 8 - Jo jag har också råkat ut för, faktist mer än en. Men jag kommer särskilt ihåg en kvinna som jag hade haft kontakt med på internet, bl a genom en grafikkurs. Hon var på besök i Malmö till en annan som också deltog på kursen och så kom de två på besök till mig över en kopp kaffe. När jag öppnade dörren så var det som jag drogs in i ett svart hål, en svart vägg som fullständigt tog andan ur mig. Jag var inte beredd.

Man kan omge sig med ett slags skydd enbart för att man inte ska förloga någon energi. Men det är jättejobbigt. Hua Tyst

Anmäl
2010-03-03 10:30 #10 av: NessaInglorion

Jag kan inte säga med säkerhet att jag har träffat på en mörk själ men jag har mina misstankar... Hu! Rynkar på näsan

Anmäl
2010-03-03 12:11 #11 av: [GunillaR]

# 10 - När du gör detta, då är du säker!

Anmäl
2010-03-03 12:40 #12 av: NessaInglorion

#11 Hmmm, kan det vara en blandning jag träffat på? Vissa drag är bara såååå vidriga hos den här människan.

Anmäl
2010-03-03 17:32 #13 av: [GunillaR]

# 12 - Har du träffat personen på nära håll, så pass att du kännt av auran?

 

Anmäl
2010-03-03 19:17 #14 av: [Linda-E]

Måste ta och läsa detta när jag får tid. Intressant.

Anmäl
2010-03-04 01:31 #15 av: Zynell

Väldigt intressant! :)

Jag är född i tvillingarnas tecken dsv luftens element.

Men här verkar jag vara väldigt mycket eld. Defintivt en person som lever på sina känslor. :P Verkar vara en liten blandning av tillbakablickaren samt drömmaren under Eld, fast det lutar mest mot drömmaren.

Anmäl
2010-03-04 18:58 #16 av: Isa56

Jag kan inte bestämma mig. Jag är född i Oxens tecken: alltså jord

Men här väger jag mest mellan luft eller vatten. Får nog grunna en stund på det. "Profetsjälen" eller "Den gamla själen"

Isa

"Om du inte gillar något, ändra det. Om du inte kan ändra det, ändra din attityd. Beklaga dig inte. " Maya Angelou"                                                                 Medarbetare på Tarot

Anmäl
2010-03-05 09:48 #17 av: NessaInglorion

#13 Ja men jag har inte umgåtts med henne på flera år. Vi var väldigt bra vänner men sedan var det precis som att jag inte kunde tåla henne! Det gick väldigt snabbt. Hon är extremt manipulativ och älskar att förstöra för andra för sin egen vinnings skull. Dessutom en egoist av stora mått. Vad jag har hört så har hon inte förändrats ett jota.

Anmäl
2010-03-05 11:50 #18 av: [GunillaR]

# 17 - Det låter som en mörk själ. De kan oftast manipulera så att man tror att man har en vän och så plötsligt får man kniven i ryggen. Eller om man inte skulle göra exakt som personen vill eller säger, då förvandlas denna till sitt rätta jag och avslöjar sig direkt.

Anmäl
2010-03-05 11:55 #19 av: NessaInglorion

#18 EXAKT! Hon kunde inte tåla att folk agerade utefter vad de själva ville, ifrågasatte allt. Hade inga problem med att försöka stjäla sina vänners pojkvänner (trots att hon själv hade ett förhållande) men om någon tittade bara en sekund för länge på hennes pojkvän eller var lite för trevlig mot honom då tog det hus i helvete. Jag ryser bara jag tänker på henne. Hu! Hon var dessutom expert på att ge vänliga människor dåligt samvete pga sin manipulativa natur. Usch! Jag tycker så illa om henne och är såååå glad över att hon inte finns i mitt liv längre.

Anmäl
2010-03-05 12:00 #20 av: [GunillaR]

# 19 - Märker du att du förlorar energi bara genom att tänka på henne?

Anmäl
2010-03-05 12:02 #21 av: NessaInglorion

#20 Jaa... fy! Det är därför jag tänker på henne så sällan men ibland kan jag bli påmind om hennes beteende och negativa energi och jag träffar på någon som har ett liknande beteende.

Anmäl
2010-03-05 12:39 #22 av: [GunillaR]

# 21 - Jo jag vet :-) Men man får då styra sina tankar till något trevligare.

Och så är det ju så att vi träffar vissa människor av en viss anledning, även de mörka. De drar fram sidor hos en som vi behöver konfronteras med och förstå.  

Men - om vi inte har klarat upp det där som den första kom för att få oss att förstå, då kommer vi träffa dessa obehaglingar tills vi är klara med vårt karma och har fått insikter.

 

Anmäl
2010-03-05 12:47 #23 av: NessaInglorion

#22 Ja jag är övertygad om att alla människor vi träffar, träffar vi av en anledning så ja, jag har blivit mer på min vakt när det gäller vissa typer av människor och jag har med åren också blivit mycket mer känslig för folks sinnesstämningar.

Anmäl
2010-05-16 15:48 #24 av: [GunillaR]

Puttar upp denna artikel igen.

Jag har nämligen kommit i kontakt med en mörk själ, en person som jag känner sedan förut. Jag tänkte mig inte för då hon för några månader sedan kom in på en sajt på iFokus. Dum som jag var så försökte jag varna några personer för henne men det fick jag bara skit för.

Jag underskattade återigen vad denna person är kapabel till att göra. Nu hämnas hon och skyr inga medel. Det värsta är att jag mår fruktansvärt dåligt av detta eftersom jag känner att hennes mörkhet kryper in i mig mot min vilja. Man kan aldrig vinna en kamp mot en sådan människa och jag var så in i bänken dum som lade min näsa i blöt då för någon månad sedan.

Jag tror jag ska gå in och be om healing på healingsajten för detta är inget jag kan klara själv. Hua!

 

Anmäl
2010-05-16 15:54 #25 av: nillanb

Fyy Gilla den känslan att mörkret är så starkt påtaglig från en sådan själ gör att man fylls av oro, olust kanske till och med ångest.

Jag sänder dig ljus Kyss

Anmäl
2010-05-16 15:59 #26 av: [GunillaR]

Tack nillan! Jag har precis skrivit till healingsajten. Kanske jag kan lära mig nu att hålla fingrarna borta från de människor som jag vet är mörka. Blir lite arg på mig själv.

Anmäl
2010-05-16 16:22 #27 av: Pagan

Låter inte trevligt detta Gilla. Hoppas verkligen du kan få hjälp. Vi finns här för dig det vet du. kram

Anmäl
2010-05-16 19:10 #28 av: fridelfina

Gilla, för en del år sen när jag var så mycket bräckligare än nu, behövde jag ofta skärma av för de negativa människorna i min närhet. Jag brukade göra en meditation med en stor rosa bubbla omkring mig där bara goda energier kunde komma in som stöd och de negativa strålade tillbaka på dem som sände dem. Sen hade jag kvar bubblan så länge jag kände att jag behövde den, som en sorts sköld.

Kram och en massa goda energier skickar jag till dig!

   
Anmäl
2010-07-04 17:43 #29 av: [GunillaR]

Puttar upp denna också!

Anmäl
2010-07-11 17:54 #30 av: [Sharp]

Den gamla själen (vatten) och Den drömmande själen (eld).

Min mamma är helt glasklart den tillbakablickande själen. Flört Huaa

Anmäl
2011-07-13 14:10 #31 av: [GunillaR]

Lyfter fram denna artikel för nya medlemmar.

Anmäl
2011-07-15 21:39 #32 av: Skogshumblan

Har läst båda artiklarna, men bara det som hör till mitt element (jord) och jag bara nickar instämmande. Jag är så mycket jord man kan bli!
Ser att det är mycket av visionära själen i mig men vill grunna och läsa mer innan jag säger mer än jag står för :)

Anmäl
2011-08-01 17:02 #33 av: johaanaaaa

jag är eld men känner igen mig i alla tre själar som ingår i elden, kan man vara alla tre?

Anmäl
2011-08-01 17:23 #34 av: [GunillaR]

# 33 - Nej du kan bara vara en, om jag tolkat rätt.

 

Anmäl
2011-08-02 17:15 #35 av: fridelfina

Läste om den visionära och hittade ett stavfel.

Relationer: En Visionär själ behöver en partner som är praktisk och står med båda fötterna på morden. ObestämdTungan ute

   
Anmäl
2011-08-02 17:48 #36 av: [GunillaR]

# 35 - Oj oj då. Ska köpa ett nytt tangentbord Tungan ute

Anmäl
2011-08-02 17:52 #37 av: Isa56

Hehe. Flört Vad skönt det inte är bara jag som har ett konstigt tangentbord.Oskyldig

"Om du inte gillar något, ändra det. Om du inte kan ändra det, ändra din attityd. Beklaga dig inte. " Maya Angelou"                                                                 Medarbetare på Tarot

Anmäl
2011-08-15 18:53 #38 av: Amandla

Det är verkligen ett intressant ämne! Jag har boken och rekommenderar den varmt. Jag är en Gammal Själ och lejon. Tänk på att man föds i olika stjärntecken i olika liv, själstecknet däremot är detsamma Flört

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2011-08-16 11:33 #39 av: [GunillaR]

Visst är detta spännande! Flört

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.