Annons:
Etiketterenergierartiklar
Läst 25897 ggr
christel70
2012-06-29 13:36

Intuition

Det pratas ofta om intuitionen när man tolkar Tarotkort. Tarotkorten har ju redan tydliga beskrivningar om varje korts betydelse som man kan läsa om i olika böcker men det är ändå intuitionen som är av högsta prioritet när du gör den slutgiltiga tolkningen. Vad är då Intuition och var kommer informationen ifrån?

Enligt Lexikon är intuition en direkt förnimmelse av sanning eller faktum oberoende av förnuftsresonemang.

I wikipedia står det så här:

Intuition kommer från latinets intueri, som betyder åskåda, se på eller betrakta. Intuition är förmågan att bilda en omedelbar uppfattning eller göra en omedelbar bedömning utan att (medvetet) ha tillgång till alla fakta, och ställs ofta i motsats till att resonera och förstå logiskt[1].

Inom filosofin kan intuition betyda en ingivelse, en omedelbar, men livlig uppfattning, företrädesvis av det osinnliga.

Det finns många sätt att förklara intuition på beroende på om du är vetenskapsman, neurolog eller av andlig karaktär.

Jag väljer att tolka intuitionen utefter mitt sätt att se så följande förklaring är baserad utefter "min sanning".

Intuition är att känna på sig saker - det vi ibland också kallar för magkänsla.

Alla människor har en intuitiv förmåga men i dagens samhälle med tillgång till alla tekniska prylar har vi glömt bort hur vi använder intuitionen.

Förr i tiden när telefoner, datorer, bilar osv inte fanns då var man mer beroende av sin intuition. Om ex. en anhörig behövde hjälp och bodde i en annan by kände man ofta på sig detta genom sin intuition. Ofta var hjälpen redan skickad när budbäraren kom fram. Intuitionen var jätteviktig förr. Man var beroende av den för att känna på sig faror eller om någon behövde hjälp och att handla därefter.

Har du någon gång varit med om att du vet vem det är som knackar på dörren innan du öppnat? Eller när du svarar i telefonen så vet du vem det är innan du hör rösten? Det finns många exempel där vår intuition talar till oss som vi inte tänker på.

Intuition är ett uttryck av ditt högre jags kunskap. Det högre jaget är din själ, tanke, och ditt medvetande i en och samma form. Det är den del av dig som vet allt och förstår hur allt hänger ihop.

Vissa säger att du genom intuitionen tar kontakt med universums kunskap eller att det är din andliga guide som du får information ifrån.

Jag tror att det är en kombination av ditt högre jag, kontakt med universums kunskapsbank och att du blir vägledd av din guide. Allt beror på vad för slags fråga du vill ha svar på. Men detta är "min sanning" och var och en får dra sina egna slutsatser.

Kan man träna upp sin intuition?

Jag vill påstå att man kan det!

Genom olika övningar kan man öva upp sin känslighet.

För det första måste du varva ner och känna dig avslappnad. Då har du lättare för att lyssna till din inre röst. Och du måste släppa alla tankar på vad som är rätt och fel- sk. förnuftsresonemang och framför allt VÅGA lita på och ha tillit till det du får till dig.

Här följer några övningar:

1. Lägg färglappar i vita kuvert och känn in vilken färg som ligger i kuverten.

2. När telefonen ringer - känn in vem som ringer innan du svarar likaså när det ringer på dörren.

3. Vad ligger det i brevlådan idag?

4. Ta fram en kortlek och känn in vilket kort som ligger överst.

5.Lägg fotografier i ett kuvert och "se" och känn in vad du får till dig.

6. Träna dig att hitta rätt tarotkort. Börja med korten från Stora arkanan.

Välj ut 5 st kort som berör dig och lägg dem med baksidan uppåt framför dig. Försök framkalla känslan du får från ett av korten och försök sedan att dra just det kortet. Utöka antalet kort efterhand som du känner dig säkrare.

7. Träna dig på att läsa av dina tarotkort med din intuition. Dra ett kort och titta på bilden och känn in vad du får till dig. Om du kan så dölj kortets nummer.

Medarbetare på Tarot

  • Redigerat 2020-09-14 23:45 av Tarotstollan
Annons:
plutopellis
2012-06-29 14:25
#1

Tack Christel! :)

Isa56
2012-06-29 14:28
#2

Tack Christel vilken jättebra artikel och med lita handfasta tips om hur man gör. Tungan ute

*Du föddes vild. Låt ingen tämja dig. *😁👻

Jessica Holländare
2012-06-29 21:08
#3

Tack så mycket för en bra artikel!! Skrattande


Tarotstollan
2012-06-29 21:20
#4

Tack mycket intressant! Skall testa någon gång när jag hinner och har varvat ner!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Pagan
2012-07-19 23:35
#5

Kanon ju, tack Christel.

