Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Astrologi & Numerologi Aura & Chakra Bilderna i tarotleken Böcker - CD Dagens hälsningstråd Den nya Jorden Drömmar och drömtydning Energier och krafter Existensiellt och livsåskådning IFokus info Gott & Blandat Humor och skoj Kanalisering Köp, Byt & Sälj Meditation och avslappning Musik o Videor - Youtube Månadens/Veckans/dagens kort Orakel/änglakort Pendel och andra redskap Sajten och medlemmarna Snackistrådar - vi snackar om allt! Stenar och kristaller Symboler Tarotleken Tarotstjärnor Våra tarotlekar Tolkningar Totem och kraftdjur Tävlingar och lekar Universums Lagar Våra bilder och foto Våra egna berättelser Övningar
Andra redskap än tarotkorten

Magiska stenar del 2

2010-06-02 11:05 #0 av: Isa56

Här kommer lite mer om våra kära stenar, hoppas ni tycker det är lika roligt att läsa som jag att skriva.

Att välja en sten.

Precis som i mycket annat, t.ex. kläder, prydnadssaker eller smycken, dras vi till vissa stenar, på grund av deras färg, form eller storlek. Du själv och stenarna har vissa mineralämnen gemensamt. Det är ordningen på dessa molekyler, som gör att varje sten har sin egen frekvens. Det har även vi människor.

Det har gjorts försök med frivilliga personer. Och det har visat sig att mänskliga elektromagnetiska energier förändras när stenen kommer nära kroppen.

Du ska alltså lita på din känsla

Så, om du tar upp en sten och får en kittlande känsla i handen, då är den stenen helt rätt för dig. Den kan också avvika i nyans, storlek eller form, och du ser bara den stenen.

(förhoppningsvis faller du inte för den dyraste)

Det är skillnad inte bara på olika stenar, utan även på, om de är behandlade på något sätt. Trumlade, slipade, polerade eller naturella, de har alla olika energier.

Nu har du valt och köpt din sten, och kommit hem. Eftersom många händer handskats med dem innan du fick den i din hand, bör du rena den. Att rena den betyder inte bara att få bort fett, smuts och damm utan även tunga, mörka energier som den fått under sin resa till dig.

 

OBS!

Den här reningen gäller för stenar som tål vatten. Det finns ett fåtal stenar som inte tål vatten. Ta stenen i handen under kallt rinnande vatten och visualisera att alla andra energier löses upp och följer med vattnet ut. Lita på ditt inre, din intuition talar om när stenen är ren.

Det här är ett sätt att rena stenar, det finns många fler. Man kan använda rökelse, grovsalt, eld eller gräva ner dem i jord när det är fullmåne.

Man bör rena sina stenar regelbundet. Speciellt om du använder dem för healing.

När stenen är renad, ska den laddas upp med ny energi.  Låt nu din positiva energi flöda in i stenen. Vilket gör den till din helt och hållet.

Ett sätt är att hålla den i händerna och visualisera ett ett rent vitt universellt ljus som flödar ner i dina armar och ut i dina händer, och in i stenen och fyller den med ljus energi. Du kan sedan be stenen reflektera den rena kärleksfulla energin i din personliga miljö.

Stenen kan du sedan bära på dig eller lägga någonstans i ditt hem där du känner att den ska vara.

 

Häxstenar

Ett hemligt och magiskt verktyg.

I generationer har familjer (som utövat folkmagi) haft en påse med tretton speciella stenar, som hållits dolda för omvärlden och bara använts inom familjen. Sådana stenar hälldes ut på marken eller i sand. Man kunde också rita en cirkel eller ett Pentagram (femuddig stjärna) När man ville ha en fråga besvarad, eller hade ett beslut att fatta. Frågorna då som nu gällde ekonomi, kärlek, hälsa osv. Häxstenar är än idag ett alldeles utmärkt redskap att använda, oavsett om man utövar "vit magi" eller inte. Stenarna ska vara ungefär lika stora, och kan vara kulor, kristaller eller sådana du hittar ute. Man ritar eller målar symboler, runor eller andra tecken som man själv väljer. Om en sten går sönder eller försvinner gör man en ny.

 

stenar del 2.jpg

Här kommer ett urval av lite fler stenar.

Bergkristall

Romerska damer bar kristallkulor för att kyla händerna i varmt väder, och soldaterna använde kristaller för att med hjälp av solen bränna sår. Stenen sägs vara den universalt helande stenen, med kraft att att klargöra vad som behöver helas eller balanseras. Stenen sägs också gynna hopp, lycka och optimism. Den sägs vara en länk mellan de himmelska stjärnornas energi och våra själar. Energin i kristallen gynnar harmoni, balans och synkronicitet. Den har använts i andliga, vetenskaplig och läkande syften i många kulturer. Det sägs att kristallen kan transformera, förstärka, fokusera och balansera energi.

 

Blodsten

En variant av grön Jaspis med röda fläckar av hematit. Under antiken dyrkades stenen då man bland annat trodde att idrottsmännen fick bättre uthållighet. Under medeltiden använde kristna stenen till att snida krucifix och martyrer, därför kallas den också för "martyr-sten" De kristna legenderna berättar om hur det bildades blodsten när Kristi blod droppade ner på jaspisen vid korsets fot och fläckade den. Än idag så används den i Indien i pulvriserad form som medicin och afrodisiakum. Inom healing används den för att häva blockeringar och kallas också för "Healing stone" Den hjälper oss också med att få oss att sluta vara själviska. Den förstärker kärlek, relationer och vänskap.

 

Botswana agat

En lugnande sten, perfekt för människor med häftigt temperament. Hjälper till att reda upp orosmoln eller problem med som du undertrycker. Den stimulerar vår självrespekt och verkar lugnande. Passar utmärkt på platser med mycket folk, hejdar paniken ifall du fastnar i en folkmassa. Den verkar samlande och uppklarande när vi står inför svåra beslut. Använder vi stenen hjälper den oss att vara noggranna i vårt agerande och respektera andra människors åsikt. Vi kommer ner på jorden och lär oss ta en sak i taget. Den stimulerar också kroppens immunförsvar. Den påverkar bukspottkörteln och kan användas som hjälp till dieter och bantningskurer. Den botar också sexuella störningar och magproblem. Tillsammans med Mokait, snöflingeobsidian och citrin kan du släppa dina laster.

 

Rosenkvarts

En mycket populär sten inom "New Age" och healing. Den skänker hjärtat en känsla av värme och välbehag. Skyddar mot strålning (passar utmärkt att ha vid datorskärmen) Den är bra att ha vid sängen vid sömnbesvär eller om du är orolig för något. Den dämpar fysisk, känslomässig och miljöbetingad stress. En romantisk sten som lindrar sorg och skänker lugn och ro. Den bringar frid och balanserar Ying och Yangs energier, samt lär oss att förlåta. Den hjälper till att rensa bort ilska, svartsjuka och missförstånd. En meditation med Rosenkvarts skänker känslorna klarhet och frid, den återger barnets tillitsfullhet. Placeras ofta mitt på bröstkorgen vid healing för att balansera hjärtats energier.

 

Hematit

Den kan kallas för intellektets eller sinnets sten. Den hjälper oss att komma ner på jorden och "sortera ut" saker i våra tankar. Det är en grundande och stärkande sten som hjälper dig att fokusera dig i kroppen, speciellt när den är överansträngd. Den renar och skapar balans i energierna  runt om dig. Den har en svalkande och lugnande effekt på nerverna. Den kan stärka modet och energin om man bär den inför svåra utmaningar, då den tar bort rädslor, osäkerhet och oro. Stenen motarbetar också negativ energi i din omgivning t.ex. vid datorn. Inom healing anses den balansera blodcirkulationen.

 

 

Källor:

"Wikipedia",

"Häxornas magiska stenar" av Cassandra Eason,

"Kristaller" av Jennie Harding

"Om du inte gillar något, ändra det. Om du inte kan ändra det, ändra din attityd. Beklaga dig inte. " Maya Angelou"                                                                 

Anmäl
2010-06-02 19:09 #1 av: Mysan59

Intressant, tack Isa56!

Anmäl
2010-06-02 21:19 #2 av: [GunillaR]

Tack för denna artikel.

Själv har jag använt stenar sedan mitten på 90-talet. Jag har alltid någon eller några stenar under kudden beroende på vad jag behöver. Likaså är stenarna självklara vid tarotläggning och meditationer.

Jag kommer ihåg vid ett tillfälle (i slutet av 90-talet) då jag var i en new-age affär och skulle köpa lite stenar och rökelse. Precis då höll man på att ställa in stora kluster och stora kristaller i en glasmonter. Jag kunde inte låta bli att fråga om jag fick lov att hålla i en stor bergskristall. Den var stor och tung så jag tog den i båda händerna och kände en stora vibrationer i hela kroppen. Det pulserade och jag blev helt varm och nästan yr. Det var en upplevelse, vill jag lova!

Så nog finns där kraft alltid! 

Anmäl
2010-06-03 01:29 #3 av: dolla

Tack för en bra artikel Isa  Jag har nyligen skaffat mig Rosenkvarts att ha i tv och datarummet

dolla

Anmäl
2010-06-03 01:35 #4 av: Isa56

Tack för era varma ord.Skrattande Rosenkvartsen i löpsedeln ligger i vanliga fall mellan mitt tangentbord och dataskärmen.

#2 Köpte du inte bergkristallen du höll i? Skulle själv så gärna vilja ha ett stort kluster. Dom är så fina.Tungan ute

"Om du inte gillar något, ändra det. Om du inte kan ändra det, ändra din attityd. Beklaga dig inte. " Maya Angelou"                                                                 

Anmäl
2010-06-03 01:38 #5 av: [GunillaR]

# 4 - Nej den var alldeles för dyr Foten i munnen.

Jo nog skulle jag vilja ha kluster, oj vad jag vill Tungan ute

Anmäl
2010-06-03 11:36 #6 av: fridelfina

Jag skulle vilja ha ett stort ametistkluster... Tungan ute Guld i mun

eller bergskristall, men det har jag nog sett bara typ stavar av dem.

   
Anmäl
2010-06-03 21:39 #7 av: Pagan

Isa fenomenal artikel, som vanligt intresseväckande. Nytt perspektiv oxå inte bara en förklaring om deras egenskaper, du e duktig du.

Själv vågar jag mig knappt in i en butik för "trevligheter" just nu, skulle förköpa mig och det har jag inte råd med. Det är för mycket på önskelistan.

Anmäl
2010-06-03 21:50 #8 av: Mysan59

Ja det är ju så mycket man vill ha! Och så finns det inte ens så det räcker till alla räkningar... Rynkar på näsan

Anmäl
2010-06-04 02:04 #9 av: Isa56

Tack så mycket för berömmet. Skrattande 

#8 Ja det är mycket man önskar sig, det är synd att inte pengarna kan föröka sig själva. Obestämd

"Om du inte gillar något, ändra det. Om du inte kan ändra det, ändra din attityd. Beklaga dig inte. " Maya Angelou"                                                                 

Anmäl
2012-02-10 23:43 #10 av: Isa56

Puttar upp. Skrattande

"Om du inte gillar något, ändra det. Om du inte kan ändra det, ändra din attityd. Beklaga dig inte. " Maya Angelou"                                                                 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.