Annons:
Etiketterartiklarövriga-redskap
Läst 15916 ggr
Isa56
2010-04-28 22:09

Magiska stenar

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Jag är själv väldigt fascinerad av stenar och dess betydelse. Så, jag har plockat ihop lite smått och gott, som jag hoppas kan intressera er.

Lite fakta

Allmänt sett är det ju ädelstenar som lockar mest. Deras trolska färger och underbara glans räcker för att de flesta ska finna dem lockande och värdefulla. Men det är inte det som värderas högst utan dess hårdhet, sällsynthet och förmåga att motstå "tidens tand".

Detta har också gjort att människor tror på övernaturligt ursprung och att de har magiska krafter. Stenar som överlevt i århundraden har fått en väv av myter och legender spunna om sig.

Mängden av myter och legender är enorm. En del är berättelser om förbannelser, andra om de speciella helande krafter, och hur en sten kan ge bäraren tur, mod eller styrka.

Att skåda in i slipade kulor av bergskristall, för att se framtiden har man gjort sedan grekisk och romersk tid. Det som också ökat mystiken är svårigheten att hitta tillräckligt stora, felfria stenar att slipa.

Helande kristaller

Att tro på helande egenskaper har vi gjort under mycket lång tid. De kan se hos medicinmännens ritualer hos gamla stammar. Dagens healer som använder kristaller tror att den har kraft att påverka hälsan och välbefinnandet i olika delar av kroppen. Om man lägger en kristall på en livsviktig nervknut anses det att ljuset som reflekteras kan absorberas av kroppen och ge en helande energi.

Ett litet urval och dess betydelse

Ametisten Har av tradition burits som skydd mot dryckenskap och för att skänka ett nyktert och allvarligt sinnelag. Den är djupt lugnande för tankar och känslor. Används mot sömnproblem och huvudvärk. Man bär den som ett skydd mot stress och negativitet. Med sin starka och renande vibration används den även vid healing och meditation. Intuition och andlig närvaro stärks.

Stjärntecken är Vattumannen och Fiskarna.

Chakrat är hjässan.

Diamant Kommer från grekiskans adamas som betyder oövervinnlig. En symbol för perfektion, och behöver därför aldrig laddas upp eller förbättras. Den är ju också känd som oskuldfullhetens sten, den bär renhet, fasthet, den kärleksfulla och öppna självklarheten som vi föddes med. I relationer skänker den trygghet och en tillit till vår känslomässiga och intellektuella karaktär.

Stjärntecken är Väduren

Chakra alla.

Förstenat trä är lugnande och skyddande. Ett långt liv i harmoni med naturen får man om man bär den. Den står som symbol för det jordnära och organiska.  Vi lär oss också att ta hand om våra resurser och utgå från det som är här och nu. Den stärker också den feminina principen av skapandet.

Stjärntecken är Lejonet

Chakra Bas

Karneol Hjälper oss att släppa taget om sorg och ledsamheter. Förr trodde man att den även kunde stoppa blod och har en lugnande inverkan på bäraren. Den skyddar också mot avundsjuka, hat och rädsla. Med hjälp av en karneol kan vi se sambandet mellan vårt inre jag och känslomässiga tillstånd. Och eftersom du är kärlek kan du inte göra annat än dela med dig av den kärleken.

Stjärntecken Kräftan, Lejonet och Oxen

Chakra Navel

Safir Sedan medeltiden har safiren fått symbolisera det himmelska lugnet som skänker frid och vänskap och trycker ner elaka och orena tankar. Den tar bort frustration hjälper till att se det goda i livet. Vi får hjälp att öppna våra sinnen och fokusera på det vackra. Den är en sten för framgång och rikedom. Den ger oss inre frid och uppfyller vårt inre medvetandes begär och inre önskningar.

Stjärntecken Jungfrun, Vågen och Skytten

Chakra är Pannan (beroende på färg även de andra chakran)

Källor. Om magiska stenar (Kristallrummet) och  Ädelstenar av Cally Hall

Magiska stenar.jpg

*Du föddes vild. Låt ingen tämja dig. *😁👻

Annons:
[Spanaren]
2010-04-29 13:51
#1

Tack för en intressant artikel Isa

/kram Spanaren

[GunillaR]
2010-04-29 14:19
#2

Jag har en massa stenar, några som jag glömt vad de heter. Minnet är ju som sagt, kort men intensivt.

Ametisten är en sten som alltid har funnits hos mig. I min konfirmationsring sitter en ametist (fast den är ju för liten för mig numera)

Bergskristall finns också med, likaså citrin. Jag har carneol också, tyckte den var så fin en gång så jag kände mig dragen att köpa den.

Safiren är så vacker *suckar drömmande*. Skulle gärna vilja ha en sådan. Tungan ute

nillanb
2010-04-30 01:21
#3

Åhhh Isa tack !

Jag älskar stenar… men jag kan bara de allra vanligaste till namn och vad de står för…

Men en sten jag använder som *sopsten* där jag under meditation gör mig av med sådana dår negativa energier och tankar är svart onyx…

Den är för mig magisk helt fantastisk jag tar denna svarta släta sten i min han och gör en hjärt meditation… där jag fyller mitt hjärta med underbart ljus… och med onyxens hjälp ber jag allt det jag inte vill bära i mitt hjärta försvinna. här håller jag mina kupade händer som en skål under hjärtat och känner hur den här stenen hjälper till att ta bort det som inte hör hemma i hjärtat.

Jag renar den givetvis efteråt…

 

Elpida
2010-04-30 13:59
#4

Alltid lika roligt att läsa om stenar.

Jag har påbörjat en liten samling hemma och tycker det är fascinerande. Använder dem vid meditation och healing och ibland ligger det en i byxfickan eller i bh:n… =)

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

fridelfina
2010-05-02 01:48
#5

Mina stenar har jag "tappat bort" i flytten, eller de finns i nån kartong som vi inte öppnat…

Det jag vet är att jag lade dem i en kartong som skulle transporteras när mig och som skulle öpppnas bland de första. Men just den kartongen är borta. Fast jag gissar att den är upp i "förvaringen" där vi lagt allt sånt som inte fick plats i vår mindre lägenhet?

Kanske jag kan hitta lådan i sommar? Saknar mina stenar!

De jag känner mest för är ametist, bergskristall och rosenkvarts. Men har en massa olika stenar…

 
 

Isa56
2010-05-02 02:06
#6

Tack för era fina omdömen. Skrattande Jo en fortsättning med lite andra stenar kan det nog bli, om intresse finns.Tungan ute

Kram Isa

*Du föddes vild. Låt ingen tämja dig. *😁👻

Annons:
fridelfina
2010-05-02 02:14
#7

Ja, fortsätt gärna och ta bilder på de du skriver om!

 
 

[GunillaR]
2010-05-02 03:09
#8

# 5 - Åhh så förargligt, jag förstår att du saknar dem. Du får köpa nya så slår jag nästan vad att du kommer hitta de gamla Flört

# 6 - Ja skriv gärna lite om fler stenar. Det är alltid bra att ha på pränt vad stenarna är bra för. Man kan ju skriva ut  på papper och lägga ner i närheten där man förvarar stenarna.

Pagan
2010-05-02 11:17
#9

Isa, helt kanon bra artikel. Vi ioppas såklart på en fortsättningFlört. Stenar är magiska, det är de verkligen.

Om du tror att du vet allt, är du dåligt underrättad

Sajtvärd Tarot

JohannaMax
2010-05-09 00:05
#10

Intressant läsning, tack!

Jag har lite stenar med men de ligger i sina påsar än…Lilleman har skakat runt på dem med så vissa har gått sönder o vissa blivit repiga o dana…Ska se om jag kommer i håg att ta en koll på dem i morgon. Måste ta tag i det o detta blev en påminnelse!

Mode & Skönhet.iFokus -sajten om mode, skönhet, smink, glitter & glamour!

Isa56
2010-05-09 00:14
#11

#10 Vad synd,Rynkar på näsan 

jag har nog lite hjärnsläpp ibland. Jag lägger mina stenar i typ sammatspåsar och sen samlar jag lapparna i en hög Skäms Dags att börja sortera bland lapparna och stoppa ner dem i rätt påse. Flört

*Du föddes vild. Låt ingen tämja dig. *😁👻

Isa56
2012-02-10 23:37
#12

Puttar upp. Skrattande

*Du föddes vild. Låt ingen tämja dig. *😁👻

Pagan
2012-02-10 23:39
#13

Bra Isa, kan behöva bli påmind

Om du tror att du vet allt, är du dåligt underrättad

Sajtvärd Tarot

Annons:
Isa56
2012-02-10 23:41
#14

Snart 2 år sedan jag skrev den. Var tog tiden vägen?

*Du föddes vild. Låt ingen tämja dig. *😁👻

Tarotstollan
2014-06-06 19:46
#15

Dags för putt igen!🙂

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Challa86
2014-06-06 21:52
#16

Tack stollan. Jag fick tag på bergskristall och selenit igår, så dessa tre artiklar/trådar ska bli spännande att läsa 😃

challameow.wordpress.com 

hittapo
2014-06-08 21:09
#17

Bra med en sån här artikel har själv lite intresse av detta :) Men är väldigt ny inom detta :) 

Men en sak slog min när jag skummade igenom (orkar inte läsa allt nu) texterna det finns bara med 10 av stjärntecknen. Tex finns inte stenbocken med. Vet du varför förresten?

Isa56
2014-06-08 22:01
#18

Förmodligen för att de stenarna jag skrev om inte hade med de andra två. 🙂

*Du föddes vild. Låt ingen tämja dig. *😁👻

Upp till toppen
Annons: