Annons:
Etiketterartiklartarotleken
Läst 23383 ggr
[GunillaR]
2009-11-30 21:58

Lilla Arkanan - Bägare

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Bägarsviten kopplad till elementet Vatten och därmed till känslorna. Nyckelord för Bägare: Kärlek - känslor - vänskap - inre erfarenhet - medialitet - fantasi - glädje - tillfredsställelse - passivitet. Bägarfamiljen står i förbindelse med stjärntecknen: Kräftan / Skorpionen / Fiskarna

Vatten - Bägare - Cups

cups.png

Ess i Bägare

Bägaresset berättar om ett öppet hjärta, stor glädje och skönhet. Detta kort kan betyda början på en kärleksrelation. Kortet kan också betyda en nystart på något. Tiden är rätt för ditt inre sökande.

Två i Bägare

Bägartvåan berättar om förälskelse. Uppmanar till balans i förhållandet. Kan också berätta om en fin gemenskap. Nya kontakter dyker upp, men utgå från vad ditt hjärta säger innan du väljer.

Tre i Bägare

Bägartrean berättar om överflöd, kreativitet, lycka och tillväxt. Kan också betyda en vidareutveckling på ett projekt. En glädjefest är på gång och du är bjuden!

Fyra i Bägare

Bägarfyran berättar om väntan och rastlöshet. Vad som är satt igång måste nu få tid på sig att mogna. Kluvna känslor inför denna tillväxt/mognad. Du vill känna passivitet just nu och inte engagera dig.

Fem i Bägare

Bägarfemman berättar om sviken kärlek, sorg, ånger och risk för depression. Kom ihåg nu att det inte är någon idé att gråta över spilld mjölk! Bestämd dig nu för att glömma detta och fortsättningsvis handla utifrån ditt hjärta. Då kommer din karma att bli bättre och du får mera energi över.

Sex i Bägare

Bägarsexan berättar om glädje, tillfredsställelse och harmoni. Detta kort är starkt kopplat till familj och familjeband. Kortet uppmanar att gå vidare och inte fastna i det förgångna.

Sju i Bägare

Bägarsjuan står för fantasi, insikt och minne. Ett minne från det förflutna dyker upp på något sätt. Lyssna på dina drömmar! Du söker svar på olika begrepp liksom spänning och fönyelse. Du har svårt att bestämma dig för vad du vill.

Åtta i Bägare

Bägaråttan står för instabilitet och missnöje. Du känner dig trött och missnöjd. Risk finns för isolering från omvärlden. Kortet uppmanar att ta itu med problemet och inte skylla på någon annan. Försök ta reda vilka känslor vad som dränerar dig på energi.

Nio i Bägare

Bägarnian står för uppfylld önskan och optiminsm. Fru fortuna kan också stå på din sida just nu!  Du upplever lyckokänslor och stor harmoni. Livet leker! Kortet berättar också in intresse för existensiella frågor och livsåskådning.

Tio i Bägare

Bägartian står för succé, lycka och kärleksfest. Harmoni i hemmet råder och relationerna med familjen blomstrar. Kontakt mellan de olika generationerna. Du har nått fram till ett av dina livsmål!

Prinsessa i Bägare

(Prinsessa / Princess / Sister / Page)

Detta kort står för utveckling och relationer. Det kan också beskriva en ung kvinna eller en dotter. Kortet berättar om romantik, poesi och känslor. Negativt är svartsjuka och ägandebegär och sorgsenhet. Du är öppen för nya och varaktiga förhållanden. Konstnärliga anlag. Varning för beroende av andra människor.

Prins i Bägare

(Prins / Brother / Knekt / Riddare / Knight)

Detta kort står för kreativitet, romantik och drama. Kan också beskriva en ung man eller en son. Du avskyr våld och brutalitet och har ibland svårt att trivas i verkligheten. Stora humörsvängningar. Varning att hamna i depression.

Drottning i Bägare

(Queen / Mother / Dam)

Detta kort står för kontemplation och omsorg. Detta kort kan beskriva en kvinna, mamma, väninna eller hustru. Kortet står för känslomässig mognad, förmågan att bejaka känslorna, stark intuition och stor kontakt med det undermedvetna.

Du är en självständig kvinna som är mogen att gå dina egna vägar. Ingen talar om för dig vad du ska göra och inte göra.