Om du tror att du vet allt, är du dåligt underrättad

Sajtvärd Tarot

PiganX
2012-07-20 14:33
#6

Christel, verkligen en läsvärd artikel. Glad

Annons:
christel70
2012-07-20 16:20
#7

Tack<3Kyss

Medarbetare på Tarot

[C Stark]
2012-09-24 22:05
#8

Duktiga Du! Hur har jag kunnat missa denna. Glad

Sofia aw
2012-10-11 21:07
#9

Jättebra artikel! Väldigt bra tips som måste provas. 

Skogshumblan
2013-06-22 19:03
#10

*puffar*

/ Skogshumblan

Medarbetare på tarot och healing.

"I am not what happens to me, I am what I choose to be" Carl Jung.

undrarens
2013-06-24 14:16
#11

vilken bra beskrivning av ett sånt här svårt ämne cristel 🙂

ja de är svårt sånt här…vad är "min sanning" och vad är intryck man får från andra delar av universum?? 

eller är min sanning ett hopkok av bådadera. dvs delar av ens "ursprungliga sanning" i kombination med de göttaste av de som kommer utifrån🙂  de är svårt att urskilja agnarna ifrån vetet stundtals om sånt här…

har en liten fundering om de här med högre jaget kan inte de också va manipulerat på de högre stadiet fast man inte vet om det eller känner det? utan man kommer på de kanske en vacker eller mindre vacker dag? ja jag vet inte hur man ska beskriva men du förstår säkert min undran.

ja frågan man kan ställa sig vem är ens andliga guide i varje sekund… omöjlig fråga att besvara säger min intuition.🤔

hur blir de då om man har flera samtidigt och deras åsikter krockar?? inte mkt till vägledning då inte🤔 kan man ju tycka om de är mkt svåra saker som måste hanteras i ens inre.

de är inte lätt o känna sig tvärsäkrare än vad man gör i varje sekund allt kan ju förändras jämt med nya erfarenheter eller livsintryck.

ju mer öppen man är för nya influenser blir ju allt till slut möjligt eller omöjligt beroende på vad man tycker sig ha för läggning om allt man "ser" eller inte "ser" omkring sig.

nä livet är inte lätt och försöka begripa sig på, man vet aldrig vad som finns som lurar eller inspirerar en behind next corner 😉

men lite kritisk måste man väl va ibland från allt man får till sig (ifrån universums "kunskapsbank") man vet ju inte syftet bakom de som ger en råd ur den(kunskapsbanken) om den nu överhuvudtaget finns , finns ju skeptiker även till såna saker om de kan va ett påhitt av människan som allting annat här på jorden.🤔 som du antytt i texten ovan man bör inte svälja allt som står skrivet i text…

de va ju de VÅGA LITA😮

de kan ju komma  ut konstiga varelser ur en 3d tv också med 3d-glasögona på😂 men de är nåt ur fantasien ^^.

ha en bra fortsättning alla ni som läser och skriver tankar /funderingar på iFokus de är ju så man utvecklar  sin inre visdom.

varifrån kom egentligen "ljuset"Tummen upp som väckte liv i alla varelser på jorden och att hjärtatHjärta började slå och vi kunde  andasPustar och skratta Skrattar

Sagaliten
2015-12-18 05:20
#12

Väldigt bra inlägg som tåls att puffas upp lite. Tycker om din övning mer tarotkorten. Det ska jag absolut prova på. Vad har du och ni andra för uppfattning om detta med just tarotkortstolkning. Betyder samma kort alltid samma sak eller är det olika från gång till gång och person/fråga till person/fråga. Jag tror det är så. Eller jag vet av egen erfarenhet att det kan vara så då jag själv fått prova på det med en bild, men har svårare för tarotkorten. Stirrar mig blind på dem och blir blockerad så ska köpa en ny tarotlek i hopp om bättre lycka med den. Kanske bidde en smula off topic här, men ändå med både intuition, avläsning/inkänning och Tarot att göra så kanske okej ☺️ Må väl alla

Close your eyes, open your mind, and listen to your heart.  

Kika in på www.sagaliten.blogspot.se om ni vill följa min mediala utveckling och dess med och motgångar ☺️

Tarotstollan
2015-12-18 20:24
#13

Hej Sagaliten! Kul att du börjat med korten igen!
Alla kort har ju sin grundbetydelse men sen beror det på läggaren om den ser annat också. Det hänger ju på vad läggaren har för vana och intuition, korten vid sidan om mm. Så varje kort kan ha hur många betydelser som man vill, bara man är klar över hur man tolkar grunden först.
Detta är min egna personliga åsikt, det finns säkert någon annan som tolkar på ett annat sätt.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Annons:
Upp till toppen
Annons: