Annons:
Etiketterartiklarenergier
Läst 16447 ggr
[GunillaR]
2010-02-26 19:59

Själstecken del 1

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

De astrologiska tecknen har vi ju alla hört talas om, att vi tillhör ett tecken beroende på under vilken tid på året vi har vår födelsedag. Till exempel kan vi säga att Lejon är väldigt energiska, Kräftor är känsliga och Oxar är jordnära. Men nu ska vi tala om något annat, nämligen själstecken – vad vi tillhör för grupp av själar. Har du någonsin funderat på varför vissa människor och även du själv reagerar på ett visst sätt i vissa situationer? Även om du är medveten om att du reagerar på ett

Varför söker jag alltid efter samma typ av partner?

Varför blir hon alltid så otroligt arg?

Varför är han alltid så dominant?

Varför är de som de är?

Varför är jag som jag är?

ruta.png

De personer som vi lever närmast lär vi ju också att känna bäst. Förutom familjemedlemmarna så kan det vara nära vänner och arbetskollegor. Vissa sidor av varandra har vi mycket svårt att acceptera trots att vi försöker, trots att vi är medvetna om fallgroparna. Vissa personer kan aldrig leva tillsammans trots att de älskar varandra. Trots känslorna som finns mellan dem så finns där så stora motsättningar så att det kanske inte går att fortsätta förhållandet. Men om man lär sig om att vi är olika och accepterar varandras olikheter så kan vi lära oss att leva tillsammans, att arbeta tillsammans och att vara de närmaste och käraste vänner. Om vi lär oss lite om själstecknen.

Vissa saker och händelser ingår i vårt andliga öde och detta kan vi inte ändra på. Men vi kan lära oss hur energierna som styr vårt beteende fungerar och varför, genom att lära oss lite om själstecken.

De flesta av oss är medvetna om att alla varelser består av ren energi. Denna energi är förknippad med vårt sätt att tänka, reagera och handla. Denna energi har vi med oss från födelseögonblicket. När din själ först bildades, gnistan i själens skapelseögonblick, fick du en viss energi från en viss energikälla. Denna energi kommer från en av fem källor; Eld, Jord, Luft, Vatten eller Svavel. Detta är elementens energigrupper, de energikällor ur vilka vi alla jordbundna själar skapas. När din själ föddes omslöts och genomsyrades den av en energi som funnits närvarande från tidernas begynnelse. Utan denna energi skulle det inte finnas någon skapelse, inte finnas någon början. Denna energi bestämmer hur din själ ser ut och hur den fungerar.

När du läser beskrivningen om de olika energigrupperna och själstecknen kommer du säkert att känna igen både dig själv och dina närmaste.

Den energigrupp du tillhör ger dig din styrka, din personlighet och dina karaktärsdrag. Den ger också ledtrådar till vilken sorts personer du attraheras av och hur dessa relationer kan komma att fungera över en tid. Man kan alltså vara ett vattentecken astrologiskt sett men själen tillhör ett jordtecken.

ruta.png

Personer som tillhör Eldens inflytande drivs instinktivt av passion och känslor, ibland till den grad att de inte kommer att kunna hejda intensiva ögonblick av okontrollerbar lidelse och hetta, hur mycket de än försöker. Att förvänta sig att de ska bete sig annorlunda skulle vara som att försöka hejda lavaflödet från en vulkan som har ett utbrott. Det är omöjligt!

Personer som är födda under inflytande av Jord drivs instinktivt av ett behov att planera och göra upp strategier. De vill inte, och kan inte vara annat än solida och orubbliga när de väl har fattat beslut om en handlingsplan. Att förvänta sig att de ska bete sig annorlunda skulle vara som att förvänta sig att ett berg smulades sönder till damm inför ens ögon. Det händer inte!

Personer som är födda under inflytande av Luft drivs instinktivt av ett mer passivt och lugnt energiflöde och kan inte, vill inte, utöva myndighet över andra eftersom de i allmänhet är alldeles för lättsamma. Att förvänta sig att någon med ett själstecken i Luftgruppen ska bete sig annorlunda skulle vara som att förvänta sig att vinden ska lyda ens befallningar - en ganska sällsynt företeelse

Personer födda under inflytande av Vatten drivs instinktivt av ett behov att  utvärdera och kompromissa och är i allmänhet oförmögna att göra annat än flyta med i tidvattnet. Att försöka tvinga dem att bete sig annorlunda skulle vara som att ställa sig mitt i en flod och försöka ändra dess lopp. Det fungerar inte.

Det finns ännu en energigrupp, ännu en naturkraft som driver några av oss. Denna kraft skiljer sig från de fyra andra - Svavel. Svavlets energi är mörk och ovälkomnande. Personer som är födda under inflytande av Svavel drivs instinktivt av ondska och är både ovilliga och oförmögna att vara annat än svarta. Att söka kärlek eller medkänsla hos en sådan person, född till en Mörk själ, skulle vara som att förvänta sig den mest illaluktande och förruttnade medicin skulle smaka sött som honung. - Aldrig!

Det finns alltså vissa saker som vi helt enkelt inte kan förändra, hur mycket vi än försöker. Det finns saker vi absolut inte kan rå för.

Det finns även undergrupper till de olika fem energigrupperna, som vi ska gå in på längre fram. Först ska du försöka hitta din själsgrupp.- ditt själstecken

eld1.jpg

**ELD
**Passion och känsla kan vara uppenbar som den klaraste låga, eller diskret som glödande kolbitar i en hög med aska. Högljutt sprakande med flygand gnistor, eller inåtvänd och stillsamt sjudande, lidelsefull med ständig potential att få ett utbrott. Du älskar spänning, du är kreativ, ibland behärskad, ibland inte. Du är varmhjärtad, extremt känslig, morsk, passionerad, besatt, klar och flammande, mystisk och lynnig, eller inombords brinnande av inspiration.

jord1.jpg

**JORD
**Jordtecknen är planerare och strateger. De har en inneboende förnimmelse av jordbundenhet. De är realistiska och har förmågan att rationalisera, är bergfasta och pålitliga, praktiska och förnuftiga, med en hård inre kärna och ett djup i resonemangen som går bortom känslorna och släpper fram konkret och objektivt tänkande. De är inflytelserika, uppsåtliga, alltid redo att handla, stöttande, trygga och ofta med banbrytande och innovativa idéer. De är alltid produktiva med känsla för rent spel och korrekta avsikter. I allmänhet fokuserade och instinktiva.

Är detta du?

luft1.jpg

**LUFT
**Lufttecken är passiva och tycker illa om konflikter. De kan höja sig över världens kaos och ångest, utom i stunder av uppåt-, eller neråtvindar då strömmar av djupa känslor kan orsaka en snabb och oväntad reaktion, ibland om än sällan, likt en monsun eller en tornado som slår till snabbt och lägger sig snabbt. De är vanligtvis avspända, lättinspirerade, har lätt för att följa med flödet, är lättsamma och muntra och övervägande öppna. "Det du ser är det du får". De är hoppfulla om människor och om resultat, tillitsfulla och vänliga. De handlar bara när de drivs till det av frustration eller hålls nere av förtryck.

Är detta du?

vatten1.jpg

**VATTEN
**Vattentecken är tecken för navigering och avstickare, kan driva vind för våg eller vara kraftfulla, följsamma och avspända. Vatten går på djupet, vilket innebär att djupgående känslor och behov kan bli översvämmade eller vattensjuka i vissa situationer. De kan flyta, röra sig med tidvattnet, hitta sätt att ta sig runt hinder, följa energins naturliga lopp eller flöde hellre än att kämpa mot det, följa ebb och flod, slingrande lopp och krusningar, kan dyka eller flyta ovanpå, försöker alltid följa en stadig kurs.

Är detta du?

svavel1.jpg

**SVAVEL
**Svaveltecknet är en skummande, förbittrad och rasande energi. Oavsett om den är dold eller öppen, ständigt pyrande, fräsande eller öppet kokande. Smart och listig eller uppenbart uppretad och våldsam är det här en förbränd kraft som är passionerat och ilsket demonisk och, förvisso fördömd.

Är detta du?

ruta.png

Du ångrar ibland sådant du gjort, men frossar ändå i glädjen att ha gett upphov till en reaktion, positiv eller negativ. Du lever i någon sorts drama, känslomässigt eller kreativt.

Du är en person som behöver uppmärksamhet, som behöver vinna erkännande och beundran, som är känslig och lätt blir sårad av småsaker, som kan älska och hata med samma lidelse.

Du är en person som blomstrar av kärlek och passion i personliga relationer, som behöver vara nummer ett i din partners liv, som tycker om att få din vilja igenom, som lätt känner dig försummad och kan vara ganska svartsjuk när partnerns uppmärksamhet riktas åt något annat håll.

Om detta stämmer på dig är du ett Eldtecken.

Du är en person som behöver planera innan du handlar, även om du är fast besluten att sätta dina planer i verket. Du skriver listor och tycker om att bestämma.

Du är uppmärksam, strävar efter perfektion, även när det gäller småsaker. Du är i allmänhet organiserad, i synnerhet i situationer du anser vara viktiga. Du är känslig men kan resonera om det och vara rättvis, stabil och pålitlig.

Du trivs med att vara familjens organisatör. Du är lojal mot din partner och förväntar dig samma respekt och lojalitet tillbaka. Du kan ibland förefalla dominant och tycker om att axla ansvar. Du tycker om romantiska upplevelser och behöver få uppriktig tillgivenhet.

Om detta stämmer på dig är du ett Jordtecken

Du tycker inte om att bli pressad och du gillar inte att bli upprörd eller att gräla, men du tycker om nya personer och nya upplevelser.

Du älskar djur och barn, hetsar inte upp dig över småsaker och är vanligtvis avspänd, nöjd med att följa med i livets flöde utan gnäll. Du är övervägande lugn och ganska passiv.

Du trivs med att helt enkelt vara älskad, är kravlös i dina personliga relationer, vill hålla saker och ting enkla och okomplicerade, avskyr gräl och slagsmål. Du försöker i allmänhet återställa freden med din partner och hålla saker och ting på rätt köl. 

Om detta stämmer på dig är du ett Lufttecken

Du hittar vanligtvis ett sätt att genom kompromisser göra både dig och andra nöjda. Du kan utvärdera och lösa problem genom att förhandla, och du eftersträvar harmoni.

Du undviker uppmärksamhet, skyr rampljuset men tycker ändå om när andra uttrycker sitt gillande för väl utfört arbete. Du strävar efter att vara rättvis och ta hänsyn till andras känslor, men kan vara så uppslukad av din egen tillvaro att du nonchalerar problem som inte berör dig själv eller din familj.

Du blomstrar i din förmåga att kommunicera med din partner och din familj, känner behov av att alltid betraktas som resonlig, även om du inte alltid kan vara det. Du är viljestark och kan stå på dig i ett gräl om stridsfrågorna är viktiga.

Om detta stämmer på dig är du ett Vattentecken.

Du älskar tanken på att vara söndrande och skapa disharmoni i varje tänkbar situation.

Du kräver uppmärksamhet, blir arg och hämndlysten när du inte får den och planerar att ge igen på dem som inte lyder. Du struntar i andras behov och vilja och bryr dig enbart in dina egna behov.

Du gör onda gärningar, tänker onda tankar, känner ond lidelse och utnyttjar din partner, din familj och alla dem du har en relation till på det sätt du vill, utan någon hänsyn till dem.

Om detta stämmer på dig är du ett Svaveltecken.

plutt.png

Nästa del kommer att handla om undergrupper.

Artikeln bygger på delar av boken Själstecken

av Rosemary Althea

Gilla i februari månad 2010

Annons:
[Jeremina]
2010-02-26 20:57
#1

Det här är så intressant det vill jag lära mig mer om!

[Spanaren]
2010-02-27 10:19
#2

Tack för fin artikel Glad

Gilla vilken kraft i målningen och jag blir helt betagen av den FörvånadSkrattande

/kram Spanaren

Pagan
2010-02-27 11:59
#3

Mycket intressant Gilla. Vill verkligen läsa mera.

Om du tror att du vet allt, är du dåligt underrättad

Sajtvärd Tarot

Isa56
2010-02-27 12:23
#4

En intressant artikel, man vill veta mer.Skrattande

Isa

*Du föddes vild. Låt ingen tämja dig. *😁👻

nillanb
2010-02-27 12:39
#5

Jag kan bara instämma i vad de andra skriver !,

Jag vill läsa mer, detta var mycket intressant !

Tack Gilla

 

fridelfina
2010-02-27 17:40
#6

Ja, jordat jordetecken är jag inte bara till astrologin sett utan även till själstecknen! Intressant!

 
 

Annons:
[GunillaR]
2010-02-27 18:25
#7

Jag ä kräfta och vattentecken i astrologin, men här är jag ett eldtecken utan den minsta tvekan.

Det kommer mera beskrivningar i undergrupperna i nästa artikel.

Rosenvial
2010-03-01 05:45
#8

Intressant!

Min brorsa har läst om detta..och lyckats få oss på plats Glad

Både med eld,luft,vatten och jorden då..

och sedan under grupperna ,som är en hel del.

Det stämmer verkligen..

Ja iaf när han läste upp det för mig och sa att han känner mig rätt väl Flört

NessaInglorion
2010-03-01 10:03
#9

Jag är lufttecken i astrologin och även här men jag känner igen mig i vattentecknet också - är det möjligt att vara en blandning? Förvånad

Oerhört intressant Gilla!

"Låt själen vara fri"

fridelfina
2010-03-01 23:38
#10

har en hel del luft och lite vatten också, men som vanligt saknar jag eldens element helt…

jag tänker mig att vi behöver balans för att komma till vår fulla potential…

 
 

[Linda-E]
2010-03-03 19:18
#11

Oj, här var första delen, då får jag börja med den någon dag.

[GunillaR]
2010-07-04 17:42
#12

Puttar upp den här för våra nya medlemmar!

stina63
2010-07-04 19:33
#13

Mycket intressant gilla.
Jag är typisk luft tecken Men även en vattentecken, Båda passar mej känner igen mig väldigt mycket i beskrivningen

Annons:
[Sharp]
2010-07-11 17:44
#14

Luft & vatten känns det som. Men en gnutta eld-drag har jag nog också.

[GunillaR]
2011-07-13 14:07
#15

Puttar upp denna för våra nya medlemmar

Howliten
2011-07-14 08:35
#16

Mest luft tror jag men en del vatten.

Jag är glad. Är du?

[Tobbe-Rutgersson]
2011-07-14 15:22
#17

läste genom    men tycker att jag är lite av varje .  igen. är ok om man koppar och skriver ut   på papper för eget bruk ?

[GunillaR]
2011-07-14 17:35
#18

# 17 - Det är ok Glad

[Tobbe-Rutgersson]
2011-07-14 17:53
#19

tack

[GunillaR]
2011-07-14 17:54
#20

Det finns en del två också Flört

Annons:
[Tobbe-Rutgersson]
2011-07-14 18:10
#21

ska kolla på den med

Skogshumblan
2011-07-15 21:30
#22

Intressant. Ilar till del två bums!

/ Skogshumblan

Medarbetare på tarot och healing.

"I am not what happens to me, I am what I choose to be" Carl Jung.

mausan
2011-10-04 23:09
#23

Jag är luft här verkar det som, är våg i vanliga stjärntecken :)

@ the gym

Farwuq
2012-04-26 17:44
#24

Luft här med.

Tungan ute

Jag är så långt i från svavel som man kan komma.

Flört

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

sju
2012-09-23 10:56
#25

Jag kände också igen mig i fler tecken och det gör nog de flesta men man kan endast tillhöra ett utav de fem tecknen, man kan alltså inte vara en blandning. Själstecken heter boken skriven av Rosemary Altea för er som undrar vart texten kommer ifrån.

[C Stark]
2012-09-24 16:05
#26

Vilken kul och spännande artikal, och vad mycket information!
Jag är så jord som man kan bli… på både gott och ont! Flört

vresrosen92
2012-10-19 22:28
#27

Sitter just nu och läser boken där denna text kommer ifrån (Självtecken av Rosemary Altea). Väldigt intressant! Själv är jag jord, men har mycket vatten i mig också. :)

Don´t worry, Be happy!

Annons:
camasufri
2012-11-09 00:26
#28

Var finns de andra artiklarna??

Hittar dem ju inte! Skrikandes

/ Carina

camasufri
2012-11-09 00:53
#29

Jag hitta den , jag hitta den hahaSkrattande

/ Carina

[Sol69]
2013-07-04 22:33
#30

Jag råkade springa på denna bok på loppis och den är intressant att läsa.. 🙂

Pagan
2013-07-08 22:36
#31

alltid intressant att bli påmind och hur vi blir påverkade från olika element fast vi inte riktigt är på det klara med det🙂

Om du tror att du vet allt, är du dåligt underrättad

Sajtvärd Tarot

Upp till toppen
Annons: