Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Astrologi & Numerologi Aura & Chakra Bilderna i tarotleken Böcker - CD Dagens hälsningstråd Den nya Jorden Drömmar och drömtydning Energier och krafter Existensiellt och livsåskådning IFokus info Gott & Blandat Humor och skoj Kanalisering Köp, Byt & Sälj Meditation och avslappning Musik o Videor - Youtube Månadens/Veckans/dagens kort Orakel/änglakort Pendel och andra redskap Sajten och medlemmarna Snackistrådar - vi snackar om allt! Stenar och kristaller Symboler Tarotleken Tarotstjärnor Våra tarotlekar Tolkningar Totem och kraftdjur Tävlingar och lekar Universums Lagar Våra bilder och foto Våra egna berättelser Övningar
Energier och krafter

Själstecken del 1

2010-02-26 19:59 #0 av: [GunillaR]

De astrologiska tecknen har vi ju alla hört talas om, att vi tillhör ett tecken beroende på under vilken tid på året vi har vår födelsedag. Till exempel kan vi säga att Lejon är väldigt energiska, Kräftor är känsliga och Oxar är jordnära. Men nu ska vi tala om något annat, nämligen själstecken – vad vi tillhör för grupp av själar. Har du någonsin funderat på varför vissa människor och även du själv reagerar på ett visst sätt i vissa situationer? Även om du är medveten om att du reagerar på ett

 

Varför söker jag alltid efter samma typ av partner?

Varför blir hon alltid så otroligt arg?

Varför är han alltid så dominant?

Varför är de som de är?

Varför är jag som jag är?

ruta.png

 

De personer som vi lever närmast lär vi ju också att känna bäst. Förutom familjemedlemmarna så kan det vara nära vänner och arbetskollegor. Vissa sidor av varandra har vi mycket svårt att acceptera trots att vi försöker, trots att vi är medvetna om fallgroparna. Vissa personer kan aldrig leva tillsammans trots att de älskar varandra. Trots känslorna som finns mellan dem så finns där så stora motsättningar så att det kanske inte går att fortsätta förhållandet. Men om man lär sig om att vi är olika och accepterar varandras olikheter så kan vi lära oss att leva tillsammans, att arbeta tillsammans och att vara de närmaste och käraste vänner. Om vi lär oss lite om själstecknen.

Vissa saker och händelser ingår i vårt andliga öde och detta kan vi inte ändra på. Men vi kan lära oss hur energierna som styr vårt beteende fungerar och varför, genom att lära oss lite om själstecken.

De flesta av oss är medvetna om att alla varelser består av ren energi. Denna energi är förknippad med vårt sätt att tänka, reagera och handla. Denna energi har vi med oss från födelseögonblicket. När din själ först bildades, gnistan i själens skapelseögonblick, fick du en viss energi från en viss energikälla. Denna energi kommer från en av fem källor; Eld, Jord, Luft, Vatten eller Svavel. Detta är elementens energigrupper, de energikällor ur vilka vi alla jordbundna själar skapas. När din själ föddes omslöts och genomsyrades den av en energi som funnits närvarande från tidernas begynnelse. Utan denna energi skulle det inte finnas någon skapelse, inte finnas någon början. Denna energi bestämmer hur din själ ser ut och hur den fungerar.

När du läser beskrivningen om de olika energigrupperna och själstecknen kommer du säkert att känna igen både dig själv och dina närmaste.

Den energigrupp du tillhör ger dig din styrka, din personlighet och dina karaktärsdrag. Den ger också ledtrådar till vilken sorts personer du attraheras av och hur dessa relationer kan komma att fungera över en tid. Man kan alltså vara ett vattentecken astrologiskt sett men själen tillhör ett jordtecken.

ruta.png

 

Personer som tillhör Eldens inflytande drivs instinktivt av passion och känslor, ibland till den grad att de inte kommer att kunna hejda intensiva ögonblick av okontrollerbar lidelse och hetta, hur mycket de än försöker. Att förvänta sig att de ska bete sig annorlunda skulle vara som att försöka hejda lavaflödet från en vulkan som har ett utbrott. Det är omöjligt!

 

Personer som är födda under inflytande av Jord drivs instinktivt av ett behov att planera och göra upp strategier. De vill inte, och kan inte vara annat än solida och orubbliga när de väl har fattat beslut om en handlingsplan. Att förvänta sig att de ska bete sig annorlunda skulle vara som att förvänta sig att ett berg smulades sönder till damm inför ens ögon. Det händer inte!

 

Personer som är födda under inflytande av Luft drivs instinktivt av ett mer passivt och lugnt energiflöde och kan inte, vill inte, utöva myndighet över andra eftersom de i allmänhet är alldeles för lättsamma. Att förvänta sig att någon med ett själstecken i Luftgruppen ska bete sig annorlunda skulle vara som att förvänta sig att vinden ska lyda ens befallningar - en ganska sällsynt företeelse

 

Personer födda under inflytande av Vatten drivs instinktivt av ett behov att  utvärdera och kompromissa och är i allmänhet oförmögna att göra annat än flyta med i tidvattnet. Att försöka tvinga dem att bete sig annorlunda skulle vara som att ställa sig mitt i en flod och försöka ändra dess lopp. Det fungerar inte.

 

Det finns ännu en energigrupp, ännu en naturkraft som driver några av oss. Denna kraft skiljer sig från de fyra andra - Svavel. Svavlets energi är mörk och ovälkomnande. Personer som är födda under inflytande av Svavel drivs instinktivt av ondska och är både ovilliga och oförmögna att vara annat än svarta. Att söka kärlek eller medkänsla hos en sådan person, född till en Mörk själ, skulle vara som att förvänta sig den mest illaluktande och förruttnade medicin skulle smaka sött som honung. - Aldrig!

 

 

Det finns alltså vissa saker som vi helt enkelt inte kan förändra, hur mycket vi än försöker. Det finns saker vi absolut inte kan rå för.

Det finns även undergrupper till de olika fem energigrupperna, som vi ska gå in på längre fram. Först ska du försöka hitta din själsgrupp.- ditt själstecken

 

eld1.jpg

 

ELD
Passion och känsla kan vara uppenbar som den klaraste låga, eller diskret som glödande kolbitar i en hög med aska. Högljutt sprakande med flygand gnistor, eller inåtvänd och stillsamt sjudande, lidelsefull med ständig potential att få ett utbrott. Du älskar spänning, du är kreativ, ibland behärskad, ibland inte. Du är varmhjärtad, extremt känslig, morsk, passionerad, besatt, klar och flammande, mystisk och lynnig, eller inombords brinnande av inspiration.

 

jord1.jpg

 

JORD
Jordtecknen är planerare och strateger. De har en inneboende förnimmelse av jordbundenhet. De är realistiska och har förmågan att rationalisera, är bergfasta och pålitliga, praktiska och förnuftiga, med en hård inre kärna och ett djup i resonemangen som går bortom känslorna och släpper fram konkret och objektivt tänkande. De är inflytelserika, uppsåtliga, alltid redo att handla, stöttande, trygga och ofta med banbrytande och innovativa idéer. De är alltid produktiva med känsla för rent spel och korrekta avsikter. I allmänhet fokuserade och instinktiva.

Är detta du?

luft1.jpg

 

LUFT
Lufttecken är passiva och tycker illa om konflikter. De kan höja sig över världens kaos och ångest, utom i stunder av uppåt-, eller neråtvindar då strömmar av djupa känslor kan orsaka en snabb och oväntad reaktion, ibland om än sällan, likt en monsun eller en tornado som slår till snabbt och lägger sig snabbt. De är vanligtvis avspända, lättinspirerade, har lätt för att följa med flödet, är lättsamma och muntra och övervägande öppna. "Det du ser är det du får". De är hoppfulla om människor och om resultat, tillitsfulla och vänliga. De handlar bara när de drivs till det av frustration eller hålls nere av förtryck.

Är detta du?

 

vatten1.jpg

 

VATTEN
Vattentecken är tecken för navigering och avstickare, kan driva vind för våg eller vara kraftfulla, följsamma och avspända. Vatten går på djupet, vilket innebär att djupgående känslor och behov kan bli översvämmade eller vattensjuka i vissa situationer. De kan flyta, röra sig med tidvattnet, hitta sätt att ta sig runt hinder, följa energins naturliga lopp eller flöde hellre än att kämpa mot det, följa ebb och flod, slingrande lopp och krusningar, kan dyka eller flyta ovanpå, försöker alltid följa en stadig kurs.

Är detta du?

 

svavel1.jpg

 

SVAVEL
Svaveltecknet är en skummande, förbittrad och rasande energi. Oavsett om den är dold eller öppen, ständigt pyrande, fräsande eller öppet kokande. Smart och listig eller uppenbart uppretad och våldsam är det här en förbränd kraft som är passionerat och ilsket demonisk och, förvisso fördömd.

Är detta du?

ruta.png

 

Du ångrar ibland sådant du gjort, men frossar ändå i glädjen att ha gett upphov till en reaktion, positiv eller negativ. Du lever i någon sorts drama, känslomässigt eller kreativt.

Du är en person som behöver uppmärksamhet, som behöver vinna erkännande och beundran, som är känslig och lätt blir sårad av småsaker, som kan älska och hata med samma lidelse.

Du är en person som blomstrar av kärlek och passion i personliga relationer, som behöver vara nummer ett i din partners liv, som tycker om att få din vilja igenom, som lätt känner dig försummad och kan vara ganska svartsjuk när partnerns uppmärksamhet riktas åt något annat håll.

Om detta stämmer på dig är du ett Eldtecken.

 

Du är en person som behöver planera innan du handlar, även om du är fast besluten att sätta dina planer i verket. Du skriver listor och tycker om att bestämma.

Du är uppmärksam, strävar efter perfektion, även när det gäller småsaker. Du är i allmänhet organiserad, i synnerhet i situationer du anser vara viktiga. Du är känslig men kan resonera om det och vara rättvis, stabil och pålitlig.

Du trivs med att vara familjens organisatör. Du är lojal mot din partner och förväntar dig samma respekt och lojalitet tillbaka. Du kan ibland förefalla dominant och tycker om att axla ansvar. Du tycker om romantiska upplevelser och behöver få uppriktig tillgivenhet.

Om detta stämmer på dig är du ett Jordtecken

 

Du tycker inte om att bli pressad och du gillar inte att bli upprörd eller att gräla, men du tycker om nya personer och nya upplevelser.

Du älskar djur och barn, hetsar inte upp dig över småsaker och är vanligtvis avspänd, nöjd med att följa med i livets flöde utan gnäll. Du är övervägande lugn och ganska passiv.

Du trivs med att helt enkelt vara älskad, är kravlös i dina personliga relationer, vill hålla saker och ting enkla och okomplicerade, avskyr gräl och slagsmål. Du försöker i allmänhet återställa freden med din partner och hålla saker och ting på rätt köl. 

Om detta stämmer på dig är du ett Lufttecken

 

Du hittar vanligtvis ett sätt att genom kompromisser göra både dig och andra nöjda. Du kan utvärdera och lösa problem genom att förhandla, och du eftersträvar harmoni.

Du undviker uppmärksamhet, skyr rampljuset men tycker ändå om när andra uttrycker sitt gillande för väl utfört arbete. Du strävar efter att vara rättvis och ta hänsyn till andras känslor, men kan vara så uppslukad av din egen tillvaro att du nonchalerar problem som inte berör dig själv eller din familj.

Du blomstrar i din förmåga att kommunicera med din partner och din familj, känner behov av att alltid betraktas som resonlig, även om du inte alltid kan vara det. Du är viljestark och kan stå på dig i ett gräl om stridsfrågorna är viktiga.

Om detta stämmer på dig är du ett Vattentecken.

 

Du älskar tanken på att vara söndrande och skapa disharmoni i varje tänkbar situation.

Du kräver uppmärksamhet, blir arg och hämndlysten när du inte får den och planerar att ge igen på dem som inte lyder. Du struntar i andras behov och vilja och bryr dig enbart in dina egna behov.

Du gör onda gärningar, tänker onda tankar, känner ond lidelse och utnyttjar din partner, din familj och alla dem du har en relation till på det sätt du vill, utan någon hänsyn till dem.

Om detta stämmer på dig är du ett Svaveltecken.

 

plutt.png

Nästa del kommer att handla om undergrupper.

 

Artikeln bygger på delar av boken Själstecken

av Rosemary Althea

Gilla i februari månad 2010

 

Anmäl
2010-02-26 20:57 #1 av: [Jeremina]

Det här är så intressant det vill jag lära mig mer om!

Anmäl
2010-02-27 10:19 #2 av: [Spanaren]

Tack för fin artikel Glad

Gilla vilken kraft i målningen och jag blir helt betagen av den FörvånadSkrattande

/kram Spanaren

Anmäl
2010-02-27 11:59 #3 av: Pagan

Mycket intressant Gilla. Vill verkligen läsa mera.

Anmäl
2010-02-27 12:23 #4 av: Isa56

En intressant artikel, man vill veta mer.Skrattande

Isa

"Om du inte gillar något, ändra det. Om du inte kan ändra det, ändra din attityd. Beklaga dig inte. " Maya Angelou"                                                                 

Anmäl
2010-02-27 12:39 #5 av: nillanb

Jag kan bara instämma i vad de andra skriver !,

Jag vill läsa mer, detta var mycket intressant !

Tack Gilla

Anmäl
2010-02-27 17:40 #6 av: fridelfina

Ja, jordat jordetecken är jag inte bara till astrologin sett utan även till själstecknen! Intressant!

   
Anmäl
2010-02-27 18:25 #7 av: [GunillaR]

Jag ä kräfta och vattentecken i astrologin, men här är jag ett eldtecken utan den minsta tvekan.

Det kommer mera beskrivningar i undergrupperna i nästa artikel.

Anmäl
2010-03-01 05:45 #8 av: Rosenvial

Intressant!

Min brorsa har läst om detta..och lyckats få oss på plats Glad

Både med eld,luft,vatten och jorden då..

och sedan under grupperna ,som är en hel del.

Det stämmer verkligen..

Ja iaf när han läste upp det för mig och sa att han känner mig rätt väl Flört

Anmäl
2010-03-01 10:03 #9 av: NessaInglorion

Jag är lufttecken i astrologin och även här men jag känner igen mig i vattentecknet också - är det möjligt att vara en blandning? Förvånad

Oerhört intressant Gilla!

Anmäl
2010-03-01 23:38 #10 av: fridelfina

har en hel del luft och lite vatten också, men som vanligt saknar jag eldens element helt...

jag tänker mig att vi behöver balans för att komma till vår fulla potential...

   
Anmäl
2010-03-03 19:18 #11 av: [Linda-E]

Oj, här var första delen, då får jag börja med den någon dag.

Anmäl
2010-07-04 17:42 #12 av: [GunillaR]

Puttar upp den här för våra nya medlemmar!

Anmäl
2010-07-04 19:33 #13 av: stina63

Mycket intressant gilla.
Jag är typisk luft tecken Men även en vattentecken, Båda passar mej känner igen mig väldigt mycket i beskrivningen

Anmäl
2010-07-11 17:44 #14 av: [Sharp]

Luft & vatten känns det som. Men en gnutta eld-drag har jag nog också.

Anmäl
2011-07-13 14:07 #15 av: [GunillaR]

Puttar upp denna för våra nya medlemmar

Anmäl
2011-07-14 08:35 #16 av: Howliten

Mest luft tror jag men en del vatten.

Anmäl
2011-07-14 15:22 #17 av: [Tobbe-Rutgersson]

läste genom    men tycker att jag är lite av varje .  igen. är ok om man koppar och skriver ut   på papper för eget bruk ?

Anmäl
2011-07-14 17:35 #18 av: [GunillaR]

# 17 - Det är ok Glad

Anmäl
2011-07-14 17:53 #19 av: [Tobbe-Rutgersson]

tack

Anmäl
2011-07-14 17:54 #20 av: [GunillaR]

Det finns en del två också Flört

Anmäl
2011-07-14 18:10 #21 av: [Tobbe-Rutgersson]

ska kolla på den med

 

Anmäl
2011-07-15 21:30 #22 av: Skogshumblan

Intressant. Ilar till del två bums!

Anmäl
2011-10-04 23:09 #23 av: mausan

Jag är luft här verkar det som, är våg i vanliga stjärntecken :)

Anmäl
2012-04-26 17:44 #24 av: Farwuq

Luft här med.

Tungan ute

Jag är så långt i från svavel som man kan komma.

Flört

 

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2012-09-23 10:56 #25 av: sju

Jag kände också igen mig i fler tecken och det gör nog de flesta men man kan endast tillhöra ett utav de fem tecknen, man kan alltså inte vara en blandning. Själstecken heter boken skriven av Rosemary Altea för er som undrar vart texten kommer ifrån.

 

Anmäl
2012-09-24 16:05 #26 av: [C Stark]

Vilken kul och spännande artikal, och vad mycket information!
Jag är så jord som man kan bli... på både gott och ont! Flört

Anmäl
2012-10-19 22:28 #27 av: vresrosen92

Sitter just nu och läser boken där denna text kommer ifrån (Självtecken av Rosemary Altea). Väldigt intressant! Själv är jag jord, men har mycket vatten i mig också. :)

Anmäl
2012-11-09 00:26 #28 av: camasufri

Var finns de andra artiklarna??

Hittar dem ju inte! Skrikandes

/ Carina

Anmäl
2012-11-09 00:53 #29 av: camasufri

Jag hitta den , jag hitta den hahaSkrattande

/ Carina

Anmäl
2013-07-04 22:33 #30 av: [Sol69]

Jag råkade springa på denna bok på loppis och den är intressant att läsa.. Glad

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.