Kung i Bägare

(King / Father)

Detta kort står för inspiration, fantasi och vattensysslor. Detta kort kan betyda en man, make eller manlig vän. Intresse för existensiella, andliga och ockulta frågor. Uppriktighet som ibland kan såra. Du är en utmärkt rådgivare och kursledare. Negativa drag är självömkan, häftigt humör, martyrskap och tendens till depressioner.

 plutt.png

Gunilla i november månad 2009

Annons:
[GunillaR]
2009-12-02 14:05
#1

Är här någon som sett denna artikeln?

Detta är alltså den första av fyra där Lilla Arkanan beskrives kort för kort.

nillanb
2009-12-02 14:28
#2

Tack.

 

Tuva-Lena
2009-12-13 01:59
#3

Jo, jag har läst den precis och jag känner igen mig i dom egenskaper du ger för "bägarfamiljen" - kräfta som jag är. Det är så spänande allt det här och man vet inte hur snabbt man skall läsa allting. Tyst Tack Morgaine!

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Isa56
2010-01-02 11:06
#4

Tack för den här tråden, och de andra.Skrattande

Jag drog ett kort för idag. Får upp "Drottning i bägare"Läser i manualen, och får inte ihop nånting. Kortet säger mig ingenting.

Så jag letar reda på den här tråden. Och allt faller på platsSkrattande Jag är ledig för att "stanna upp" . Förra året var väldigt turbulent för mig, vad jobbet beträffar. Varslad på våren tillbaka som uthyrningspersonal sen på hösten återanställd (mental berg och dalbana) Känns som man "sprungit ifrån sig själv".

Så min manual tror jag att jag lägger till sidan och använder de här trådarna om kortens betydelse istället. De känns lättare att använda, så här i början. Får jag skriva ut dem och ha som stöd istället?

Kram Isa

*Du föddes vild. Låt ingen tämja dig. *😁👻

[GunillaR]
2010-01-02 11:47
#5

# 4 - Ja det är inte mycket text om varje kort men de ord som står är viktiga ledord och beskrivningar. Sen måste man ju använda sin intuition och känsla för att få fram så mycket information som möjligt, genom att titta på kortet samtidigt.

Isa56
2010-01-02 12:09
#6

Jodå jag försöker känna in också, det är nog därför jag föredrar lite text. Den lämnar mer utrymme för den egna känslan. Manualen till Cosmic gör mig kluven och osäker märker jag. Din beskrivning på "Drottning i bägare" samtidigt som jag tittade på kortet gjorde att jag kände mer, ungefär som att precis som sjön kan kvinnan vara lugn och rofylld men om det "blåser upp" kan hon vara opålitlig. Det är just det här att hitta sin egen intuition och våga lita på det man får till sig. Men men "alla barn i början", träning, träning och åter träning, och att våga fråga.

Kram Isa

*Du föddes vild. Låt ingen tämja dig. *😁👻

Annons:
[GunillaR]
2010-01-02 12:36
#7

# 6 - Absolut ska man våga lita på det man får till sig!

Pagan
2010-01-02 19:53
#8

Har läst artikeln, givetvis!! Alla läser väl allt här i forumet eller hur??Skrattande Jag är ju ny medlem och försöker hänga med i det Ni alla delgivit innan och det Ni delger dagligen. Ni är flitiga och det tar ju sin tid to keep up. Tack för allt Ni delar med er av. Längtar till den 25:e.

Om du tror att du vet allt, är du dåligt underrättad

Sajtvärd Tarot

[Camio]
2010-01-03 13:39
#9

Välkommen hit Pagan! Japp det tar lite tid att beta igenom allt men då har man också mkt trevligt och lärorikt att läsa :) Ta allt i din takt. Hoppas du kommer trivas här!

Camio

Pagan
2010-01-03 17:45
#10

Tack så mycket Camio, trivs gör jag redan.

Om du tror att du vet allt, är du dåligt underrättad

Sajtvärd Tarot

2011
2011-01-06 14:08
#11

finns inte page i bägare? eller är det ess i bägare?

Isa56
2011-01-06 14:28
#12

Page är också prinssesan, beroende på vilken lek det är. Skrattande

*Du föddes vild. Låt ingen tämja dig. *😁👻

Denna kommentar har tagits bort.
Annons:
Sagaliten
2015-12-18 06:14
#14

Puffar upp dessa i samband med Stora då de ju går lite hand i hand så det tycker jag de förtjänar 😉

Close your eyes, open your mind, and listen to your heart.  

Kika in på www.sagaliten.blogspot.se om ni vill följa min mediala utveckling och dess med och motgångar ☺️

Upp till toppen
Annons: