Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Astrologi & Numerologi Aura & Chakra Bilderna i tarotleken Böcker - CD Dagens hälsningstråd Den nya Jorden Drömmar och drömtydning Energier och krafter Existensiellt och livsåskådning IFokus info Gott & Blandat Humor och skoj Kanalisering Köp, Byt & Sälj Meditation och avslappning Musik o Videor - Youtube Månadens/Veckans/dagens kort Orakel/änglakort Pendel och andra redskap Sajten och medlemmarna Snackistrådar - vi snackar om allt! Stenar och kristaller Symboler Tarotleken Tarotstjärnor Våra tarotlekar Tolkningar Totem och kraftdjur Tävlingar och lekar Universums Lagar Våra bilder och foto Våra egna berättelser Övningar
Chakra och meditationer

Andens Anatomi del 5

2010-10-08 21:28 #0 av: Pagan

”Andens Anatomi” av Caroline Myss, ligger till grund för denna artikelserie. Vi fortsätter vår resa genom kroppens energicentra. Landar denna gång i halschakrat och här samlas viljans makt. Läs mer om vad balans och obalans i detta chakra kan leda till och hur du kan spåra ursprunget.

5 Vishuddha throat-chakra.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 Chakrat Vishuddha halschakra - Viljans makt

Plats i kroppen: Halsen

Organ: Hals Sköldkörtel Nackkotor Mun Tänder Tandkött Matstrupe Bisköldkörtlar Hypothalamus (Är en region i hjärnan, belägen under talamus på undersidan av mellanhjärnan. Den sköter kontrollmekanismer för bland annat blodtryck, kroppstemperatur, ämnesomsättning och sömn. Hypotalamus kopplar hjärnan till det endokrina systemet genom att avge hormoner via ett portådersystem till främre hypofysen. Hypotalamus ansvarar för aktiviteter i det autonoma nervsystemet som exempelvis vissa metaboliska processer, vilket sker genom att hormoner utsöndras som i sin tur stimulerar eller hämmar utsöndringen av hypofyshormoner mm Wikipedia )

Psykiska faktorer: Val och vilja Självförverkligande Personliga drömmar Kreativitet Beroende Dömande och kritik Tro och kunskap Förmåga att fatta beslut

Fysiska problem: heshet kroniskt halsont munsår Tandköttsproblem Käkledsbesvär Skolios Stämbandsinflammation Svullna körtlar Sköldkörtelsåkommor

Energin i detta femte chakra: Det femte chakrat svarar mot de många känslomässiga och mentala svårigheterna vi möter när vi lär känna viljans kraft. All sjukdom har samband med det femte chakrat, för allt i vårt liv är en följd av de val vi gjort och det gäller också sjukdomar.

Symboliskt/Perceptuellt samband: Den symboliska uppgift viljans chakra ställer oss inför är att vi ska utveckla vår vilja: från stammens uppfattning att allt omkring dig har makt över dig, via uppfattningen att det bara är du som har makt över dig själv till den slutgiltiga uppfattningen att sann makt är att lyda Guds vilja.

Främsta rädslor: Rädslor som har med viljan att göra finns i varje chakra på dess respektive nivå. Vi är rädda för att inte ha något att säga till om eller någon möjlighet att välja i vårt liv, först inom stammen och familjen, sedan i våra personliga och yrkesmässiga relationer. Och därpå blir vi rädda för att vi inte har någon makt över oss själva och inte kan kontrollera hur vi reagerar på droger, pengar och makt och på andra människors kontroll över oss. Och slutligen är vi rädda för Guds vilja. Tanken på att ge upp vår möjlighet att välja till en gudomlig makt är oerhört skrämmande för en individ som strävar efter att bli medveten.

Främsta starka sidor: Tro, självkännedom och personlig auktoritet, vissheten om att vi kan hålla vad vi lovat oss själva eller andra oavsett vad dessa löften innebär.

Helig sanning - Överlämna dig åt Gud. Det femte chakrat är centrum för vår vilja och dess konsekvenser, för andlig karma. Varje val vi gör, varje tanke och känsla vi har, är en handling som har biologiska, miljömässiga, sociala, personliga och globala konsekvenser. Vår tanke når överallt och därmed har vi ett personligt ansvar även för våra tankars kraft. Vilka val skulle vi göra om vi faktiskt kunde se vilka energimässiga konsekvenser de får? Vi kan närma oss denna form av framsynthet endast genom att leva efter den heliga sanningen Överlämna dig åt Gud. De andliga läror vi hämtar från detta femte chakra visar oss att de handlingar som bygger på vår vilja att förlita oss på den gudomliga makten ger bäst resultat. Våra tankar och attityder vinner också på att vi tar emot högre vägledning. Får vi insikt i de energimässiga konsekvenserna för varje val, tanke, övertygelse och handling kan vi tvinga oss till en högre grad av ärlighet. Att ljuga både inför sig själv och andra bör vara helt uteslutet. För att bli helad till fullo måste vi vara ärliga mot oss själva. Oförmåga att vara ärlig förhindrar helande i lika hög grad som oförmågan att förlåta. Ärlighet och förlåtelse räddar vår kraft - vår ande - från det förflutnas energidimensioner.

Det femte chakrat och dess andliga budskap visar att vår personliga styrka ligger i våra tankar och attityder. Kärnan i det femte chakrat är tro. Att tro på någon binder en del av vår kraft till den personen, att tro på en idé binder en del av vår kraft till idén i fråga, att tro på en rädsla binder den del av vår kraft vid den. Till följd av dessa energimässiga bindningar vävs vi - våra tankar, vårt hjärta och vårt liv - ihop med konsekvenserna av dessa. Vår tro och vår förmåga att välja är i själva verket skapelsens egen kraft. Vi är kanaler genom vilka energi blir materia. Därför består den andliga uppgift vi står inför i livet i att upptäcka vad som styr våra val och om vi tror på våra rädslor eller på Gud. Vi måste alla ta ställning till dessa frågor antingen i form av andlig kontemplation eller som en följd av en sjukdom. Vi kommer alla till en punkt då vi frågar oss: Vem är det som styr mitt liv? Varför går det inte som jag vill? Hur framgångsrika vi än är går det vid någon punkt upp för oss att vi saknar något. En oväntad händelse, relation eller sjukdom visar oss att vår personliga kraft inte räcker för att vi ska ta oss igenom en kris. Det är meningen att vi ska bli medvetna om att vår egen kraft är begränsad. Det är meningen att vi ska börja undra om någon annan "kraft" styr vårt liv och fråga oss: varför händer det här mig? Vad är meningen att jag ska göra? Vilken är min uppgift?

När vi ser våra begränsningar blir vi öppna för valmöjligheter som vi annars inte hade sett. När vårt liv verkar som mest kaotiskt blir vi kanske mottagliga för högre ledning som vi dessförinnan inte skulle ha tagit emot. Och då kan livet röra sig i en riktning som vi aldrig hade förväntat oss.

Det kan vara lättare att nå den punkt då du kan överlämna dig om du kan använda symbolseende (se livet genom objektiva glasögon och tolka vad du ser) och se ditt liv som enbart en andlig resa. Vi har alla träffat människor som övervunnit fruktansvärda svårigheter - och förklarat detta med att de låtit Gud ta över. Och alla dessa människor har det gemensamt att de sagt till det gudomliga "Ske icke min vilja, utan Din." Om den bönen är allt som krävs, varför är vi då så rädda att be den?

Vi är skräckslagna för att vi, om vi böjer oss för Guds vilja, så kommer vi att gå miste om allt som skänker oss materiell tillfredställelse. Gång på gång befinner sig människor i detta dilemma: de söker intuitiv vägledning men är samtidigt rädda för vad den gudomliga rösten kommer att säga. Kom ihåg att din fysiska tillvaro och din andliga väg är en och densamma. Att njuta av det yttre livet är lika andligt som att uppnå fysisk hälsa. Bådadera är resultatet av att man följer den gudomliga ledningen och med tro och förtröstan väljer hur man ska leva och handla. Att överlämna sig åt den gudomliga makten innebär att man blir fri från fysiska illusioner, inte att man frånsäger sig den yttre verklighens glädjeämnen och behag.

De svårigheter vi gång på gång ställs inför tvingar oss gång på gång att fråga: vad vill gud med mig? Vi tänker ofta på Guds vilja som en form av uppgift, ett arbete, ett sätt att stärka vår egen makt. Men i verkligheten leder Guds vilja främst till att vi vinner insikt i andens och Guds natur. Den högsta viljehandling vi kan lägga ner vår själ i är att leva i enlighet med följande regler:

 • 1. Döm aldrig
 • 2. Hys inga förväntningar
 • 3. Fråga inte varför saker händer som de gör
 • 4. Förtrösta dig på att de oväntade händelserna i livet är en form av andlig vägledning
 • 5. Ha modet att fatta de beslut som är nödvändiga, acceptera det du inte kan förändra och lär dig förstå skillnaden.

Frågor för självrannsakan:

 • 1. Hur definierar du viljestyrka?

 

 • 2. Vilka är de människor i ditt liv som har kontroll över din vilja och varför?

 

 • 3. Försöker du kontrollera andra? Om så är fallet, vilka är de och varför har du behov av att kontrollera dem?

 

 • 4. Kan du uttrycka dig öppet och uppriktigt när det behövs? Om inte varför?

 

 • 5. Kan du känna när du får inre ledning om hur du ska handla?

 

 • 6. Förlitar du dig på högre ledning som inte åtföljs av "garantier" om resultat?

 

 • 7. Vad skrämmer dig i fråga om gudomlig vägledning?

 

 • 8. Ber du om högre ledning när det gäller dina egna planer eller kan du säga "Jag gör vadhelst himmelen befaller mig"

 

 • 9. I vilka situationer mister du kontrollen över din egen vilja?

 

 • 10. Köpslår du med dig själv i situationer där du vet att du behöver förändras och skjuter alla åtgärder på framtiden? Om så är fallet, identifiera dessa situationer och dina skäl till att inte vilja handla.
Anmäl
2010-10-08 21:48 #1 av: nillanb

Tusen tack Pagan! den har jag väntat påTungan uteKyss

Anmäl
2010-10-08 22:03 #2 av: Pagan

Jag vet, det tog sin tid. Skäms

Anmäl
2010-10-09 19:03 #3 av: dolla

Tack Pagan för en jättebra artikelGlad

Anmäl
2012-04-21 12:01 #4 av: Pagan

Glad

Anmäl
2012-04-21 12:02 #5 av: Isa56

Tack Tungan ute

"Om du inte gillar något, ändra det. Om du inte kan ändra det, ändra din attityd. Beklaga dig inte. " Maya Angelou"                                                                 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.